• 9.369.466 stemmen

The Lowdown - Seizoen 1 (2025)

Show titel: The Lowdown

Afleveringen: 8

Speelduur: 8 uur

Ontwikkeld door: Sterlin Harjo

Met: Ethan Hawke, Ryan Kiera Armstrong en Keith David

Datum van release: dinsdag 23 september 2025

Eerst uitgezonden op: FX (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 1 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Lowdown

Lee Raybon is een zelfverklaarde "waarheidshistoricus" uit Tulsa, wiens obsessie met de waarheid hem voortdurend in de problemen brengt. Lee woont en werkt in het hart van Tulsa in een zeldzame boekwinkel – een lokaal toevluchtsoord en onofficieel gemeenschapscentrum – en zet zich met hart en ziel in voor de bestrijding van corruptie, zelfs wanneer zijn constante speurwerk hem in gevaar brengt. Hoewel Lee geen idealist is, is hij voortdurend op zoek naar de verborgen pareltjes van de stad die hem vaak wegtrekken van zijn 14-jarige dochter Francis, een vroegwijze tiener die de nieuwsgierigheid van haar vader heeft geërfd en ernaar verlangt om met hem mee te gaan op zijn avonturen.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. 1. Pilot

23 september 2025 (1 uur)

2. 2. Tulsa Turnaround

23 september 2025 (1 uur)

3. 3. The Devil's Mama

30 september 2025 (1 uur)

4. 4. Old Indian Trick

8. 8. The Sensitive Kind

4 november 2025 (1 uur)

avatar van zoutzak

zoutzak

Heerlijke stoner-noir met een Ethan Hawke in de vrije loop en een soundtrack van vrijwel uitsluitend Tulsa sound. JD McPherson, ook uit Oklahoma, is verantwoordelijk voor de muziek.

Het oogt soms wat rommelig, briljante scènes afgewisseld met uitwisselbare momenten, maar de toon is gelukkig wel consistent. Vandaar al een (voorlopige) rating, net voorbij de helft van de serie.

Niet ontoevallig was de serie eerst genaamd 'Sensitive Kind' naar de song van JJ Cale, uithangbord van de Tulsa Sound. Maar die referentie leek de studio wat te dun, vandaar dat men heeft gekozen voor het wat triviale 'The Lowdown'.

7.5/10

avatar van joshua1988

joshua1988

"...A Poor Man is Better Than a Liar..." las ik op een billboard

Wat een onverwacht heerlijke en bijzondere serie die schreeuwt om een vervolg! Boordevol corruptie en met een bezielende cast (Kyle MacLaughlan, Jeanne Tripplehorn, Keith David, Graham Greene) maar Ethan Hawke is mijn favoriet in een rol van een schrijver die 24 uur op zoek is naar de waarheden. Daar kan zijn huwelijk en een gekunsteld Tulsa King niet tegenop. En een gepassioneerde afl. 5 over een bijzondere vriendschap, waarin Peter Dinklage als zijn kleine buddy Wendell opduikt. Maar elke aflevering zat ik geboeid te kijken en wat voel je je dan opeens leeg als je een alles onthullende slotepisode hebt gezien. In mijn ogen is er helemaal niks mis met The Lowdown.

Vorige maand beschreef Hawke in een interview de seizoen 1 finale als "one of my favorite things I’ve ever done, And what’s fun about it is that it works like a crime novel. It’s extremely satisfying, and you want to see where the hero goes next...”

Een absolute aanrader die je de komende feestdagen zeker opfleurt, ook wat muziek betreft -;)

avatar van peterjames777

peterjames777

Heel erg fijn dit.

Het verhaal is prima, maar vooral qua ‘world building’, gevatte dialogen en droge humor zit dit super goed in elkaar.

Ethan Hawke is hier fenomenaal als ongeleid projectiel. Deze rol zit hem als gegoten (zoals ook wel te verwachten). Voeg daar nog geweldige bijrollen bij van onder meer Keith David en Peter Dinklage (wou dat we meer van hem zagen) en je krijgt vuurwerk.