• 9.380.493 stemmen

Young Royals - Seizoen 1 (2021)

Show titel: Young Royals

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 29 minuten

Ontwikkeld door: Camilla Holter, Lisa Ambjörn en Lars Beckung

Met: Edvin Ryding, Omar Rudberg en Malte Gårdinger

Oorsprong: Zweden

Datum van release: donderdag 1 juli 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Young Royals

Wanneer prins Wilhelm aankomt op het prestigieuze internaat Hillerska, krijgt hij eindelijk de kans om zijn ware zelf te ontdekken en erachter te komen wat voor leven hij echt wil. Wilhelm begint te dromen van een toekomst vol vrijheid en onvoorwaardelijke liefde, ver weg van de koninklijke verplichtingen - maar wanneer hij onverwachts de volgende in de rij voor de troon wordt, wordt zijn dilemma groter omdat hij een keuze moet maken: liefde of plicht.

Afleveringen Seizoen 1 (2021)

1. Aflevering 1

1 juli 2021 (43 minuten)

Na een schandaal begint prins Wilhelm op een nieuwe kostschool, Hillerska. Zijn achterneef August plant een inwijdingsfeestje voor hem.

2. Aflevering 2

1 juli 2021 (50 minuten)

Simon en Wilhelm brengen samen tijd door buiten school. August probeert een ADHD-diagnose te krijgen om zo aan pillen te komen. De roeiselectie wordt samengesteld.

3. Aflevering 3

1 juli 2021 (40 minuten)

Hillerska organiseert een levendig ouderweekend. Wilhelm, August, Felice en Simon krijgen een hoop verrassingen en teleurstellingen te verduren.

4. Aflevering 4

1 juli 2021 (47 minuten)

Wilhelm worstelt met het verlies van een familielid en de gevolgen die dit voor de toekomst heeft. Simon wil zijn geld terug en zet hierom August onder druk.

5. Aflevering 5

1 juli 2021 (46 minuten)

August en Wilhelm ruziën over wie er op school de schuld op zich moet nemen nadat ze zijn betrapt. Sara geniet van het gezelschap van Felice en haar vrienden.

6. Aflevering 6

1 juli 2021 (43 minuten)

Wilhelm weet niet hoe hij om moet gaan met de nasleep van de uitgelekte video. Simon houdt de pers op afstand. Felice doet een ontdekking.

avatar van n00r

n00r

Perfect

avatar van Esteban

Esteban

Een probleem met het merendeel van de series over tieners van nu, is het feit dat ze doorgaans vertolkt worden door mid-twintigers die extra modieus gaan doen om te compenseren. Vaak is dat weinig overtuigend. Ziehier het een groot pluspunt van Young Royals: Het zijn échte (late) tieners. En ze praten en gedragen zich meestal ook naar hun leeftijd.

Ondanks de lekker en hedendaags klinkende soundtrack (zowel qua score als songkeuzes) en fijne montage, lijkt niets geforceerd. Géén hipdoenerij en flitsende toestanden. Young Royals is eerder ingetogen en klein gehouden. Een verademing. Het komt het liefdesverhaal alleen maar ten goede. Dat laatste staat of valt met de chemistry tussen de twee hoofdrolspelers. En die is sterk aanwezig. Het werkt. Ze hadden mij helemaal mee en wist mij uiteindelijk ook wel te raken.

En ja, misschien is het allemaal wat braaf en voorzichtig op bepaalde vlakken, desalniettemin kijk ik graag uit naar een tweede seizoen. If not, ook goed. Het is niet persé nodig. Het open einde kan evengoed dienst doen als afsluiter.