• 9.378.621 stemmen

McCallum - Seizoen 2 (1997-1998)

Show titel: McCallum

Afleveringen: 5

Speelduur: 8 uur en 11 minuten

Ontwikkeld door: Mike Cullen en Stuart Hepburn

Met: John Hannah, Alex Walkinshaw en Gerard Murphy

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: dinsdag 30 december 1997

Eerst uitgezonden op: ITV1 (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot McCallum

McCallum is een forensisch patholoog die werkzaam is in het mortuarium van het St. Patrick's Hospital in Londen. Hij onderzoekt mysterieuze sterfgevallen. De leden van zijn team vormen een front tegen wetsovertreders en werken samen met het politieteam van detective Bracken en detective Small.

Afleveringen Seizoen 2 (1997-1998)

1. 1. City of the Dead

30 december 1997 (1 uur en 38 minuten)

Collega Angela Mahoney gaat in McCallums plaats naar een plaats delict. Onderweg rijdt ze een oude man aan die vervolgens overlijdt. McCallum gelooft niet in haar schuld, maar krijgt geen toestemming het lichaam van het slachtoffer te onderzoeken. Als in het bejaardenhuis waar de man woonde, een andere bewoner wordt vermoord, gaat McCallum op zoek naar het verband.

2. 2. Harvest

13 januari 1998 (1 uur en 38 minuten)

In Londen worden verschillende dode lichamen gevonden. Het lijkt erop dat er een seriemoordenaar rondloopt die zijn slachtoffers, net als Jack de Ripper, met een scherp voorwerp bewerkt. Bovendien missen de lijken een aantal organen. McCallum en zijn team zoeken naar aanwijzingen om de moordenaar te traceren.

3. 3. Dead Man's Fingers

3 februari 1998 (1 uur en 38 minuten)

Studente Clare Gilmore woont een lezing bij van McCallum. Ze blijft als laatste achter in haar stoel en blijkt overleden. Tijdens de lezing had ze ruzie met haar vriend Dokter Jon Flemming. In haar dagboek wijst ze echter McCallum aan als de vader van haar ongeboren baby. Zowel Flemming als McCallum worden verdacht. McCallum moet bovendien zijn relatie redden.

4. 4. Running on Empty

17 februari 1998 (1 uur en 37 minuten)

McCallum en zijn collega’s doen autopsie op twee lichamen. De oorzaak van het overlijden lijkt bij beiden anorexia nervosa te zijn. Wanneer er tijdens de autopsie iets verdachts geconstateerd wordt, lijkt het dat de vrouwen een onnatuurlijke dood zijn gestorven. McCallum raakt pas in de zaak geïnteresseerd als de lichamen en andere vitale aanwijzingen worden gestolen.

5. 5. Beyond Good and Evil

7 december 1998 (1 uur en 40 minuten)

Gallagher komt aan op de plaats van de misdaad, hij vindt bloed maar geen lichaam. Gelijkaardige vreemde gebeurtenissen in het mortuarium doen Gallagher vermoeden dat hij het doelwit is van bizarre grappenmakers. Dan worden er twee vrouwen vermoord, één van hen is secretaresse op de pathologieafdeling. Er wordt een aanslag gepleegd op Gallaghers leven en zijn vriendin wordt ontvoerd. Gallagher weet dat de moordenaars necrofiele types zijn, geobsedeerd door de dood. Ze gebruiken het internet om ontstellende foto's van lijken te versturen en te ontvangen. Nu moet Gallagher zijn vriendin opsporen voor ze de moordenaars' laatste slachtoffer wordt.

avatar van Boenga

Boenga

Net een stapje achteruit tegenover het eerste seizoen. Vooral Harvest, de tweede aflevering bleef een paar keer maar wat voortkabbelen.

Bovendien ging ik me ook net iets vaker ergeren aan wat ik ook al bij het eerste seizoen vermeldde: bij elke aflevering is minstens een van de hoofdpersonages ook op een of andere manier gelinkt aan de misdaad of de daders. Totaal onnodig en onzinnig, me dunkt.

En het einde, de laatste vijf minuten van van aflevering vier, is een over the top cliché uit een Hollywood rom(com).

NB: aflevering 5 niet gezien, zat niet in m'n box. Niet erg, ik zie op IMDB dat dat zonder John Hannah en Zara Turner was - de twee hoofdrolspelers, dus een McCallum zonder McCallum.

Nog steeds heel erg van genoten, zeker ook door de geweldige cast.