• 9.384.811 stemmen

Cadfael

Cadfael seizoen 5?

Zal er een seizoen 5 beschikbaar komen voor de tv-serie Cadfael? Als dit daadwerkelijk gebeurt, weten we zeker dat MovieMeter dit jou als eerste kan laten weten! Volg ons en de community om de laatste updates te krijgen over een eventueel nieuw seizoen van Cadfael.

Het laatste bij ons bekende seizoen van Cadfael (Seizoen 4) dateert van 1998.

Cadfael Updates

Heb je zelf nieuws over een nieuw seizoen (seizoen 5) van Cadfael? Weet jij meer? Of heb je iets in de community gehoord over Cadfael seizoen 5 en hier iets over te zeggen? Neem dan contact met MovieMeter op of leg hier een nieuwe tekst voor.

Cadfael Serie Informatie

Cadfael is een Misdaad / Drama-serie uit 1994-1998. Geregisseerd door Ken Grieve met onder meer de acteurs Derek Jacobi, Michael Culver en Terrence Hardiman .

Broeder Cadfael leeft al jaren teruggetrokken in een Benedictijnenklooster. Na een leven als koopman en kruistochtsoldaat heeft hij genoeg van zijn hectische leventje en besluit om, als monnik, zijn leven aan god te wijden. Hij gebruikt kruiden en planten om zieke broeders en dorps- en streekmensen te genezen. Hij beschikt over een fantastisch analytisch vermogen, ijzersterke logica en grote mensenkennis. De sheriff, Hugh Beringar, doet dan ook regelmatig een beroep op Cadfael wanneer hij radeloos klem zit bij de oplossing van misdaden of moorden in de streek. Cadfael heeft vaak genoeg aan een kleine aanwijzing om een heel ander licht op de zaak te werpen

De beoordeling van de serie is volgens MovieMeter 3,58 met in totaal 40 stemmen. De serie heeft momenteel 4 seizoenen.