• 9.378.285 stemmen

Vargasommar - Seizoen 1 (2024-2025)

Alternatieve titel: Cry Wolf

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 24 minuten

Ontwikkeld door: Jesper Ganslandt en Oskar Söderlund

Met: Eva Melander, Eliot Sumner en Henrik Dorsin

Oorsprong: Zweden

Datum van release: woensdag 25 december 2024

Eerst uitgezonden op: TV4 (Zweden)

• NPO Start Bekijk seizoen 1 via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Vargasommar

Hannah Wester, een politieagente uit het Zweedse Haparanda, doet een macabere ontdekking wanneer er een dode wolf wordt gevonden met menselijke resten in zijn maag. De overledene lijkt banden te hebben met een bloedige bendestrijd in Finland. De vondst blijkt al snel de eerste te zijn in een reeks brute gebeurtenissen die het kleine grensstadje op zijn grondvesten laat schudden.

Afleveringen Seizoen 1 (2024-2025)

1. Aflevering 1

25 december 2024 (44 minuten)

Wanneer er in een dorp in Noord-Zweden menselijke resten worden aangetroffen in een wolf, gaat politieagent Hannah Wester op onderzoek uit. Na een aanrijding doen Sandra en Kenneth een lugubere ontdekking, maar krijgen ze tevens een kans die ze niet kunnen laten schieten.

2. Aflevering 2

25 december 2024 (44 minuten)

Het politieonderzoek leidt Hannah en Gordon naar Finland, waar ze een gruwelijke ontdekking doen. Intussen komt Kat juist aan in Haparanda en houdt ze de gemoederen flink bezig. UV doet een mysterieuze ontdekking, waarna Kenneth en Sandra snel in actie moeten komen om het bewijsmateriaal te dumpen.

3. Aflevering 3

1 januari 2025 (44 minuten)

Kenneth vertelt UV over het gestolen geld en de drugs en UV ziet zijn kans schoon om zijn thuissituatie te verbeteren. De blauwe auto duikt op in het meer en Thomas vertelt Kat over de verdwijning van zijn dochtertje Elin. Kat richt haar pijlen op Greger, de drugsbaron van Haparanda, maar dit verloopt niet helemaal volgens plan.

4. Aflevering 4

8 januari 2025 (44 minuten)

De rollen zijn omgedraaid nu Greger Kat te pakken heeft. Hannah vraagt zich af hoe Elins foto in de auto terecht is gekomen en UV stelt Kenneth een ultimatum. Gordon bezoekt de gevangenis om het personeel te informeren over de recente geweldsgolf en hen te vragen eventuele informatie aan hem door te geven. Sandra raakt in paniek.

5. Aflevering 5

15 januari 2025 (44 minuten)

Sandra en Kenneth nemen drastische maatregelen om hun hachje te redden en UV komt met een oplossing waar hij vooral zelf baat bij heeft. Hannah en Gordon worden getipt over de blauwe auto, waarna ze een nare ontdekking doen. Kat houdt Hannah nauwlettend in de gaten.

6. Aflevering 6

22 januari 2025 (44 minuten)

UV spreekt met Greger af om de deal af te ronden, maar niets gaat volgens plan. Sandra en Kenneth bezwijken onder de druk en krijgen ruzie. Hannah en Thomas vragen zich af of Kat misschien Elin zou kunnen zijn.

avatar van vranque

vranque

Lekker hoor. Sprankelend, naief, inventief en somber tegelijk. Sterke opbouw, degelijk neergezet en mooi geschoten. Kortom ik heb me prima vermaakt.

avatar van Suitehome

Suitehome

Het Zweedse zesdelige Cry Wolf komt uit de koker van Hans Rosenfeldt. Af en toe schrijft Rosenfeldt boeken, naast zijn werk als scenarist (The Bridge, Marcella, Advokaten). Het verhaal van Vargasommar is geen typische nordic noir thriller. Soms tergend traag, met een stevige dosis geweld, deadpan-humor en veel stil spel wordt geduld van de kijker gevraagd. Het routineuze misdaadverhaal is Fargo-esque, gelardeerd met boeiende karakters en een enkele mysterieuze verhaallijn. Intrigerend.

avatar van Clarencoo

Clarencoo

Ik heb deze rommel uitgekeken, dat vind ik al een prestatie van mij zelf. Wat een belachelijk einde.

avatar van perdona

perdona

Wat mij betreft een ondergewaarde serie, mooi gemaakt.

Maar ja wel voor liefhebbers die tijd willen nemen voor het verhaal.

Bevat ingredienten van Fargo en No Country for old men.