• 9.231.849 stemmen

Ontwikkeld door: Camilla Läckberg

Met onder meer: Leonie Vincent, Johan Hedenberg en Johan Rheborg

Oorspronkelijke taal: Zweeds

Release datum: dinsdag 15 april 2025

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Glaskupan

Criminoloog Lejla keert terug naar haar ouderlijk huis in een klein dorpje in Zweden. Als kind werd ze hier gevangen gehouden door een onbekende dader, opgesloten in een glazen koepel. Nu is er weer een jong meisje spoorloos verdwenen. Samen met haar voormalige politiechef onderzoekt ze de verdwijning van het meisje.

Meningen over Glaskupan

avatar van james_cameron

maandag 5 mei 2025
Glaskupan seizoen 1 Uitstekende zweedse krimi, ontwikkeld en (mede) geschreven door Camilla Läckberg. De miniserie is erg spannend en bijzonder sfeervol (dus lekker deprimerend) in beeld gebracht. De plot steekt vernuftig in elkaar, de personages zijn boeiend en het tempo zit er goed in, waardoor je continu door wilt kijken. De zes aflevering vliegen dan ook voorbij.

Bert van Dijk

woensdag 7 mei 2025
Glaskupan seizoen 1 Ja, ik vind het geweldig. Dat desolate landschap waar je nou niet bepaald vrolijk van wordt, geeft het verhaal extra cachet. Op de taal na dan, dat vind ik een verschrikking. Maar het verhaal ontrolt zich in alle rust, om dan tot een climax te komen, die ik in de verste verte niet zie aankomen. Iedereen is prima gecast, en speelt meer dan goed. Heb geen moment het idee dat ik naar een serie zit te kijken, alsof ik er zelf middenin zit. Verhaal wordt niet nodeloos gerekt, maar toch vond ik het jammer dat er niet meer afleveringen kwamen. 4 sterren wat mij betreft, een 8 dus.

Firecrest_tv

zondag 20 april 2025
Glaskupan seizoen 1 Ik kan er niet tegen als ik nooit iemand zie lachen. Wat een chagrijnige houten klazen allemaal.

Oliveri_tv

woensdag 16 april 2025