• 9.372.317 stemmen

Ontwikkeld door: Dana Eden, Maor Kohn en Moshe Zonder

Met onder meer: Niv Sultan, Shaun Toub en Navid Negahban

Oorspronkelijke taal: Hebreeuws

Release datum: maandag 22 juni 2020

Eerst uitgezonden op: Kan11 (Israël)

• Apple TV+ Bekijk via Apple TV+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Tehran

Tamar Rabinyan is een hacker bij de Mossad. Haar allereerste missie voert ze uit in het hart van een vijandige en dreigende stad, die toevallig ook haar geboorteplaats is. Haar missie, die belast is met het uitschakelen van een Iraanse kernreactor, heeft niet alleen gevolgen voor het Midden-Oosten, maar voor de hele wereldorde. Wanneer de Mossad-missie mislukt, deserteert Tamar in Teheran terwijl ze haar Iraanse wortels herontdekt en de liefde vindt bij een pro-democratische activist. Wanneer de Iraanse autoriteiten een wanhopige zoektocht starten om haar en haar Mossad-collega's te vinden neemt de spanning toe.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Seizoenen

Komt er een Tehran seizoen 4?

Meningen over Tehran

Suitehome

maandag 27 september 2021
Tehran seizoen 1 Een jonge Israëlische agente van de Mossad (uitstekend gespeeld door Niv Sultan), krijgt de opdracht via een hack de Iraanse luchtafweer te saboteren. Het is het begin van een kat en muisspel met de Iraanse geheime dienst, verpersoonlijkt door de harde en gedreven Faraz Kamali (Shaun Toub). Tehran is een mooi gestileerd spionagedrama dat echter wel aan spanning tekort schiet. Loyaliteitsconflictjes, een beetje romantiek, zo'n spionage kantoortuin met lekker veel schermen, een paar hacks die net (niet) lukken; we kunnen het netjes afvinken. De serie is opgenomen in Athene, met de nodige CGI om het op Teheran te laten lijken. Ik geloof het. Het scenario van Moshe Zonder (Fauda) zakt soms behoorlijk in (afleveringen 4 en 5), maar kent daarentegen wel een paar aardige verrassingen en cliffhangers. Tehran mist de actie, spanning, gewicht en autoriteit van series als Fauda, Homeland of The Spy, maar blijft net overeind omdat het zorgvuldig gemaakt is.
avatar van badfans69

badfans69