• 9.373.663 stemmen

Oorsprong: Nederland

Ontwikkeld door: Willem Bosch

Met onder meer: Lies Visschedijk, Romana Vrede en Peter Blok

Release datum: woensdag 16 oktober 2024

Eerst uitgezonden op: Disney+ (Nederland)

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Nemesis

Sylvia van Maele, officier van justitie in Den Haag, en Lars van Deurnen, rechercheur bij de FIOD, volgen geldsporen en criminele afrekeningen op zoek naar misdadigers. Ze worden geconfronteerd met een meedogenloze elite die ten koste van alles haar rijkdom en macht wil beschermen. Wanneer de grens tussen Sylvia’s persoonlijke en professionele leven vervaagt, duurt het niet lang voordat ze zich realiseert dat de regels en praktijken die haar werk onmogelijk maken er niet zomaar zijn. Ze moet op haar intuïtie leren vertrouwen om te overleven, zelfs als dat betekent dat ze in opstand moet komen tegen de mensen die ze het meest vertrouwt.

Meningen over Nemesis

Suitehome

zondag 20 oktober 2024
Nemesis seizoen 1 De uitstekende 8-delige complotthriller Nemesis draait nu eens niet om drugs, maar speelt zich af in de financiële wereld van trustkantoren, brievenbusfirma's en dubieuze buitenlandse geldstromen. De eerste Nederlandstalige Disney+-serie overtuigt op alle fronten. Het scenario van bedenker en regisseur Willem Bosch (Een Van ons, The Spectacular, Zina) zit vol vaart, heeft humor en is overzichtelijk, ondanks de complexe en schimmige materie. Bosch baseerde zich losjes op het boek dat Simon de Waal (Sleepers, Het Gouden Uur) er over schreef. Vooral de dialogen vallen positief op; geen platgetreden paden in Nemesis maar - in het algemeen - frisse conversaties met een goede grap hier en daar. Sterkste troef van Nemesis - de meedogenloze godin van gerechtigde vergelding - is het acteerwerk. Vrijwel alle rollen zijn uitstekend bezet. Met Lies Visschedijk als mater familias en officier van justitie Sylvia van Maele die vasthoudend, onbevangen, introvert en kwetsbaar de strijd tegen witteboordencriminaliteit aangaat. Romana Vrede (Santos) staat haar ambivalent terzijde als FIOD-rechercheur Lars van Deumen. De twee ontwikkelen onmiskenbaar een fijne chemie in hun acteren. Peter Blok geeft mooi tegenwicht als hoofdofficier en fixer Ed Koppers. Ondanks dat de laatste twee afleveringen een beetje verdwalen in internationaal getouwtrek en de plotwendingen soms iets te kort door de bocht zijn of voorspelbaar zijn, blijft Nemesis boeien tot het eind. En blijft redelijk spannend. Maar meer nog zien we hier Nederlandse topacteurs die het beste uit zichzelf en elkaar weten te halen.

maandag 21 oktober 2024
Nemesis seizoen 1 Zeker wel ok inderdaad al vind ik die Visschedijk niet zo heel goed gecast.