• 9.369.696 stemmen

Ontwikkeld door: Ed Harper

Met: Robert Powell, Edward Fox en Henry Cele

Oorsprong: Zuid-Afrika

Datum van release: vrijdag 24 oktober 1986

Eerst uitgezonden op: SABC (Zuid-Afrika)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Shaka Zulu

Deze miniserie vertelt het verhaal van het 19e-eeuwse conflict tussen het groeiende Britse Rijk in Afrika en Shaka, de leider van het enorme Zulu-koninkrijk. In 1823 rukken krijgers van het Zulu-rijk onder leiding van de briljante, maar meedogenloze strateeg Shaka op naar Kaapstad. Hij zal later bekend staan als een van de grootste militaire figuren van het Afrikaanse continent.

Afleveringen

1. Aflevering 1

24 oktober 1986 (54 minuten)

In 1823 rukken krijgers van het Zulu-rijk onder leiding van de briljante, maar meedogenloze strateeg Shake op naar Kaapstad.

2. Aflevering 2

24 oktober 1986 (54 minuten)

Nadat de Britten zijn aangespoeld op de kust van Zululand, worden ze begeleid naar het Capitool, Kwa-Bulawayo, waar ze Sheka en zijn moeder Nandi ontmoeten.

3. Aflevering 3

31 oktober 1986 (53 minuten)

Dr. Fynn legt Shaka's leven en opkomst vast vanaf de ontmoeting en affaire tussen de Nandi en prins Senzangakona van de Zulu's.

4. Aflevering 4

7 november 1986 (53 minuten)

Nandi's vader eist dat de Zulu's Nandi en de baby Sheka erkennen. De nieuwe koning misbruikt Nandi net zo lang tot zij het niet meer aan kan.

5. Aflevering 5

14 november 1986 (53 minuten)

Shaka komt in de problemen door een uitnodiging van zijn vader en besluit toe te treden tot een andere stam waar hij leert vechten.

6. Aflevering 6

21 november 1986 (54 minuten)

Senzangakona sterft en Shaka bestijgt zelf de troon. Hij gaat diep het Nkandla bos in om een speer te maken, met magische krachten genaamd Ixwa.

7. Aflevering 7

26 november 1986 (53 minuten)

Shaka raakt zwaargewond tijdens een moordaanslag en Fynn redt zijn leven. Als dank geeft Shaka hem land en toestemming om te jagen op ivoor.

8. Aflevering 8

5 december 1986 (53 minuten)

Farewell en zijn mannen stichten Port Natal aan de kust, maar zijn onrustig en willen terug naar huis.

9. Aflevering 9

12 december 1986 (53 minuten)

Shaka hoort dat zijn vrouw is bevallen van een zoon, maar hij laat hem vermoorden zodat het kind nooit een bedreiging kan worden voor zijn heerschappij.

10. Aflevering 10

19 december 1986 (53 minuten)

Shaka verliest helemaal de pedalen en dat leidt tot de ondergang van het koninkrijk.

Alle Acteurs en Actrices

Prof. Bramston

Zacharias Abrahams

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Een serie die ik in mijn kinderjaren gezien heb en destijds imponerend vond. Paar jaar geleden herzien en vond hem nog steeds erg goed.

avatar van Lebarron

Lebarron

Shaka Zulu is een prachtige serie over de legendarische Zulukoning Shaka. Een man die even heldhaftig als bloeddorstig was. Shaka was buiten een gevreesd krijger ook een innovatieve man die de oorlogsvoering in Afrika naar een hoger plan tilde en daarom wist hij in korte tijd zijn stam tot de machtigste te maken. De serie mixt historisch actie-drama met mystieke en bovennatuurlijke elementen. Zuid-Afrikaans acteur en voormalig voetbalkeeper Henry Cele zet Shaka zeer imposant neer. De man heeft een afgetraind lijf waar hij ontzag mee afdwingt maar het is met name zijn intimiderende boze blik die indruk maakt. Die laat bij iedereen inclusief de kijker de koude rillingen over de rug lopen. Buiten Henry Cele zijn er ook rollen voor o.a. Edward Fox als Lt. Farewell en Christopher Lee.

avatar van ZAP!

ZAP!

Ik hoorde in De Vooravond (ja, dat kijk ik soms, sorry... ) dat hier een remake van komt...

avatar van hatebreeder

hatebreeder

ZAP! schreef:

Hopelijk wordt dat minimaal zo tof als het origineel. Is er ook gezegt wanneer deze remake wordt verwacht?

avatar van ZAP!

ZAP!

hatebreeder schreef:

Op Imdb zag ik "in development" staan, dus dat kan nog wel even duren, denk ik...