• 9.377.278 stemmen

Gåsmamman - Seizoen 1 (2015)

Alternatieve titel: Penoza Sweden

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 55 minuten

Ontwikkeld door: Alexandra Rapaport, Bo Thörnwall, Jon Petersson en Michael Porseryd

Met: Alexandra Rapaport, Magnus Roosmann en Edvin Ryding

Oorsprong: Zweden

Datum van release: donderdag 26 november 2015

Eerst uitgezonden op: C More (Zweden)

Plot Gåsmamman

Sonja leidt een vrij zorgeloos leven met haar geliefde familie. Frederick, haar man, heeft een marihuana onderneming die de familie voorziet van een mooi leven. Echter, het leven is zwaar en Sonja wordt gedwongen een ​​gevaarlijk spel te spelen met zowel de georganiseerde misdaad en de politie om haar kinderen te beschermen. Ze kan niet meer zeker zijn van wie haar vrienden zijn en wie ze kan vertrouwen.

Afleveringen Seizoen 1 (2015)

1. Aflevering 1

26 november 2015 (45 minuten)

Sonja Ek leidt een gelukkig en liefdevol leven met haar man en hun drie kinderen in een buitenwijk van Stockholm. Op een dag verandert alles ineens en Sonja wordt gedwongen om in de criminele wereld de grens over te gaan om haar kinderen te beschermen.

2. Aflevering 2

26 november 2015 (45 minuten)

De familie is in het ziekenhuis. Stein wordt verhoord over wie op Broman's man schoot. De politie doorzoekt Sonja's huis.

3. Aflevering 3

3 december 2015 (44 minuten)

Stein is op zoek naar de ontbrekende cocaïne. Niklas wil dat Sonja het bedrijf voor hem gaat runnen. Broman eist geld van Stein voor de gestolen cocaïne. Linus krijgt een puppy van Anders.

4. Aflevering 4

3 december 2015 (44 minuten)

Barry is in het huis van Stein om het geld terug te halen. Als Stein niet genoeg heeft, neemt hij schilderijen mee. Lukas past op de kinderen. Gustav krijgt bezoek van Jill.

5. Aflevering 5

10 december 2015 (44 minuten)

Sonja vervolgt haar zoektocht naar de majoor. De politie vertelt Niklas dat Sonja contact heeft met Broman. Sonja's zoektocht leidt haar naar Noorwegen. Kattis overtuigt Sonja om mee uit te gaan en Hannah's verjaardag in Broman's restaurant te vieren.

6. Aflevering 6

10 december 2015 (44 minuten)

Nina is weg. Is ze ontsnapt of ontvoerd? Sonja vertelt Lukas wat Stein heeft gedaan en Lukas gaat op zoek naar hem. Broman vermoedt dat Sonja weet wie de majoor is.

7. Aflevering 7

17 december 2015 (45 minuten)

De politie houdt Sonja vierentwintig uur per dag in de gaten, omdat ze weten dat ze niet alles verteld. Sonja en Magdalena slagen er toch in om de politie te misleiden. Linus begint zich dingen te herinneren.

8. Aflevering 8

17 december 2015 (44 minuten)

Linus herinnert zich meer en meer en wil dit aan Sonja vertellen. Katty heeft een slecht gevoel over wie schuldig was aan de bomaanslag en vertelt Sonja dat ze begint te beseffen dat Niklas tegen haar gelogen heeft.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Weer een prima scandinavische serie. Ietwat ongeloofwaardig soms maar volop actie en drama.

avatar van quikfit_mm

quikfit_mm

Dit is de Zweedse remake van Penoza,ik heb 10 minuten gekeken en ben daarna gestopt omdat de scenes precies gelijk zijn aan die van Penoza(die ik al had gezien)

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Inderdaad kopie van Penoza.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Ik heb Penoza (nog niet) gezien, maar vond dit een prima serie.

avatar van wimaroca

wimaroca

Ze lijkt wel op Irma Sluis

avatar van wimaroca

wimaroca

Inderdaad Penoza ,maar dit is wel wat minder ,vind ik

Carmen speelt zijn rol een stuk sterker dan Sonja

avatar van AniSter

AniSter

Hoeveel ellende kun je binnen één familie hebben. Dat is zo'n beetje het motto van deze serie. Een serie die me erg doet denken aan Morden i Sandhamn (Serie, 2010 - 2020). Dezelfde stijl, dezelfde setting en met dezelfde hoofdrolspeelster, die deze keer het plot mee heeft bedacht. In feite een prima misdaad-/dramaserie, maar waarin de verwevenheid helaas iets te ver gaat. Daarbij is Sonja een iets te passief en slap karakter. Ik heb Penoza nooit gezien, maar dit eerste seizoen van Gåsmamman vond ik in ieder geval prima. De reden dat deze serie lijkt op Penoza is aan het begin van iedere aflevering te zien: 'Endemol Sweden presenterar'...