• 9.374.517 stemmen

Sedes & Belli - Seizoen 1 (2002-2003)

Show titel: Sedes & Belli

Afleveringen: 13

Speelduur: 10 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Dirk Impens en Geert Vermeersch

Met: Koen De Bouw, Vic de Wachter en Tine Reymer

Oorsprong: België

Datum van release: zondag 8 december 2002

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Sedes & Belli

Frank Sedes en Lena Belli zijn twee privédetectives. Ze vormen een team binnen het detectivebureau 'Scan Recherche', dat gevestigd is in het havengebied van Oostende. Zij werken nog samen met vier andere collega's. Hun baas is Vic Moens. De opdrachten van de Scan-detectives beginnen wanneer klanten een beroep op hen doen omdat ze niet kunnen of durven aankloppen bij de politie, omdat een bepaalde zaak te gevoelig ligt, of omdat ze Scan zien als de laatste toevlucht.

Afleveringen Seizoen 1 (2002-2003)

1. 1. Water en Vuur

8 december 2002 (50 minuten)

Er werd al twee keer brand gesticht op de scheepswerf van Leo Van Itterbeeck. Dat is de reden waarom hij een beveiligingsfirma heeft ingeschakeld. Maar Leo wil ook Scan-recherche de zaak laten uitpluizen. Zo raken detective Lena Belli en bewaker Frank Sedes als collega’s betrokken bij dezelfde mysterieuze zaak.

2. 2. Partners

15 december 2002 (50 minuten)

Een lokale politicus overlijdt na een partijtje wurgseks in een onverhuurd appartement op de dijk. Een jonge medewerker van een makelaarskantoor geeft zichzelf aan. De vader van de jongeman gelooft niet dat zijn zoon schuldig is. Zij ontdekken meer dan hun werkgever lief is.

3. 3. Bingo

22 december 2002 (50 minuten)

Voor dag en dauw treffen twee agenten een naakte man aan op het strand van Oostende. Het is Eugène Lambrechts, alias "Bingo", eigenaar van een aantal lunaparken. Eugène lijdt aan geheugenverlies. Zijn vrouw weet enkel dat hij op reis wilde naar Cannes om daar speelautomaten te bestellen. Dan duikt een afperser op, met een door Eugène ondertekende schuldbekentenis. Scan komt in actie.

4. 4. 't Palace

29 december 2002 (50 minuten)

Gekke Jeanne woont met haar zoon in het vervallen Palace. Ooit een chic herenhuis, ontworpen door haar man. Ze voelt zich bedreigd door een bouwfirma met plannen voor stadsmodernisering. De politie gelooft Jeanne niet. Scan merkt dat ze misschien niet zo gek is als ze lijkt.

5. 5. Zakenmoord

5 januari 2003 (50 minuten)

René Desager wordt zijn bedrijf uitgewerkt door zijn zakenpartner en zijn eigen vrouw. Hij huurt Scan in om bewijzen te vinden van hun samenzwering. Als de zakenpartner na een ruzie vermoord wordt door de vrouw, lijkt de opdracht van de baan. Maar Sedes denkt dat er meer aan de hand is.

6. 6. Knock Out

12 januari 2003 (50 minuten)

Een cafébaas wordt geterroriseerd door een bende vechtersbazen. Het spoor leidt naar de boksclub van een ex-bokser, Ronny en zijn sponsor, een nachtclubuitbater. De bewijzen tegen Ronny stapelen zich op, zijn sponsor lijkt vrijuit te gaan. Maar dat is buiten Coene gerekend.

7. 7. Wie van de Drie?

19 januari 2003 (50 minuten)

In een kleine supermarkt verdwijnen er niet alleen levensmiddelen maar ook sterkedrank. Eigenaar Robert verdenkt zijn drie caissières en schakelt Scan in.

8. 8. Anoniem

26 januari 2003 (50 minuten)

Een anonieme opdrachtgever beschuldigt een dorps-apothekeres van medische onachtzaamheid. Het slachtoffer is Sedes’ vader. De zaak wordt persoonlijk, de beschuldiging lijkt juist. Als Scan ontdekt wie de opdrachtgever is, neemt de zaak een onverwachte wending.

9. 9. Levend Lijk

2 februari 2003 (50 minuten)

Wanneer Erna Walraevens ’s morgens haar visverwerkingsbedrijf wil binnenstappen, ziet ze op straat haar man, die elf jaar geleden omkwam op zee. Scan moet op zoek naar een levend lijk. Maar al snel blijkt de levende dode maar het topje van de ijsberg.

10. 10. Broers

9 februari 2003 (50 minuten)

Willy, een juwelier, moet een partij diamanten verkopen voor een garagehouder. Zijn broer Stan komt op het idee om de verzekeringen op te lichten en ze ensceneren een overval. Scan begint een onderzoek voor de verzekeringen. Als bovendien blijkt dat de garagehouder géén brave middenstander is, zitten de broers ineens in een wel hele benarde positie.

11. 11. Privé-zaken

16 februari 2003 (50 minuten)

Een schooldirecteur wordt gefotografeerd in een prostitutiewijk in de Oostendse. Scan krijgt de opdracht de afperser te ontmaskeren. Al snel wordt een eerste verdachte opgepakt. Maar dat blijkt een oude vriend van Tydgat te zijn. En bovendien zelf een privédetective, die in opdracht van een prostituee om dezelfde reden de buurt in de gaten houdt.

12. 12. You've Got Mail

23 februari 2003 (50 minuten)

De reputatie van de onkreukbare directeur van een groot bedrijf wordt besmeurd door een lastercampagne over het internet. Scan gaat digitaal, de concurrentie is de eerste verdachte. Pas als ook de toekomst van het bedrijf op het spel komt te staan, dringt het tot de speurders door dat de dader dichter bij huis gezocht moet worden.

13. 13. Grand Hotel

2 maart 2003 (50 minuten)

Sedes en Belli gaan undercover in een hotel, respectievelijk als gast en kamermeisje, om een reeks diefstallen op te helderen. Een eenvoudige opdracht, een kwestie van geduld en observeren. Maar Moens gooit roet in het eten wanneer hij de suikerzieke Tydgat moet ontslaan. Het Scan-team davert op zijn grondvesten. De detectives gaan in staking.

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

Weet er nog vrij weinig van maar ik kan me herinneren dat ik het zelfs als jonge tiener al slecht vond. Zal vast wel weer zo'n overdreven stijve serie geweest zijn waarin de personages allemaal perfecte dictie hebben.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Niet een van de betere Belgische series, maar voor mij toch vermakelijk genoeg.

Het ene verhaal al wat beter dan het andere.

Het acteerwerk is redelijk, maar soms ook maar matig.

Vooral Bert Slegers (Patrick Koene) overdrijft nogal.

Enkele goede gastacteurs.

De titelsong, van de zeurderig-zingende Ozark Henry irriteert mij enorm.

Ik was telkens blij wanneer die voorbij was.

Doorspoelen was niet altijd een optie, aangezien soms een deel van de intro van het verhaal erbij zit.