• 9.369.700 stemmen

Queer as Folk (1999-2000)

2 seizoenen
3,83 6 stemmen + Mijn stem

Status: Beëindigd

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Ontwikkeld door: Russell T Davies

Met onder meer: Charlie Hunnam, Aidan Gillen en Craig Kelly

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: dinsdag 23 februari 1999

Eerst uitgezonden op: Channel 4 (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Queer as Folk

Stuart Jones heeft het allemaal. Hij is rijk, bijzonder aantrekkelijk en trekt moeiteloos alle aandacht naar zich toe, ondanks zijn arrogante houding. Zijn beste vriend Vince Tyler is grappig, aandoenlijk en eveneens niet onknap. In tegenstelling tot Suart, heeft Vince echter geen greintje zelfvertrouwen. Vince heeft een oogje op Stuart, maar zit voor eeuwig vast in de zogenaamde friendzone. Beide mannen zijn 29 en gaan elke avond uit in Canal Street te Manchester, de plaatselijke LGBT-scene. Net wanneer ze zich afvragen waar het met hun leven heen moet, verschijnt Nathan Maloney. Jong, wild en vastberaden om zijn coming out zo groots mogelijk te beleven, eist Nathan zijn plaats op in de wereld van Canal Street. De komst van Nathan zal het leven van Stuart en Vince voorgoed veranderen.

Acteurs en Actrices

Meningen over Queer as Folk

avatar van Esteban

Esteban

maandag 3 september 2018
Queer as Folk seizoen 1 Vorig jaar gaf Charlie Hunnam aan gerust nog eens willen terug te keren naar de wereld van Queer as Folk, zijn allereerste (weliswaar gedeelde) hoofdrol en tevens doorbraak zou hem namelijk nauw aan het hart liggen. Van mij mag het gebeuren ... Al moet gezegd dat ik niet meteen zie hoe een weinig subtiele serie als deze succesvol zou terugkeren. Destijds was het absoluut baanbrekend, Queer as Folk had ballen, wond nergens doekjes om en bevestigde zonder blozen zowat alle clichés die over de homowereld bestonden. Maar deed dat ook met een zekere trots en zelfzekerheid. Toen dit voor het eerst werd uitgezonden op TV2, het voormalige Canvas, keek ik dan ook stiekem en ongetwijfeld met rode oortjes. Wat was me dat toch allemaal in die Canal Street? Bij een re-watch begin dit decennia voelde het allemaal wel héél erg "90s" en misschien zelfs ietwat fout aan, maar dat is tegelijkertijd ook de charme en kracht van de reeks. Lekker Brits ook. In 2010, tien jaar na het einde, plaatste The Guardian de serie op de 13de plaats in hun Top 50 met beste dramaseries aller tijden. Overigens niet te verwarren met Queer as Folk uit de US. Die versie was mij na enkele seizoenen veel te lang uitgesponnen en leek al snel op een iets te brave soap. Al bleek dat al controversieel genoeg voor de gemiddelde Amerikaan.