• 9.369.695 stemmen

Kunt U Mij de Weg naar Hamelen Vertellen, Mijnheer? (1972-1976)

5 seizoenen
3,72 57 stemmen + Mijn stem

Genre: Avontuur / Familie

Oorsprong: Nederland

Ontwikkeld door: Harrie Geelen

Met onder meer: Rob de Nijs, Ab Hofstee en Loeki Knol

Release datum: zaterdag 22 januari 1972

Eerst uitgezonden op: Nederland 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Kunt U Mij de Weg naar Hamelen Vertellen, Mijnheer?

De stad Hamelen heeft veel last van ratten. Niemand kan ze verjagen, totdat er zich een vreemde figuur aanmeldt bij burgemeester Walg op het gemeentehuis van Hamelen. Hij zegt dat hij de ratten wel kan verjagen, als hij als beloning een pot goud krijgt. De zogenaamde rattenvanger blaast de ratten met zijn toverfluit weg. Heel Hamelen is dolblij, behalve de burgemeester en zijn gemeenteraad. Zij konden de pot goud wel voor iets anders gebruiken. Meester Spicht praat de burgemeester daarom om, en wil de rattenvanger iets anders geven. Maar de rattenvanger neemt er geen genoegen mee en loopt boos weg. Uit wraak blaast hij de volgende nacht alle kinderen de stad uit, plus vier volwassenen.

Meningen over Kunt U Mij de Weg naar Hamelen Vertellen, Mijnheer?

avatar van frolunda

frolunda

donderdag 22 februari 2018
Kunt U Mij de Weg naar Hamelen Vertellen, Mijnheer? seizoen 1 Het verhaal was echt ijzersterk bedacht en het geheel zeer creatief uitgewerkt.En dan die bonte stoet van allerlei karakters,van reuzen tot waternixen tot luchtgeesten,prachtig allemaal.Ik was destijds wel erg jong maar die scenes met de verdwijnspiegel ben ik nooit meer vergeten.Superspannend. Een ander sterk punt vond ik dat Kunt U Mij de Weg naar Hamelen Vertellen, Mijnheer? nog niet dat super irritante opvoedende ondertoontje hadden wat je de laatste twintig jaar zoveel tegenkomt. Samen met Pippi Langkous en in iets mindere mate de Vloek van Woeste wolf en Q en Q toch de serie die me het meest uit mijn jeugd is bijgebleven. Maar dit was de beste.
avatar van stinissen

stinissen

• 12024 stemmen
zaterdag 2 januari 2016
Kunt U Mij de Weg naar Hamelen Vertellen, Mijnheer? seizoen 1 Ik was 9 jaar en vond het werkelijk superspannend .