• 9.500.092 stemmen

Believe Me - Seizoen 1 (2026)

Show titel: Believe Me

Afleveringen: 4

Speelduur: 3 uur en 07 minuten

Ontwikkeld door: Jeff Pope

Met: Daniel Mays, Aimee-Ffion Edwards en Laurie Kynaston

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 10 mei 2026

Eerst uitgezonden op: ITV1 (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Believe Me

Het gruwelijke, waargebeurde verhaal van John Worboys, een van de meest beruchte seriemoordenaars en verkrachters in de Britse geschiedenis. Zijn modus operandi was om vrouwen in zijn taxi te vertellen dat hij geld had gewonnen en hen vervolgens te drogeren, waardoor zijn slachtoffers bewusteloos raakten. Hij werd in 2009 veroordeeld voor het seksueel misbruiken van twaalf vrouwen tussen 2006 en 2008. Zijn slachtoffers worden nu gevolgd in hun strijd om hem opnieuw achter de tralies te krijgen, nadat hij door falen van de politie is vrijgekomen.

Afleveringen Seizoen 1 (2026)

1. Aflevering 1

10 mei 2026 (47 minuten)

Een taxichauffeur geeft Sarah een drankje waarin drugs zijn verwerkt. Ze is ervan overtuigd dat ze is verkracht. Na maandenlang het gevoel te hebben gehad dat de politie haar niet geloofde, wordt de zaak geseponeerd. Hij is vrij om opnieuw toe te slaan.

2. Aflevering 2

11 mei 2026 (44 minuten)

Laila, een studente, wordt door Worboys gedrogeerd en aangerand. Ondanks camerabeelden lijkt de politie haar niet serieus te nemen en wordt de zaak geseponeerd. Uiteindelijk ontdekt de politie een verontrustend patroon.

3. Aflevering 3

17 mei 2026 (47 minuten)

Na een oproep van de politie wordt Worboys uiteindelijk opgepakt en veroordeeld. Carrie ziet af van haar anonimiteit. Sarah en Laila, wier levens volledig op zijn kop zijn gezet, besluiten de politie aan te klagen.

4. Aflevering 4

18 mei 2026 (49 minuten)

Sarah en Laila winnen hun rechtszaak tegen de politie. Terwijl ze hun leven weer opbouwen, krijgt Worboys voorwaardelijk vrij. Samen met Carrie moeten ze nu actievoeren om hem in de gevangenis te houden.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.