• 9.380.115 stemmen

Ontwikkeld door: Camille Bordes-Resnais en Alexis Lecaye

Met: Chloé Lambert, Philippe Dusseau en Blanche Veisberg

Oorsprong: Frankrijk

Datum van release: maandag 26 maart 2018

Eerst uitgezonden op: France 2 (Frankrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Le Chalet

Een reünie van jeugdvrienden in een afgelegen chalet in de Franse Alpen verandert al snel in een wanhopige strijd om te overleven als ze worden afgesloten van de rest van de wereld door een bizar ongeluk. Al snel ontdekken ze het duistere geheim van het verleden. Door middel van flashbacks wordt duidelijk wat er zich twintig jaar geleden in het dorpje heeft afgespeeld.

Afleveringen

1. Aflevering 1

26 maart 2018 (47 minuten)

Adèle en Manu, die samen een kind verwachten, komen aan bij de gerenoveerde chalet in Valmoline. Twintig jaar geleden kwam hier een ander gezin voor een nieuwe start.

2. Aflevering 2

26 maart 2018 (53 minuten)

Ver weg van de bewoonde wereld herpakken de bruiloftsgasten zich en gaan ze op weg naar een zendmast. Flashbacks onthullen een gruwelijk voorval uit Alice's verleden.

3. Aflevering 3

2 april 2018 (1 uur en 02 minuten)

De groep wordt paranoïde als ze beseffen dat de ongelukken met elkaar te maken hebben. Thierry gaat te voet hulp halen, terwijl de rest Laurent verzorgt.

4. Aflevering 4

2 april 2018 (48 minuten)

Bijna ongelukken en akelige ontdekkingen zorgen voor wantrouwen onder de vrienden. Twintig jaar eerder onderzocht de politie de plotselinge verdwijning van de Rodiers.

5. Aflevering 5

9 april 2018 (54 minuten)

Manu keert terug met nieuws dat de overlevenden tot het uiterste drijft. De laatste nacht van de Rodiers in het chalet wordt vanuit een andere invalshoek getoond.

6. Aflevering 6

9 april 2018 (58 minuten)

Nu de laatste puzzelstukken van het verhaal van de Rodiers op hun plek vallen, nemen Étienne en Seb iemand gevangen en doen de moordenaars hun laatste zet.

Alle Acteurs en Actrices

Christina Genesta

Philippe Personnaz

avatar van Shaky

Shaky

Same here xancran, ook deze mini-serie gisteren afgekeken. Het verhaal weet van begin tot eind te boeien en de verspringingen tussen heden en verleden werken erg goed. Daarnaast is de titelsong lekker creepy en, zoals je al zegt, de setting is fantastisch. Ook 4* van mij.

avatar van AniSter

AniSter

Prima serie. Om met de waardering te beginnen: een halve ster minder vanwege het onwaarschijnlijkheidsgehalte (iets teveel slachtoffers) en de hoeveelheid namen die direct in de eerste aflevering geïntroduceerd werden. Het basisverhaal was echter goed in elkaar gezet. De setting was mooi, zeker wat het dorp en de omgeving betrof. De cast vond ik ook prima. Richting het einde vroeg ik me wel nog af wat het aandeel van de wiskundige was in de wraakactie... en natuurlijk bij het brugincidentje in het begin