• 9.369.872 stemmen

Ontwikkeld door: Gilles Coulier, Gilles De Schryver en Wouter Sap

Met onder meer: Ruth Beeckmans, Benny Claessens en Marjan De Schutter

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: woensdag 1 juli 2020

Eerst uitgezonden op: Play More (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Albatros

De reeks volgt tien zwaarlijvigen die hun leven willen beteren en daarom deelnemen aan een afslankingskamp 'Albatros', in de Ardennen. Bij aankomst blijkt echter dat ze niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo's met zich meesleuren. Het gaat er snel heftig aan toe. De deelnemers worden lichamelijk uitgedaagd door een weinig subtiele coach. Maar ook de groepstherapeute kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggehaald.

logo tmdbimage

Meningen over Albatros

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

donderdag 18 februari 2021
Albatros seizoen 1 Na de 2e reeks van Beau Séjour weer een geweldige serie van Vlaamse bodem. Ook Albatros heeft filmische allures, met een knappe cinematografie en sterke soundtrack. Het deed mij soms wat denken aan een quirky Amerikaanse indiefilm. Het dorpsfeest heb ik wel al eens zien voorbijkomen in Bevergem, maar verder heb ik weinig aan te merken op dit uitgebalanceerde, licht absurdistische portret van een groep mensen die niet alleen met hun gewicht, maar in de eerste plaats met zichzelf worstelen. Bij momenten ook erg grappig, maar zonder dat de personages hun waarachtigheid verliezen.

StanStan_mm

zondag 7 maart 2021
Albatros seizoen 1 Goed geacteerd. De personen worden fijntjes uitgebeeld. Pakkend. Ik merk dat een aflevering nog dagen bij me nasmeult.