• 9.369.996 stemmen

The Best Immigrant (2025-2026)

1 seizoen
3,10 10 stemmen + Mijn stem

Status: Terugkerende show

Oorsprong: België

Ontwikkeld door: Raoul Groothuizen en Cristina Poppe

Met onder meer: Saïd Boumazoughe, Ikram Aoulad L'Ahcem en Charlotte Timmers

Release datum: donderdag 11 december 2025

Eerst uitgezonden op: Streamz (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Best Immigrant

Wanneer een extreemrechtse regering aan de macht komt in België en alle mensen met migratieachtergrond begint buiten te zetten, zien danskoppel Soraya en Jamal maar één oplossing: deelnemen aan ‘The Best Immigrant’, een talentenshow met als hoofdprijs… een verblijfsvergunning. Tarik, de coach die ze toegewezen krijgen, werkt mee aan de show om zelf niet gedeporteerd te worden maar worstelt met zijn geweten. Wanneer hij op zoek gaat naar de waarheid achter de show, ontdekt hij een duister geheim. Terwijl Soraya en Jamal dansen voor hun leven, beraamt Tarik een plan om met hun hulp de waarheid naar buiten te brengen.

Meningen over The Best Immigrant

jinnbeam

dinsdag 6 januari 2026
The Best Immigrant seizoen 1 De eerste 4,5 afleveringen zaten lekker in elkaar. Een interessant hoofdplot (waarbij ik gedurende aflevering 1 moest denken aan de IKON-jeugdserie De Papegaai uit de jaren '80) waarbij op vileine wijze de mediawereld ook op de hak wordt genomen middels het showprogramma met dezelfde titel als de reeks. Tel daarbij een batterij goede acteurs op (Charlotte Timmers als bikkelharde producer Lauren is wel de uitblinker van de hele reeks, evenals Louis Talpe als arrogante host en Bert Haelvoet als de creepy beveiliger), karakters waarvan je gaat houden en haten (hello Muna) en het kan eigenlijk niet meer fout gaan, toch? Ja. Tot halverwege de laatste aflevering. Als ze 6 ipv 5 afleveringen hadden gehad hadden ze het mooi kunnen afronden, strik eromheen, klaar. Nu lijkt het er echter op dat ze halverwege de vijfde aflevering ineens nog met een afgeraffeld einde moesten komen omdat Streamz mogelijk een tweede seizoen wilde hebben. Het gevolg is een clusterfuck van een apotheose die vooral een slechte nadronk geeft op een verder uitstekend drankje. "We zijn met velen", maar die velen zijn bij een mislukte inval blijkbaar allemaal opgepakt? Was het onderdeel van het 'plan' dat Tarik uiteindelijk kandidaat zou worden of niet? Wat is zelfs het grotere plan achter die hele ontsnappingspoging? Heb ik het niet eens over producer Lauren die Anne en de voortvluchtige kandidaten kan opsporen middels drones en er binnen drie tellen een Hunted/Jachtseizoen-achtig concept van kan maken - en daarmee een tweede seizoen lijkt aan te kondigen. Zonde, want sommige verhalen hoeven niet uitgesmeerd te worden.
avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

donderdag 18 december 2025
The Best Immigrant seizoen 1 Ik weet dat de serie bedoeld is als kritiek op Vlaams-nationalisme en anti-immigratie en pure woke, dat maakt alles minder boeiend. En ge weet steeds dat het team met Jennifer Heylen wint.