• 9.377.956 stemmen

Wisdom of the Crowd - Seizoen 1 (2017-2018)

Show titel: Wisdom of the Crowd

Afleveringen: 13

Speelduur: 9 uur en 19 minuten

Ontwikkeld door: Ted Humphrey

Met: Jeremy Piven, Natalia Tena en Richard T. Jones

Datum van release: zondag 1 oktober 2017

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Wisdom of the Crowd

Jeffrey Tanner, een genie en innovator op het gebied van technologie, ontwikkelt een revolutionair online platform, Sophe, waarmee hij tracht de moord op zijn dochter Mia op te lossen. Hij verzamelt een team specialisten om hem heen om hem te helpen en samen werken ze op een ongekende manier aan het oplossen van misdaden in Silicon Valley en de Bay Area.

Afleveringen Seizoen 1 (2017-2018)

1. 1. Pilot

1 oktober 2017 (43 minuten)

De innovator op technologisch gebied Jeffrey Tanner creëert een crowdsourcing platform om de moord op zijn dochter op te lossen. Hij weet een uniek team samen te stellen en verandert de manier waarop misdaad opgelost zal worden.

2. 2. In the Wild

8 oktober 2017 (43 minuten)

Een gebruiker van Sophe uploadt nieuwe beelden van Mia, de dochter van Jeffrey, waarop ze ruw behandeld wordt door een man vijf maanden voor haar moord. Tanner zet Sophe in om Cavanaugh te helpen met een zaak.

3. 3. Machine Learning

15 oktober 2017 (43 minuten)

Nadat het team publiekelijk verkrijgbare informatie en misdaadcijfers in Sophe plaatst, geeft het platform aan dat er een seriemoordenaar actief is in Silicon Valley en de Bay Area.

4. 4. User Bias

22 oktober 2017 (43 minuten)

Het San Francisco politiekorps komt naar Jeffrey in de hoop de hulp van Sophe te kunnen inschakelen bij een politiek gemotiveerde moord na een demonstratie in de stad.

5. 5. Clear History

29 oktober 2017 (43 minuten)

Het voormalige bedrijf van Jeffrey claimt dat Sophe gecreëerd is onder hun copyright code en ze dreigen dan ook met het stilleggen van het project van Jeffrey. Daarnaast werken Cavanaugh en Jeffrey aan de zaak van de moord op een gepensioneerde detective.

6. 6. Trojan Horse

5 november 2017 (43 minuten)

Cavanaugh heeft de hulp van Sophe nodig om de herkomst van de bron van een dodelijke online uitdaging te kunnen vinden. Kwetsbare tieners worden namelijk de dupe van deze uitdaging. De connectie die Alex heeft met het voormalige bedrijf van Jeffrey zou wel eens persoonlijk kunnen zijn.

7. 7. Trade Secrets

12 november 2017 (43 minuten)

Er worden videobeelden gevonden van een terrorist die reeds twintig jaar vermist wordt. Het team gaat achter hem aan, al wordt er gedreigd met het stilleggen van Sophe.

8. 8. Denial of Service

19 november 2017 (43 minuten)

Het team assisteert het politiekorps van San Francisco bij het oplossen van een moordzaak waar technologie bij betrokken is. Ondertussen valt een cybercrimineel Sophe aan.

9. 9. Proof of Concept

26 november 2017 (43 minuten)

Tanner krijgt nieuw bewijs te zien in de zaak van Mia wanneer Sophe kan bewijzen dat iemand die van moord beschuldigd is onschuldig is. Sara en Tanner willen de rechten van Sophe in handen hebben.

10. 10. Live Stream

10 december 2017 (43 minuten)

Het team zet Sophe in om een moordenaar op te sporen die online beroemdheden omlegd en hun laatste momenten live uitzend. Sara krijgt binnen vierentwintig uur te horen of ze met Tanner en Sophe mag werken.

11. 11. Alpha Test

17 december 2017 (43 minuten)

Tariq heeft een persoonlijke zaak voor Sophe nadat een oude vriend het slachtoffer is geworden van een gewelddadige stalker. Tanner probeert een recentelijke uitgezette persoon op te sporen.

12. 12. Root Directory

7 januari 2018 (43 minuten)

De man die veroordeeld is voor het vermoorden van Mia wordt wakker uit zijn coma en verschaft Tanner en Cavanaugh nieuwe inzichten omtrent hun onbekend doelwit. Hij laat ze zelfs weten waar ze een foto van hem kunnen vinden.

13. 13. The Tipping Point

14 januari 2018 (43 minuten)

Cavanaugh onderzoekt de moord op een Sopher gebruiker die zijn kelder vol met informatie over doofpotaffaires gevuld had. Alex gaat naar een bespreking over de mogelijk vervroegde vrijlating van Carlos Ochoa.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

Damn, dit verhaal wordt echt elke ep onzinniger... Begrijp wel dat deze serie maar 28% scoort op Rotten Tomatoes. Het mist verder ook een boeiende rode draad. Het rode draadje wat er wel in zit is erg dun, dus eigenlijk zit je elke week weer een losstaande ep te kijken die elke week hetzelfde is. Ergens wordt er een misdaad begaan, maar gelukkig zit heel de wereld non stop, 24/7 op de app Sophe zodat we aan het eind van de aflevering met z'n allen de misdaad hebben opgelost.... BORING... Dit is dus een vrij standaard politie serietje die verder niks bijzonders of origineels bied, behalve dan dat burgers meehelpen misdaden op te lossen via de app Sophe.... Ik zie een cancellation aankomen aangezien het in Amerika erg afgekraakt wordt door de critics en de kijkcijfers geloof ik ook niet bijzonder hoog zijn, maar dat gaan we zien.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

Zijn er ook nog acteurs waar geen #metoo tegen loopt....?