• 9.377.389 stemmen

Owarimonogatari - Seizoen 2 (2017)

Show titel: Owarimonogatari

Afleveringen: 7

Speelduur: 2 uur en 34 minuten

Ontwikkeld door: Tomoyuki Itamura en Akiyuki Shinbo

Met: Hiroshi Kamiya (stemrol), Kaori Mizuhashi (stemrol) en Emiri Kato (stemrol)

Oorsprong: Japan

Datum van release: zaterdag 12 augustus 2017

Eerst uitgezonden op: Tokyo MX (Japan)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Owarimonogatari

Op school wordt Koyomi Araragi door Kanbaru Suruga voorgesteld aan een eigenaardige nieuwe scholiere genaamd Ougi Oshino, die van Koyomi advies hoopt te krijgen over een vreemde ontdekking die ze heeft gedaan. Het blijkt dat haar ontdekking samenhangt met het verleden van Koyomi, die zich gedwongen voelt dat aan haar te onthullen.

Afleveringen Seizoen 2 (2017)

1. 1. Mayoi Heru Sono Ichi

12 augustus 2017 (22 minuten)

Na door Gaen vermoord te zijn, is Koyomi naar het diepste gedeelte van de hel gestuurd wegens het maken van een contract met een demon. In de hel wordt hij door Mayoi opgewacht. Ze blijkt een plan te hebben om hem weer tot leven te wekken.

2. 2. Mayoi Heru Sono Ni

12 augustus 2017 (22 minuten)

Mayoi brengt Koyomi naar Teori, die hij ooit eerder is tegengekomen toen ze beiden nog leefden. Hij is omgebracht door Yotsugi, nadat hij Koyomi's zusters en Kanbaru ontvoerd had. Het blijkt echter geen kwaad bloed gezet te hebben bij Teori, die Koyomi een manier terug naar de wereld volledig als een mens biedt. Koyomi twijfelt over het accepteren van het aanbod, aangezien hij van mening is dat anderen het veel meer verdienen om weer tot leven gewekt te worden.

3. 3. Hitagi Rendezvous Sono Ichi

12 augustus 2017 (22 minuten)

Teruggekeerd op aarde als een volledig mens wordt Koyomi door Hitai opgebeld voor een date. Ze vertelt hem een date te hebben met de intensiteit van zes maanden, de tijd die ze hebben gespendeerd aan het voorbereiden van hun examens. Tijdens hun date valt Koyomi in slaap en droomt hij van Ougi.

4. 4. Hitagi Rendezvous Sono Ni

12 augustus 2017 (22 minuten)

Koyomi en Hitagi vervolgen hun date waarbij Hitagi van elke activiteit een competitie wilt maken, met als inzet de totale slavernij van de verliezer. Ze blijkt hiervoor een speciale reden te hebben. Thuis teruggekomen ontmoet Koyomi Ougi nogmaals.

5. 5. Ougi Dark Sono Ichi

13 augustus 2017 (22 minuten)

Gaen verzamelt Koyomi, Shinobu, Mayoi and Yotsugi en onthult dat Ougi de verantwoordelijke is voor alle problemen waarmee ze in het verleden te kampen hebben gehad. Ze bespreken wat te doen met Ougi.

6. 6. Ougi Dark Sono Ni

13 augustus 2017 (22 minuten)

Om Ougi af te stoppen, gaat Koyomi de confrontatie met haar aan. Tijdens deze gelegenheid komt hij tot het besef dat Ougi een verschijning is die per ongeluk gecreëerd is door niemand minder dan hijzelf. Net zoals Tsubasa de tijger en de kat creëerde uit frustratie van haar situatie, zo blijkt Ougi het gevolg te zijn van Koyomi's zelfhaat.

7. 7. Ougi Dark Sono San

13 augustus 2017 (22 minuten)

Nadat Koyomi de identiteit van Ougi onthuld heeft, staat ze op het punt om door de duisternis opgeslokt te worden. Zelfs nu blijkt dat ze niets meer dan het negatieve zelfbeeld van Koyomi is, blijkt Koyomi moeite te hebben om haar te laten opslokken. Meme verschijnt echter op het laatste moment en blijkt een manier te hebben om Ougi te redden.

avatar van Black Math

Black Math

Hier had ik toch iets meer van verwacht. Het seizoen dat alle vragen zou beantwoorden, met name de vraag betreffende de identiteit van Ougi Oshino. Dat vragen beantwoorden niet altijd zaligmakend is, blijkt dat ik genoeg films met een open einde kan waarderen. Vaak valt het zelfs een beetje tegen als alle vragen beantwoord worden. Het voelt te gemakkelijk aan, of het mysterie is ervan af, terwijl juist het mysterie de boel zo spannend maakten.

Dat is helaas ook een beetje van toepassing op deze serie. Hoewel ik met name de ware identiteit van Ougi niet zag aankomen, was het wel erg passend binnen het universum. Misschien om die reden dat ik niet geheel overdonderd ben. Of omdat ik een grootser complot had verwacht.

Qua animatie is met name de eerste eerste episode het interessantst met allerlei vreemde stijlen. Animatie van de vervolgepisoden blijft nog steeds van een hoog niveau, maar het spel met stijlen is er dan helaas wel van af. Toch voelt de animatie aan als een verademing na het matige Koyomimonogatari. Muzikaal ook weer minimaal, maar erg sfeergevend.

Verder qua dialogen een wat interessanter deel uit de reeks, deels vanwege de ontknoping, maar nog meer omdat het personage Hitagi Senjougahara hier weer een wat prominentere rol krijgt. Zij blijft toch mijn favoriete personage in de reeks vanwege haar spitsvondigheid en vreemde manieren tijdens de sociale interactie met andere karakters.

Bovengemiddeld maar niet het beste binnen de Monogatari reeks. Degenen die aan het universum willen proeven, kunnen het beste Bakemonogatari of Kizumonogatari proberen, die wel de beste delen uit de reeks vormen, en die ook beiden redelijk op zichzelf gekeken kunnen worden. Voor dit slotstuk 3,5*.