• 9.371.888 stemmen

Ontwikkeld door: Simon Curtis, Hilary Salmon en Kary Antholis

Met onder meer: Suranne Jones, Hugh Bonneville en Anne Reid

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: dinsdag 23 januari 2007

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

• HBO Max Bekijk via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Five Days

Leanne Wellings neemt haar twee jonge kinderen mee naar haar grootvader. Ze stopt om bloemen te kopen op een parkeerhaven, maar verdwijnt dan op onverklaarbare wijze. Ze laat haar twee kleine kinderen alleen achter, ver van huis. Haar twee kinderen besluiten hun moeder te gaan zoeken maar verdwijnen ook. hun lijdensweg is vastgelegd op een bewakingscamera en al snel is het hartverwarmende trauma van de familie niet alleen een complex verhaal voor de nationale politie maar ook een mediahype.

logo tmdbimage

Meningen over Five Days

avatar van DjFrankie

DjFrankie

zondag 10 juli 2022
Five Days seizoen 1 5 dagen worden belicht waardoor er wel gaten ontstaan, wat het lastiger maakt om te volgen.

Eikatje

zondag 23 juni 2024
Five Days seizoen 1 Heel erg spannend. Origineel dat de vijf dagen in kwestie, niet opeenvolgend zijn. En de plot, dat Leanne en haar dochter samen gevangen hebben gezeten, komt onverwacht. Onderhoudend: ik heb er van genoten.

Suitehome

vrijdag 19 augustus 2022
Five Days seizoen 1 Mijn aandacht naar deze BBC/HBO-productie uit 2007 werd getrokken door de intrigerende poster. Een rode Peugeot 309 met open portier op een verlaten parkeerplaats. Het is meteen het spannendste onderdeel van het vijfdelige Five Days. Een moeder en twee kinderen verdwijnen. Het onderzoek wordt in vijf - niet opeenvolgende - dagen uitgewerkt. De in de kern zeer aangrijpende premisse krijgt door het soms wonderlijke acteerwerk in de eerste afleveringen een onbedoelde luchtigheid (persconferentie). Het vervolg is formulaïsch en kent een warrig scenario. Spannend wordt het nooit. Zelfs als de Jane Tennison dubbelganger zich meldt, kan Five Days alleen maar dromen van het niveau van Prime Suspect.
avatar van Phantasm

Phantasm

vrijdag 31 mei 2024
Five Days seizoen 1 Ik vond dit echt waardeloos, veel te langdraderig en ontzettend saai.