• 9.369.485 stemmen

Ontwikkeld door: Nikki Toscano

Met onder meer: Amanda Seyfried, Nicholas Pinnock en Ashleigh Cummings

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 13 maart 2025

Eerst uitgezonden op: Peacock (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Long Bright River

In een wijk in Philadelphia, die wordt geteisterd door de opioïdencrisis, staan twee zussen, die ooit onafscheidelijk waren, op gespannen voet met elkaar. Kacey leeft op straat in de greep van de verslaving en Mickey bewandelt dezelfde straten als politieagente. Ze spreken elkaar niet meer, maar Mickey blijft zich zorgen maken over haar zus. Dan verdwijnt Kacey op hetzelfde moment dat een mysterieuze reeks moorden begint in Mickey's wijk. Ze raakt weldra geobsedeerd door het vinden van de dader én haar zus, voordat het te laat is.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Long Bright River

avatar van blurp194

blurp194

dinsdag 6 januari 2026
Long Bright River seizoen 1 Ik had even tijd nodig, een aflevering of twee voordat ik echt gepakt werd door het verhaal. Maar dan is het ook echt spannend. Misschien een plottwistje te veel als ik er aan terugdenk - niet de laatste of zo, gewoon het aantal konijnen dat uit de hoed komt had net ietsje minder gemogen van mij. Maar daar staat dan weer tegen over dat er wel erg fijn gespeeld wordt. Vooral door Seyfried, en dat verwacht je natuurlijk ook, maar toch. En de rest van de cast komt heel goed mee. Speciale vermelding voor de priester, hij heeft geloof ik maar twee scenes maar doet dat allebei de keren zo goed dat ik mezelf hoorde denken 'als ik zo'n priester kende, dan zou ik spontaan katholiek worden'. Dat is nogal wat, als je verstokt atheist bent.

Suitehome

maandag 12 mei 2025
Long Bright River seizoen 1 A long bright river of departed souls Long Bright River is een intrigerende serie die zich langzaam maar zeker onder je huid nestelt. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Liz Moore, combineert de achtdelige serie een duister misdaadmysterie met een emotioneel familieportret. De sfeer is rauw en realistisch, met een sobere maar effectieve cinematografie die goed past bij het sombere decor van het door de opioïdencrisis getroffen Philadelphia. De kracht van Long Bright River ligt in de karakterontwikkeling. Hoofdrolspeelster Mickey (Amanda Seyfried - The Dropout, The Crowded Room), een agent die zoekt naar haar vermiste zus, wordt indrukwekkend neergezet. Haar worsteling met loyaliteit, schuldgevoel en onverwerkt verdriet voelt oprecht aan. De serie neemt de tijd om haar persoonlijke reis te verkennen, wat soms ten koste gaat van de vaart in het verhaal, maar uiteindelijk zorgt voor meer diepgang. Sommige afleveringen voelen langgerekt, en niet alle plotwendingen weten de spanning consistent vast te houden. Long Bright River is geen sensationele thriller, maar eerder een bedachtzame, goed geacteerde serie die sociale problemen niet schuwt en haar personages met respect behandelt. Het is misschien niet voor iedereen, maar wie houdt van karaktergedreven drama’s met een duister randje, zal deze serie weten te waarderen.