• 9.250.282 stemmen

Ontwikkeld door: Andy Breckman en David Hoberman

Met onder meer: Tony Shalhoub, Jason Gray-Stanford en Ted Levine

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 12 juli 2002

Eerst uitgezonden op: USA Network (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Monk

Adrian Monk is een briljante detective met extreme smetvrees. Na de dood van zijn vrouw komt hij de deur niet meer uit. Zijn assistente probeert hem de deur uit te krijgen en samen bezoeken ze plaatsen van delicten en verdachten om uit te vinden wat er is gebeurd.

Seizoenen

Komt er een Monk seizoen 9?

Meningen over Monk

avatar van kalehein

kalehein

dinsdag 30 april 2024
Monk seizoen 1 Monk is gewoon een leuke serie. Mijn inziens een mix van "Murder she wrote" en een politieserie. Het neurotische gedoe wordt gaandeweg de serie uitgediept. 400+ fobiën (oa smetvrees, hoogtevrees), en dwangneuroses, maken van Adrian Monk een man waar je mee meeleeft (ik althans wel) Iedere aflevering is een afzonderlijk verhaal en bevat een misdaad (meestal moord) en via slapstick achtige komische toevalligheden komt Monk uiteindelijk tot de coclusie wie de dader is. "I know how he did it" en "He's the guy" zijn z'n oneliners. Dit alles met hulp van zijn assistent Melanie Teeger (in de eerste seizoenen Sharona, ze komt overigens later weer even terug) en de agenten Stotellmeyer en Disher. Terugkerende rollen zijn zijn psychiater Kroger, mede patient Krenshaw, zijn broer Ambrose en Melanies dochter Julie.
avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

maandag 8 april 2024
Monk seizoen 1 Echt een geweldige serie. Ooit begonnen te kijken bij Veronica (rond de nacht) toen bij SBS6 (iedere middag), daarna bij 13th street de laatste seizoenen gezien. Het was vast te downloaden, maar wat jaren er tussen lijkt me voor zo'n serie wel beter. Dan irriteert het herhalende en Mr Monk misschien minder. Beide assistentes brengen een andere dynamiek in de serie, wat de serie ten goede komt. De verhalen zijn vaak origineel en komisch ook. En nu is het op 3 streamingdiensten tegelijk terug te zien. Wat een wereld om in te leven