• 9.376.374 stemmen

The Incredible Hulk - Seizoen 1 (1977-1978)

Show titel: The Incredible Hulk

Afleveringen: 12

Speelduur: 9 uur

Ontwikkeld door: Kenneth Johnson, Jack Kirby en Stan Lee

Met: Bill Bixby, Lou Ferrigno en Jack Colvin

Datum van release: vrijdag 4 november 1977

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Incredible Hulk

David Banner is een onderzoeker die een manier probeert te vinden om de kracht die in elk mens huist aan te boren. Een van zijn experimenten gaat mis en zorgt ervoor dat wanneer hij boos wordt, hij verandert in een krachtig groot groen wezen. De wereld gelooft dat hij dood is, maar in werkelijkheid reist hij het land door op zoek naar een geneesmiddel. Hij wordt achternagezeten door journalist Jack McGee, die de Hulk in levende lijve wil zien.

Afleveringen Seizoen 1 (1977-1978)

1. 1. The Incredible Hulk

4 november 1977 (45 minuten)

Een overdosis gammastraling zorgt ervoor dat David Banner's DNA muteert en wanneer hij boos wordt, hij verandert in een groot groen wezen. Een journalist, Jack McGee, gaat op onderzoek uit. Een explosie in Banner's laboratorium doodt zijn vriend Elaina Marks en McGee gelooft dat ook Banner de dood heeft gevonden. Banner vertrekt om een geneesmiddel te vinden.

2. 2. A Death in the Family

27 november 1977 (45 minuten)

David is op de vlucht voor McGee en de overheid. Hij komt terecht in een samenzwering om een jong, verminkt meisje te vermoorden zodat haar familie geld zal erven. Hij redt haar leven en zorgt ervoor dat ze weer kan lopen.

3. 3. The Final Round

10 maart 1978 (45 minuten)

Een boxer genaamd Rocky redt David van overvallers en biedt David een baan aan in een sportschool. David en Rocky proberen Rocky's baas, een drugdealer, te stoppen.

4. 4. The Beast Within

17 maart 1978 (45 minuten)

David werkt in een dierentuin. Hij ontmoet een vrouwelijke wetenschapper die genetisch onderzoek doet. Dat hem zou kunnen helpen met zijn ongewilde gedaanteverwisselingen.

5. 5. Of Guilt, Models, and Murder

24 maart 1978 (45 minuten)

Na een gedaanteverwisseling wordt David wakker in een kamer met een dood model. Hij is bang dat hij haar onbewust heeft vermoord.

6. 6. Terror in Times Square

31 maart 1978 (45 minuten)

David ontdekt een moordcomplot terwij hij in een arcadehal aan het werk is. De eigenaar wordt afgeperst en moet betalen voor zijn eigen veiligheid.

7. 7. 747

7 april 1978 (45 minuten)

David ontmoet aan boord van een vliegtuig een andere dokter, die misschien informatie heeft die hem verder kan helpen. De piloot en stewardess drogeren de rest van de bemanning om gestolen goederen te kunnen vervoeren. David probeert het vliegtuig veilig te landen.

8. 8. The Hulk Breaks Las Vegas

20 april 1978 (45 minuten)

David werkt in een casino en helpt een journalist met een gokschandaal. Dan ontdekt hij dat de journalist een collega is van Jack McGee.

9. 9. Never Give a Trucker an Even Break

28 april 1978 (45 minuten)

David werkt voor een vrouwelijke vrachtwagenchauffeur en raakt betrokken bij haar zoektocht naar wraak op een dief die haar vaders truck heeft gestolen.

10. 10. Life and Death

11 mei 1978 (45 minuten)

David helpt een zwangere vrouw en op weg naar het ziekenhuis ontdekken ze een complot om een baby's te stelen voor DNA-experimenten.

11. 11. Earthquakes Happen

19 mei 1978 (45 minuten)

Een kerncentrale bevat krachtige apparatuur voor gammastraling en David probeert er toegang tot te krijgen om zichzelf te genezen. Dan vindt er een aardbeving plaats.

12. 12. The Waterfront Story

30 mei 1978 (45 minuten)

David is in Texas aan het werk als barman voor een weduwe. Haar man is vermoord en David komt erachter wie de moordenaar was. Hij moet echter de plaats verlaten, omdat Jack McGee gevaarlijk dichtbij komt.

avatar van Baggerman

Baggerman

Jeugdsentiment dit.

Als kind was ik hier bang van en kroop ik achter de stoel als de Hulk verscheen, tot grote hilariteit van mijn ouders en broertje!

Ik wil altijd nog weten welk merk spijkerbroeken en onderbroeken de Hulk kocht, want als hij hierin veranderde scheurde al zijn kledingstukken stuk, behalve zijn broeken???

avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

Ik was 14 of 15 jaar toen de Hulk op tv kwam. Dat iedere keer maar weer kijken; Iedereen op school had het over de Hulk. Dus heel veel afleveringen van gezien.