• 9.374.150 stemmen

Ontwikkeld door: Camilla Holter, Lisa Ambjörn en Lars Beckung

Met onder meer: Edvin Ryding, Omar Rudberg en Malte Gårdinger

Oorspronkelijke taal: Zweeds

Release datum: donderdag 1 juli 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Young Royals

Wanneer prins Wilhelm aankomt op het prestigieuze internaat Hillerska, krijgt hij eindelijk de kans om zijn ware zelf te ontdekken en erachter te komen wat voor leven hij echt wil. Wilhelm begint te dromen van een toekomst vol vrijheid en onvoorwaardelijke liefde, ver weg van de koninklijke verplichtingen - maar wanneer hij onverwachts de volgende in de rij voor de troon wordt, wordt zijn dilemma groter omdat hij een keuze moet maken: liefde of plicht.

Meningen over Young Royals

n00r

woensdag 25 augustus 2021
avatar van Esteban

Esteban

woensdag 25 augustus 2021
Young Royals seizoen 1 Een probleem met het merendeel van de series over tieners van nu, is het feit dat ze doorgaans vertolkt worden door mid-twintigers die extra modieus gaan doen om te compenseren. Vaak is dat weinig overtuigend. Ziehier het een groot pluspunt van Young Royals: Het zijn échte (late) tieners. En ze praten en gedragen zich meestal ook naar hun leeftijd. Ondanks de lekker en hedendaags klinkende soundtrack (zowel qua score als songkeuzes) en fijne montage, lijkt niets geforceerd. Géén hipdoenerij en flitsende toestanden. Young Royals is eerder ingetogen en klein gehouden. Een verademing. Het komt het liefdesverhaal alleen maar ten goede. Dat laatste staat of valt met de chemistry tussen de twee hoofdrolspelers. En die is sterk aanwezig. Het werkt. Ze hadden mij helemaal mee en wist mij uiteindelijk ook wel te raken. En ja, misschien is het allemaal wat braaf en voorzichtig op bepaalde vlakken, desalniettemin kijk ik graag uit naar een tweede seizoen. If not, ook goed. Het is niet persé nodig. Het open einde kan evengoed dienst doen als afsluiter.