• 9.377.078 stemmen

Sense8 - Seizoen 1 (2015)

Show titel: Sense8

Afleveringen: 12

Speelduur: 12 uur

Ontwikkeld door: Lilly Wachowski, Lana Wachowski en J. Michael Straczynski

Met: Aml Ameen, Miguel Ángel Silvestre en Max Riemelt

Datum van release: vrijdag 5 juni 2015

Eerst uitgezonden op: Netflix (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Sense8

Eén schot, één dode, één ogenblik in de tijd dat acht geesten in uiteenlopende delen van de wereld onherroepelijk met elkaar verbindt, waardoor ze in elkaars leven, in elkaars geheimen, en in groot gevaar terechtkomen. Gewone mensen, plotseling herboren als 'Sensates'.

Afleveringen Seizoen 1 (2015)

1. 1. Limbic Resonance

5 juni 2015 (1 uur)

Acht mensen die elkaar niet kennen uit steden over de hele wereld beginnen dingen te ervaren die onverklaarbaar zijn voor iedereen.

2. 2. I Am Also a We

5 juni 2015 (1 uur)

Nomi's geluk neemt een duistere wending, terwijl de banden tussen de rest van de Sensates juist sterker worden... en gevaarlijker.

3. 3. Smart Money Is on the Skinny Bitch

5 juni 2015 (1 uur)

De levens van vele Sensates worden steeds gecompliceerder en hun nieuwe gave, hoewel nog altijd een mysterie, blijkt van vitaal belang om te overleven.

4. 4. What's Going On?

5 juni 2015 (1 uur)

Terwijl Nomi's lot binnenkort beslecht wordt, lijkt voor Capheus en Wolfgang het tij gekeerd, en staat Sun voor een onmogelijke keuze.

5. 5. Art Is Like Religion

5 juni 2015 (1 uur)

De Sensates worstelen met steeds intensiever wordende connecties, wat resulteert in interessante dagen op de set voor Lito, en een verrassing op de trouwdag van Kala.

6. 6. Demons

5 juni 2015 (1 uur)

Terwijl de Sensates een band krijgen met elkaar, zet Nomi een gedurfde stap om haar vrijheid te verwerven en maakt Sun een keuze waar ze misschien spijt van krijgt.

7. 7. W. W. N. Double D?

5 juni 2015 (1 uur)

Nomi doet een schokkende ontdekking over haar vroegere dokter. Will komt dichter bij de waarheid over zijn visioenen en Kala's twijfels worden sterker.

8. 8. We Will All Be Judged by the Courage of Our Hearts

5 juni 2015 (1 uur)

Sun worstelt om zich aan te passen aan haar nieuwe leven terwijl Capheus het zijne probeert te veranderen. Will en Nomi krijgen verontrustende informatie in handen.

9. 9. Death Doesn't Let You Say Goodbye

5 juni 2015 (1 uur)

Riley ontdekt meer over haar nieuwe leven en de gevaren ervan, Kala krijgt te maken met de nasleep van de aanval op haar vader, en Lito's wereld staat op zijn kop.

10. 10. What Is Human?

5 juni 2015 (1 uur)

Will ontdekt meer over zijn herkomst en het gevaar voor zijn toekomst. Wolfgang ondervindt de gevolgen van zijn acties, ook al wordt zijn band met Kala sterker.

11. 11. Just Turn the Wheel and the Future Changes

5 juni 2015 (1 uur)

Rileys lot wordt binnenkort beslecht, Capheus en Sun worden op de proef gesteld, en Wolfgang zet een gedurfde stap.

12. 12. I Can't Leave Her

5 juni 2015 (1 uur)

Riley is in handen gevallen van Whispers, en alle vaardigheden van de Sensates moeten worden gebundeld om hen enige kans op overleving te geven.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Matige Netflix-serie.

avatar van mrdig

mrdig

Waarom? Ik en mijn vrouw vonden het wel te pruimen, bijzondere serie en kijk uit naar seizoen 2.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Ieder zijn smaak en leuk dat jullie er wel na uit kijken.

avatar van Oepsje_mm

Oepsje_mm

Ik vond het ook een erg toffe serie. Beste werk van de Wachowski's sinds de Matrix zou ik zeggen. Ik ben erg blij dat er een tweede seizoen komt aangezien ze vooraf een verhaal neergelegd hebben wat goed is voor 5 series!

avatar van Locutus

Locutus

Ik vond er ook niet veel aan. Alleen de laatste aflevering was leuk. Voor de rest nogal saai.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

Wat een tegenvaller. Na The Matrix trilogie vond ik de Wachowski Brothers (of nu eigenlijk broer en zus..) hun werk erg tegenvallen.. V for Vendetta vond ik nog wel goed, alleen net iets te langdradig. Cloud Atlas was dan al wat beter maar niet het niveau van The Matrix. Speed Racer (nog) niet gezien.. Jupiter Ascending heb ik uitgezet want damn, dat was echt te crap. Toch begon ik aan Sense8 met redelijke verwachtingen, maar wat een verwarrend en rommelig verhaal... Je moet geen alcohol drinken of een beetje moe zijn want dan volg je er geen f*ck van.. haha.. Nee, na 9 eps ben ik er mee gestopt.. Het concept had wel potentie maar het is naar mijn mening te rommelig uitgewerkt en nergens kwam ik ook echt in het verhaal omdat je constant even moet denken van.. eeuhm wat gebeurd er? oh zo en zo. ok.. Nee, niks voor mij

avatar van Bud Spencer

Bud Spencer

Pff wat is dit een saaie, vage en hippie-achtige serie zeg, na 2 afleveringen afgehaakt. Bleef kijken omdat hij zo'n hoge waardering krijgt, begrijp niet waarom.

avatar van Esteban

Esteban

De negatieve reacties verrassen mij eerlijk gezegd wel, voornamelijk de aangehaalde knelpunten dan. Ja, Sense8 eist je aandacht. Gelukkig. Meteen ook een uiterst positief punt, onmogelijk een verwijt. Maar 'vaag' of moeilijk te volgen? In geen geval, althans naar mijn beleving. Ik ben net enorm blij nog eens een scenario te zien waarbij de aandacht niet constant kan verslappen zonder iets gemist te hebben. Yup, ik ben helemaal mee en ben op dit moment elke minuut geboeid geweest. Mijn serie voor de komende week.

avatar van Reinbo_mm

Reinbo_mm

Inmiddels bij aflevering 8. Het is mooi geschoten en kunstig gemonteerd. Dat kan echter niet verhullen dat het voor de rest het niveau van een middelmatige soap niet ontstijgt. Het draait uiteindelijk om 8 weinig boeiende personages met weinig boeiende problemen. Typerend is dat ik geen enkel personage (of verhaallijn) zou missen als het er de volgende aflevering uit zou worden geschreven. Sterker nog, in een aantal gevallen zou ik het toejuichen.

Benieuwd of ik ze alle 23 afkijk.

avatar van horizons

horizons

Beste wel leuke serie. Niet geheel zonder problemen. Wel overduidelijk dat verhaal en personages door Wachowski's personlijke leven is ingegeven.

Serie voelt soms beetje als Heroes maar dan te serieus.

avatar van pocalan

pocalan

Elke keer laat ik me misleiden om toch een poging te doen deze serie te kijken, maar het lukt me echt niet door de eerste paar afleveringen te komen. Teveel mensen, gebeurtenissen, diversiteit, seks dat ik het voor de vierde keer opgeef. Volgens mij willen ze teveel in één keer. Jammer, want volgens mij is de rol van Daryl Hannah echt fascinerend van wat ik heb gezien.

avatar van Esteban

Esteban

Volhouden is de boodschap.

avatar van eldorado

eldorado

Leuk geprobeerd. Hoog ingezet maar het niveau wisselt te veel en te langdradig.

avatar van zoutzak

zoutzak

Instead of hiring directors to film individual episodes, the producers hired directors to film the individual locations. The Wachowskis directed all scenes set in Chicago, San Francisco, London, and Iceland; James McTeigue directed all scenes set in Mexico City and Mumbai; Dan Glass directed all scenes set in Seoul; and Tom Tykwer, who had co-directed Cloud Atlas (2012) with The Wachowskis, directed all scenes set in Berlin and Nairobi.

Because the series takes place in so many different locations in eight different countries around the world, by the end of the shooting, the cast and crew had completed 100,000 miles of flight time, the equivalent of going around the globe four times.

[IMDb Trivia]