• 9.377.673 stemmen

Heel Holland Bakt - Seizoen 1 (2013)

Show titel: Heel Holland Bakt

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Jan Slagter

Met: Janny van der Heijden, Martine Bijl en Robèrt van Beckhoven

Oorsprong: Nederland

Datum van release: woensdag 5 juni 2013

Eerst uitgezonden op: Nederland 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Heel Holland Bakt

Het programma Heel Holland Bakt gaat op zoek naar Nederlands meest getalenteerde thuisbakker. Gedurende acht weken nemen tien gepassioneerde amateurbakkers het tegen elkaar op. Wie wordt de beste thuisbakker van Nederland? Onder toeziend oog van de professionele jury worden de bakfanaten getest op alle disciplines binnen de bakkerswereld; van meringue tot appeltaart, van brood tot hartige taart. De jury bestaat uit meester patissier Robèrt van Beckhoven en succesvol culinair publicist Janny van der Heijden. Alle creaties van de amateurbakkers worden door dit kritische en perfectionistische duo beoordeeld.

Afleveringen Seizoen 1 (2013)

1. 1. Cakes, Madeleines en Koningstaarten

5 juni 2013 (50 minuten)

Maak kennis met Annelies, Emma, Erna, Evert, Georges, Jolanda, Matthieu, Narcis, Rutger en Ruth. Ze krijgen de de opdracht om Madeleines, een tulband en als klap op de vuurpijl een koningscake te maken.

2. 2. Aardbeiensoezen, Appeltaart en Meringue

12 juni 2013 (50 minuten)

De bakkers willen zichzelf graag onderscheiden met bijzondere en nostalgische recepten, maar zijn de recepten goed genoeg voor deze bakwedstrijd? Tijdens de technische opdracht trachten de kandidaten aardbeiensoezen te maken. Het maken van het soesbeslag gaat niet iedereen gemakkelijk af… Tot slot maken de bakkers de lievelingstaart van Martine: een merengue taart. Krijgt iedereen de taart goed gaar? Ook deze week moet er helaas weer een kandidaat naar huis. En wie wordt de meesterbakker van deze week?

3. 3. Focaccia, Winston Brood en Broodmand

19 juni 2013 (50 minuten)

De kandidaten staan wekelijks in de keuken om de mooiste taarten uit de oven te toveren. Deze week is het thema brood. En dat is heel andere koek! De beste thuisbakker van Nederland word je niet zomaar en dus moesten de kandidaten thuis flink aan de slag. Oefenen, oefenen, oefenen om een perfecte focaccia en heerlijke Hollandse broodmand te presenteren. De technische opdracht is deze keer niet mis: een Winston vlechtbrood. Maar hoe knoop je zo'n brood in elkaar?

4. 4. Kaaskrakeling, Macarons en Hollandse Koekjes

26 juni 2013 (50 minuten)

Deze uitzending staat in het teken van koekjes! De kandidaten maken een kaaskrakeling, diverse typisch Hollandse Koekjes en macarons.

5. 5. Omelet Sibérienne, Broodpudding en Chocoladetaart

3 juli 2013 (50 minuten)

De kandidaten maken desserts! In deze zoete uitzending nemen de zes overgebleven amateurbakkers het tegen elkaar op.

6. 6. Hartige Taart, Cornish Pasty en een Slaapmuts

10 juli 2013 (50 minuten)

Er zijn nog maar vijf kandidaten over dus de competitie wordt steeds heviger! Een nieuwe week met drie hartige opdrachten.

7. 7. Halve Finale: Swiss Roll Bombe, Moelleux en Croquembouche

17 juli 2013 (50 minuten)

Vandaag de spannende halve finale van de bakwedstrijd! Evert, Matthieu, Narcis en Rutger doen hun uiterste best om een plekje in de finale te bemachtigen.

8. 8. Finale: Friandises, Florentines en Bruidstaart

24 juli 2013 (50 minuten)

Narcis, Evert en Rutger staan in de finale! Wie is de beste thuisbakker van Nederland?

avatar van Shaky

Shaky

Te truttig voor woorden. De originele Britse variant heeft nog die heerlijke Britse stijl en is daarom nog enigszins te doen, maar deze Hollandse variant kan mij totaal niet bekoren. Ik weet zeker dat hier genoeg publiek voor is, en het is ook zeker niet slecht, maar dit is niks voor mij.