• 9.370.024 stemmen

Ontwikkeld door: Wim Lybaert

Met onder meer: Wim Lybaert, Jeroen Meus en Lieven Scheire

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: dinsdag 10 april 2018

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De Columbus

In 'De Columbus' trekt Wim Lybaert eropuit met een bekende gast, op zoek naar het goede leven onderweg. Ze verplaatsen zich met een tot mobilhome omgebouwde bus: de Columbus. Die heet niet toevallig zo want Wim en zijn gast weten net als de ontdekkingsreiziger niet of ze hun eindbestemming zullen halen. Meer nog, ze weten vooraf zelfs niet wat die bestemming is. Dat beslist het toeval. Ze gaan zonder plan de wereld in en duwen een weekje op ‘pauze’. In elkaars gezelschap genieten ze van vrije tijd die echt vrij is. Door samen dingen te doen en te delen, komen ze dichter bij elkaar.

logo tmdbimage

Meningen over De Columbus

Movsin

maandag 27 januari 2025
De Columbus seizoen 5 Toch een beetje sleet. Meer en meer afhankelijk van de passagier. Maar zeker verrassende ontboezemingen, wat emotie en vriendschap tot besluit. Fijn.
avatar van Esteban

Esteban

zondag 14 april 2019
De Columbus seizoen 2 Wel, ik kijk uit naar het tweede seizoen. Op zich heeft dit programma bijzonder weinig om het lijf, maar het werkt wel. En dat is het belangrijkste. De Columbus is een pleidooi voor het voluit beleven van het onderweg zijn, los van het feit of je de bestemming al dan niet haalt. Een reminder dat er méér is in het leven door van minder te genieten. En die ongedwongen boodschap krijg je als kijker mee, omdat het aanvoelt alsof je het zelf beleeft. Enfin, bij mij toch. Telkens fijne gasten ook. En aan het eind van de rit heb ik de indruk hen beter te kennen dan na een aflevering van Die Huis, terwijl dat format net meer diepgang wil brengen. Dat ik er zelf destijds enorm veel voor voelde om met zo'n omgevormde bus de wereld te verkennen, zal natuurlijk wel meespelen.