• 159.504 films
  • 9.816 series
  • 29.116 seizoenen
  • 608.742 acteurs
  • 355.306 gebruikers
  • 8.899.588 stemmen
Avatar
 
banner banner

Zina (2021-2022)

1 seizoen
3,50 6 stemmen + Mijn stem

Genre: Drama / Komedie

Oorsprong: Nederland

Ontwikkeld door: Daria Bukvić en Fadua El Akchaoui

Met onder meer: Soumaya Ahouaoui, Sofia Yousfi en Asma El Mouden

Release datum: dinsdag 7 december 2021

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

Plot Zina

Amal, Lamya, Sofia, Nisrine en Samira zijn vijf vriendinnen van Marokkaans-Nederlandse afkomst, die proberen om te gaan met hun positie tussen de Marokkaanse cultuur en de Hollandse polderrealiteit, evenals hun onstilbare drang om te worden wie ze willen zijn. Zo lijkt Amal haar leven op de rit te hebben: ze heeft een baan, een huis en staat op het punt te trouwen met de ideale schoonzoon Younes. Maar juist dit alles doet haar twijfelen aan alle verwachtingen die haar door anderen en door zichzelf worden opgelegd. Ze heeft dan wel bijna alle hokjes op haar lijstje afgevinkt, maar is ze wel gelukkig?

Seizoenen

Komt er een Zina seizoen 2?

Video's en trailers

Meningen over Zina

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

Suitehome

  • 533 berichten
  • 356 stemmen
dinsdag 14 december 2021
Zina seizoen 1 Zina is een frisse en vlotte Nederlandse dramaserie over vijf jonge Nederlands-Marokkaanse vrouwen. Met thema's als vriendschap, liefde, eenzaamheid en identiteit balanceert Zina tussen drama en komedie. Zina zou zo uit een Zweedse seriefabriek kunnen komen; luchtig maar met voldoende gewicht. Ik zie daarnaast referenties naar series als Plan Coeur, Crashing, I May Destroy You en natuurlijk Anne+. Mooi om deze Mocro-Millennials te zien schipperen tussen de openheid van de Nederlandse cultuur, en de Marokkaanse cultuur van hun ouders, waar zwijgen en ontkennen de boventoon voeren. Nog mooier dat dit nu eens (bijna) niet gaat over onderwereld, drugs en geweld. Het acteerwerk is uitstekend. Vooral in Amal (Soumaya Ahouaoui) zie je alle twijfels en cultuurverschillen delicaat naar voren komen. Alles oké dus? Eigenlijk wel!