• 9.373.293 stemmen

Ontwikkeld door: Jack Bender en Benjamin Cavell

Met onder meer: Ben Barnes, Mary-Louise Parker en Joe Freeman

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 13 juli 2025

Eerst uitgezonden op: MGM+ (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Institute

Wanneer het twaalfjarige genie Luke Ellis wordt ontvoerd, ontwaakt hij in The Institute. In deze instelling zit het vol met kinderen die er allemaal net als hij zijn aangekomen en die allemaal over bijzondere gaven beschikken. In een nabijgelegen stadje is de gekwelde voormalig politieagent Tim Jamieson op zoek naar een nieuw leven. De rust en stilte is echter niet van lange duur, als blijkt dat zijn leven botst met het leven van Luke.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over The Institute

lang pee

zondag 24 augustus 2025
The Institute seizoen 1 Er zijn al prachtfilms en series geweest naar boeken van King, maar deze is er geen van. Soms vind ik ze nogal kinderachtig en redelijk wat fouten, dat is nu ook het geval. Er is een review die spreekt van "butchering" een King boek, en ook iemand die zich afvraagt waar de magie van King gebleven is( De Morgen), en kan hen alleen maar gelijk geven. En "the devil is in the details" Ik heb mij weer geergerd aan de lege tassen, drinken van zogezegd warme koffie, maar het dampt niet en de lippen zijn kurkdroog, deuren die ineens wel open gaan zonder de speciale kaart enz enz Was blij dat ik eindelijk van die vervelende kinderen verlost was....
avatar van DjFrankie

DjFrankie

dinsdag 10 juni 2025
The Institute seizoen 1 Hier wacht ik al heel lang op. Een geweldig boek van King. Daarom ben ik heel benieuwd of de serie het boek kan dragen. Dat gaan we dus zien.