• 9.377.371 stemmen

Time Bandits - Seizoen 1 (2024)

Show titel: Time Bandits

Afleveringen: 10

Speelduur: 6 uur en 02 minuten

Ontwikkeld door: Taika Waititi

Met: Kal-El Tuck, Sarah Darkin en Lisa Kudrow

Datum van release: woensdag 24 juli 2024

Eerst uitgezonden op: Apple TV+ (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Time Bandits

Wanneer de jonge, fantasierijke Kevin wordt ontvoerd door een bende ondeugende dwergen, is dit de eerste stap in een lange en fantastische reis door de tijd. De dwergen lokaliseren gaten in het ruimte-tijd continuüm en zijn van plan, samen met Kevin, de eeuwen te doorkruisen en de fortuinen van de rijkste en beroemdste figuren uit de geschiedenis te plunderen. Hun bizarre en hilarische avonturen brengen hen oog in oog met mensen als koning Agamemnon, Robin Hood en Napoleon.

Afleveringen Seizoen 1 (2024)

1. 1. Kevin Haddock

24 juli 2024 (46 minuten)

Een jongen heeft moeite van het dagelijkse leven te genieten, tot een klungelige bende dieven in zijn slaapkamer verschijnt.

2. 2. Mayan

24 juli 2024 (35 minuten)

Tijdens een bliksembezoek aan klassiek Mexico gaan Kevin en de bandieten naar een feest. Zuiver Kwaad geeft jageres Fianna een opdracht.

3. 3. Medieval

31 juli 2024 (40 minuten)

De bandieten doen zich voor als drakendoders in Engeland en krijgen de toorn van een boze sheriff te verduren. Saffron gaat zelf op zoek naar antwoorden.

4. 4. Prohibition

31 juli 2024 (37 minuten)

Kevin en de bandieten vluchten voor hun leven tijdens de New Yorkse Harlem Renaissance. Saffron en een bondgenoot moeten hun vijanden in Japan te slim af zijn.

5. 5. Georgian

7 augustus 2024 (32 minuten)

Op zoek naar Kevins thuis komen de bandieten Casanova en de graaf van Sandwich tegen. Penelope wordt uitgedaagd tot een duel.

6. 6. Mansa Musa

7 augustus 2024 (40 minuten)

De bandieten zoeken in de woestijn naar een verdwenen bendelid en bedenken een plan om de rijkste man ooit te beroven. Widgit verdiept zich in het mysterie van de Kaart.

7. 7. Ice Age

14 augustus 2024 (32 minuten)

Saffron is de grote redder in nood tijdens een kille situatie. Penelope neemt het op tegen een stamhoofd. Bittelig stort zich op een reddingsmissie.

8. 8. Home Again

14 augustus 2024 (37 minuten)

Kevin en Saffron gaan terug naar Bingley... maar het is 1996 en hun ouders zijn nog kinderen. Fianna zet haar jacht voort en crasht een emo-feestje.

9. 9. Pell-Mell

21 augustus 2024 (32 minuten)

e groep zoekt het missende stukje van de Kaart. Kevin staat oog in oog met het Opperwezen dat hem een verleidelijk aanbod doet.

10. 10. Fortress of Darkness

21 augustus 2024 (31 minuten)

Kevin, Saffron en de bandieten gaan op een onmogelijke missie naar de Vesting der Duisternis om Kevins ouders te redden.

avatar van zoutzak

zoutzak

Leuk dat deze vergeten Gilliam classic, die onlangs nog een 4K bluray release kreeg, nu in een serie gereboot is. Vond het een lollig origineel en dat heeft Waititi ook wel in zich, zonder hem met Terry te willen vergelijken.

In tegenstelling tot de data hierboven gaat men wekelijks 2 episodes uitbrengen. De eerste 2 vandaag en het de laatste op 21 augustus.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

De originele van Terry Gilliam uit '81 vond ik vroeger al een super leuke film, met vooral John Gleese. Het lijkt me bijna onmogelijk om die film te overtreffen, maar ik ben toch wel benieuwd wat Taika Waititi ervan heeft weten te maken.