• 9.369.869 stemmen

4,50 1 stemmen + Mijn stem

Genre: Komedie

Oorsprong: Nederland

Ontwikkeld door: Jan Snoerwang

Met onder meer: Jeroen van der Boom, Martin Jan van Santen en Jeroen Kijk in de Vegte

Release datum: maandag 3 november 2003

Eerst uitgezonden op: Nederland 2 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Egoland

Satirisch klei-animatieprogramma, waarin wekelijks een stin-bernhardshond een sprookjesvertelling opvoert. Steevast neemt Bart de Graaff de vertelling van Bernhard de hond over, omdat hij Bernhards Duitse accent niet kan uitstaan. De koninklijke familie, die zo vaak in sprookjes figureert, is hier het Nederlandse koningshuis. Deze en enkele andere BN'ers maken allerlei dingen mee op hun skioord te Lech. Ze ontlvluchten vaak hun eigen land omdat ze zich generen voor het wanbeleid van de Nederlandse regering. Alle leden van de koninklijke familie alsmede zowat alle politici in het kabinet worden hierbij met allerlei beledigingen en in de mond gelegde woorden zwaar op de hak genomen.

Meningen over Egoland

Dk2008

donderdag 3 februari 2022
Egoland seizoen 1 Bedankt voor het toevoegen [user=178786]1AngryMan[/user] (heb je snel gedaan)