• 9.377.914 stemmen

Zone Blanche - Seizoen 1 (2017)

Alternatieve titel: Black Spot

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 56 minuten

Ontwikkeld door: Mathieu Missoffe

Met: Suliane Brahim, Hubert Delattre en Laurent Capelluto

Oorsprong: België / Frankrijk

Datum van release: donderdag 9 maart 2017

Eerst uitgezonden op: France 2 (Frankrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Zone Blanche

Villefranche is een klein stadje zonder telefoonontvangst aan de rand van een mysterieus bos. Het is een groen labyrint van enkele duizenden hectaren. Het aantal inwoners neemt steeds af, maar er is een sterke toename van de criminaliteit. Zo staat het standje onder druk vanwege de aangekondigde sluiting van de plaatselijke zagerij en de verdwijning van de dochter van de burgemeester. Politie-inspecteur Laurène was zelf ooit het slachtoffer van een misdrijf. Ze blijft nu steeds nieuwe lijken ontdekken.

Afleveringen Seizoen 1 (2017)

1. 1. Quand on Arrive en Ville

9 maart 2017 (52 minuten)

Het lijk van een jonge vrouw hangt in de diepte van het bos. Majoor Laurène Weiss probeert dit mysterie op te lossen en verwelkomt de excentrieke nieuwe openbare aanklager in Villefranche. Ze onderzoeken de stad die al onder druk staat vanwege de aangekondigde sluiting van de plaatselijke zagerij en de verdwijning van de dochter van de burgemeester.

2. 2. A Quoi Rêvent les Loups

9 maart 2017 (52 minuten)

Laurène komt oog in oog te staan met een wolf, die lijkt te waken over een pasgeboren baby, verborgen in een doos. Ze verbindt zich ertoe de ouders van het kind te zoeken. Op een afstand wordt ze gevolgd door het mysterieuze dier.

3. 3. En Abyme

16 maart 2017 (52 minuten)

Een amateurspeleoloog komt getraumatiseerd uit een labyrint van ondergrondse grotten waar hij beweert zijn vriend verloren te hebben. Laurène probeert de waarheden uit het verhaal te ontwarren alvorens een gevaarlijke afdaling te overwegen. Tegelijkertijd denkt Cora dat de dochter van de burgemeester is gekidnapt door een mysterieuze groep activisten die hun sporen achterlaten op de muren van Villefranche.

4. 4. Nous N'Irons Plus au Bois

16 maart 2017 (52 minuten)

Er is een telefoon gevonden met video's van een groep jonge mensen die bang zijn voor een macabere ontdekking in het bos. Nadat ze het lijk van één van hen hebben gevonden, onderzoeken Laurène en haar team wat er tijdens hun avondje uit mis is gegaan. Tegelijkertijd probeert ze de balans op te maken van haar gecompliceerde relatie met Bertrand, de burgemeester van de stad.

5. 5. Le Bout de la Route

23 maart 2017 (52 minuten)

De hele stad is in shock nadat vier vreemden Sabine's bar hebben aangevallen. Laurène probeert ze te vinden en te ontdekken wat ze zoeken. Cora en de kinderen van Arduinna proberen uit te zoeken wat de vrachtwagens in het bos 's nachts aan het doen zijn.

6. 6. Sombres Héros

23 maart 2017 (52 minuten)

Een vrouw pleegt zelfmoord op dezelfde dag dat haar echtgenoot een eremedaille krijgt. Laurène vermoedt dat deze man niet de held is die iedereen denkt te kennen. Ze probeert te ontdekken welke duistere geheimen hij verbergt, maar hij is een jeugdvriend van de burgemeester, die hem beschermt.

7. 7. Le Secret Derrière la Fenêtre

30 maart 2017 (52 minuten)

De vader van een verstandelijk gehandicapte tiener wordt dood aangetroffen op zijn boerderij. Er is bezorgdheid over de toekomst van zijn zoon tijdens het zoeken naar de moordenaar, maar Laurène is verontrust omdat de aanklager, Siriani Bertrand in hechtenis heeft genomen.

8. 8. La Fin N'Est Que le Commencement

30 maart 2017 (52 minuten)

Het onderzoek naar de verdwijning van de dochter van de burgemeester bereikt een hoogtepunt. Terwijl Bertrand de controle verliest en wraak wil nemen, komt Laurène uiteindelijk dichter bij een onzichtbare vijand die ze al jaren volgt.

avatar van brawljeff

brawljeff

Sfeervolle trailer, doet me gelijk aan Les Revenants denken.

avatar van Epitaph

Epitaph

Mijn stem isz de eerste, .... vreemd!

Geweldige serie!

avatar van Mrs Bruce Willis_mm

Mrs Bruce Willis_mm

Dit is zo goed, ik snap niet dat hier geen berichten overgeplaatst zijn!

Val wel lekker met mijn snuitje in de boter, afgelopen weekend s1 gekeken, nu lekker door naar s2!

avatar van Fransman

Fransman

Dit viel me niet mee. Warrige verhaallijn, zonder duidelijke rode draad, te veel zijweggetjes die nergens op uitkomen, veel te snel afgekapte scènes, geen aansprekende personages die nauwelijks enige invulling krijgen, en een overdaad aan donkere opnamen. Dat zou de creepy sfeer moeten versterken, maar daar ben je snel op uitgekeken. En dan tot overmaat ook nog een fantasy-sausje. Een mager vijfje. Laat dat tweede seizoen maar zitten.

avatar van donmarko22_mm

donmarko22_mm

Fransman schreef:

Ben ik met jou eens. Heb gisteren na aflevering 4 besloten om er mee te stoppen. Ik maak het seizoen niet eens meer af.

avatar van Fransman

Fransman

diaan Ik heb het volgehouden tot het einde, gisteren deel acht gezien. Wat me behalve bovenstaande nog meer stoorde was de bijna idiote casting. Juffrouw politie Laurène is volstrekt ongeloofwaardig als politieofficier van de gendarmerie, dat zijn echt geen frêle dametjes hoor, weet ik uit ervaring. En dan ook nog moeder van een dochter die bijna net zo oud is als zijzelf. Over de ontknoping zullen we het maar niet hebben. Die is te ongeloofwaardig voor woorden. Ik doe er nog een halfje af.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Meh. De serie had echt wel zijn sterke punten maar als geheel was het een rommeltje. En dan ook nog een open einde. Ik hou het hierbij.

avatar van Myrna_mm

Myrna_mm

Afgehaakt bij aflevering 6..het werd mij teveel van het goede. Dat het moordcijfer in dit afgelegen gebied 6 maal hoger ligt kan ik me nog wel voorstellen, maar er gebeurt hier wel absurd veel.

avatar van james_cameron_mm

james_cameron_mm

Vermakelijke maar uiteindelijke iets te vergezochte frans-belgische Netflix-serie. De personages kunnen er mee door en er is sfeer genoeg, maar de plot kent iets teveel toevalligheden en zit tot de nok toe gevuld met allerlei onnodige intriges. Naar het einde toe wordt één en ander evenwel best spannend, resulterend in de onvermijdelijke cliffhanger. Vooruit dan maar, ik kan nog wel een seizoen hebben.

avatar van StanStan

StanStan

Ach, de verhalen zijn niet zo sterk, daar rammelt wel wat aan. Maar de personen zijn boeiend en de sfeer is goed getroffen. Ik heb altijd veel plezier als ik er naar kijk.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Boeiende sfeer, .mysterieus. Weinig mis mee als je dit leuk vind

avatar van david bohm

david bohm

Even opgezet, vond het nogal kolderiek en kluchtig, vrij gauw afgezet.

avatar van cor1946

cor1946

Ziet er goed uit.

avatar van cor1946

cor1946

Na deel 4 vind ik het een rommeltje met alles door mekaar, veel moeite om te kijken.