• 9.378.050 stemmen

Continuum - Seizoen 4 (2015)

Show titel: Continuum

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Simon Barry

Met: Rachel Nichols, Victor Webster en Erik Knudsen

Oorsprong: Canada

Datum van release: vrijdag 4 september 2015

Eerst uitgezonden op: Showcase (Canada)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Continuum

Kiera Cameron is een veiligheidsbeambte in het Vancouver van 2077. Wanneer acht meedogenloze terroristen, beter bekend als Liber8, hun executie proberen te ontlopen door gebruik te maken van tijdreizen, belandt Kiera in 2012. Met de hulp van het zeventienjarige computergenie Alec Sadler en rechercheur Carlos Fonnegra moet Kiera zien te overleven in 2012 en Liber8 stoppen, voordat ze de loop van de geschiedenis, en dus de toekomst weten te veranderen.

Afleveringen Seizoen 4 (2015)

1. 1. Lost Hours

4 september 2015 (45 minuten)

Er verschijnen nieuwe tijdreizigers op het toneel, die Kiera's afspraak met Brad proberen te corrumperen. Kiera heeft hernieuwde heimwee naar haar zoontje en haar eigen tijd. Alec hackt de systemen van Piron, waarmee hij wraak neemt op Kellog. Hierdoor ontstaan er onverwachte reacties en onthullingen.

2. 2. Rush Hour

11 september 2015 (45 minuten)

Kellogg gebruikt Alec's zwakte Emily om hem voor zijn karretje te spannen. Kiera probeert met Alec te onderhandelen, maar heeft niet door dat Liber8 andere, duisterder plannen hebben. Alec trekt de stoute schoenen aan en probeert zonder hulp van anderen Emily te bevrijden.

3. 3. Power Hour

18 september 2015 (45 minuten)

Alec neemt een beslissende stap in zijn poging een betere toekomst te creëren, door zich aan te sluiten bij Carlos en de VPD. Kiera en Garza werken samen om het hoofdkwartier van de soldaten uit de toekomst te infiltreren en hun plannen te ontmaskeren. Kiera's vertrouwen in Brad kan iedereen's toekomst in gevaar brengen.

4. 4. Zero Hour

25 september 2015 (45 minuten)

Kellogg ontdekt dat zijn dubbelganger uit een alternatief tijdpad een levensbedreigende nierziekte heeft. Zijn dubbelganger ziet hem als enige orgaandonor. Kellogg zoekt Kiera's hulp om te voorkomen dat deze het heden binnen kan komen.

5. 5. The Desperate Hours

2 oktober 2015 (45 minuten)

Kiera eist meer tijd van Carlos. Travis zit nog vast en ook Kellogg wordt gearresteerd. Er breekt een groot gevecht uit op het politiebureau. De soldaten uit de toekomst plannen een overval.

6. 6. Final Hour

9 oktober 2015 (45 minuten)

Kiera en Alec riskeren alles om de soldaten uit de toekomst te stoppen bij de uitvoering van hun allesvernietigende plan. Alhoewel Kellogg een alliantie met Kiera heeft, gaat hij toch voor zijn eigen gewin. In een groots eindgevecht wordt bepaald welke toekomst realiteit zal worden.

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Dit seizoen ben ik afgehaakt, het werd me allemaal iets te warrig. Maar op zich zonde want was toch wel een fijne serie over het algemeen. Misschien geef ik het in de toekomst nog eens een kans om die allerlaatste afleveringen van dit seizoen nog eens te kijken. Is het trouwens gestopt of iets?

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1993 stemmen

DionneDarko schreef:

Yep, dit ingekorte vierde seizoen was het einde voor Continuum.

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1993 stemmen

Ik vond dit seizoen een stuk sterker dan het vorige seizoen en zeker een waardige afsluiter voor de serie! 2,5* gemiddelde doet wmb ook echt geen recht aan dit seizoen. Al met al was dit een aardige serie, die door alle geweld van de Netflix Originals een beetje als een serie van vroeger in de tijd van lineaire televisie aanvoelt.

avatar van ElPablo

ElPablo

Het werd elk seizoen minder waarbij de "silk stalkings" achtige dialogen toenamen.

De extra tijdlijn had wmb niet gehoeven en er had wel iets meer over the traveler verteld mogen worden.

Al met al een zeer krap 6je