• 9.369.601 stemmen

Ontwikkeld door: Dennis Kelly

Met onder meer: Nathan Stewart-Jarrett, Fiona O'Shaughnessy en Alexandra Roach

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: dinsdag 15 januari 2013

Eerst uitgezonden op: Channel 4 (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Utopia

Utopia volgt een kleine groep mensen die het manuscript bezitten van het vervolg op een cult graphic novel genaamd The Utopia Experiments, waarvan gezegd wordt dat het de verschrikkelijkste rampen van de laatste eeuw heeft voorspeld. Dit leidt ertoe dat ze achternagezeten worden door een organisatie die bekend staat als The Network, die ze moeten vermijden om te overleven. Ze moeten de betekenis van het manuscript zien te ontcijferen voordat de rampen die erin worden afgebeeld werkelijkheid worden.

Seizoenen

Komt er een Utopia seizoen 3?

Meningen over Utopia

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

vrijdag 11 december 2015
Utopia seizoen 1 Vreemde mix van allerlei verschillende smaken. Het heeft de indringende sfeer van een apocalyptisch verhaal waarin de personages hun menselijkheid elke episode iets meer aan het verliezen zijn. Daarbij is het niet duidelijk wie er nou precies bij welk kamp hoort. Toch weet het op compleet onverwachte momenten ontroerend en humaan te worden, terwijl sommige personages de meest afschrikwekkende daden hebben begaan. Uiteindelijk is het vooral een ontzettend geestige serie door zijn inktzwarte galgenhumor, dik aangezette absurdisme en goofy karakters. Het enige nadeel bij Britse series is dat zij niet altijd de hoeveelheid episodes hebben als Amerikaanse series. Deze serie komt met zijn zes afleveringen wel erg abrupt ten einde.
avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

dinsdag 2 augustus 2022
Utopia seizoen 1 Damn wat een fucking vette serie is me dit. Ik kwam op Prime ook een serie Utoptia (2020) tegen, en bij het googelen kwam ik op deze serie uit, die me veel meer aantrok dan die serie op Prime. Dus deze serie eigenlijk eerder per toeval ontdekt. Geen ellenlange serie met 12 episodes verdeeld over 2 seizoenen, seizoen 1 ging er alvast vlotjes door. Voor mij zat het er meteen boenk op, en 'Utopia' is hier eerder dystopia Lekker zwartgallig, donker en compromisloos. 10/10