• 9.201.578 stemmen

Full House - Seizoen 1 (1987-1988)

Show titel: Full House

Afleveringen: 22

Speelduur: 11 uur

Ontwikkeld door: Jeff Franklin

Met: Bob Saget, John Stamos en Dave Coulier

Datum van release: dinsdag 22 september 1987

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Full House

Danny Tanner heeft niet alleen een stressvolle fulltime baan als sport verslaggever van een lokaal tv-station, hij is ook na de plotselinge dood van zijn vrouw, geconfronteerd met de moeilijke taak tot het opvoeden van zijn drie dochters D.J. , Stephanie en Michelle. De gestreste weduwnaar wordt gelukkig ondersteund, door zijn gekke zwager Jesse en zijn beste vriend Joey. Maar die twee komen niet overeen met wat in het algemeen begrepen wordt met de ouderrol en zijn totaal onervaren in deze. Jesse is een gepassioneerd motorrijder, absolute Elvis freak en leider van een band genaamd "Jesse and the Rippers". Joey is een komedieacteur, die zich heeft gespecialiseerd in het imiteren van cartoon stemmen en lijkt op een volwassen man, echter gedraagt deze zich niet altijd zo. De drie mannen blijken ondanks eerlijk inspanningen toch een educatief trio te zijn.

Afleveringen Seizoen 1 (1987-1988)

1. 1. Our Very First Show

22 september 1987 (30 minuten)

Danny werd sinds de dood van zijn vrouw geholpen in het huishouden door zijn moeder. Nu zij vertrekt, komen zijn schoonbroer Jessy en zijn vriend Joey bij hem inwonen om hem een handje helpen. Stephanie moet haar kamer afstaan aan Jessy. DJ is er allerminst blij mee dat zij voortaan haar kamer moet delen met Stephanie.

2. 2. Our Very First Night

25 september 1987 (30 minuten)

Omdat Danny en Joey die avond weg moeten, krijgt Jessy de taak om op de kinderen te letten. Hij nodigt zijn band dan maar uit om thuis te repeteren. DJ en Stephanie profiteren van hun nieuwe babysit. Wanneer Danny thuiskomt, staan er hem een aantal verrassingen te wachten…

3. 3. The First Day of School

2 oktober 1987 (30 minuten)

Stephanie is nerveus voor de eerste schooldag. Ze moet voor het eerst naar de kleuterklas gaan. Een hele avond lang bereidt ze zich voor op de grote dag, maar als het moment is aangebroken besluit ze dat ze nog een jaar wil wachten om aan de kleuterschool te beginnen. Ze is bang dat ze geen vriendjes zal hebben. Wanneer DJ in een andere klas terechtkomt dan haar beste vriendin Kimmy, ziet zij het schooljaar ook niet meer zitten.

4. 4. The Return of Grandma

9 oktober 1987 (30 minuten)

Joey vertelt Danny dat zijn moeder die dag langskomt. Danny slaat in paniek, omdat het hele huis overhoop ligt. De hele familie slaat de handen in elkaar om het huis toonbaar te maken voor oma. Maar Joey heeft zich van uur vergist en wanneer oma de rommel ziet, belt ze onmiddellijk de moeders van Joey en Jessy op.

5. 5. Sea Cruise

16 oktober 1987 (30 minuten)

Wanneer de kinderen een avondje bij oma zijn, gaan Danny, Jessy en Joey vissen op een jacht om hun band te versterken. De kapitein van de jacht blijkt een vrouw te zijn, Caroline genaamd. Ook Roxanne is van de partij, de ex-vriendin van Jessy. Danny is bang dat hij zich, zo kort na de dood van zijn vrouw, aangetrokken voelt tot Caroline. En Jessy is jaloers, omdat Roxanne veel succes heeft met haar band terwijl hij het met kleinschalige optredens moet stellen. Het avondje vissen loopt dan ook danig uit de hand.

6. 6. Daddy's Home

23 oktober 1987 (30 minuten)

Wanneer baby Michelle 'papa' zegt tegen Jessy en Joey, beseft Danny dat hij door zijn werk te weinig tijd doorbrengt met zijn kinderen. Hij organiseert een vader-dochter-dag om de schade wat in te halen. Joey heeft in Jessy een nieuw idool gevonden, wanneer hij ziet hoe gemakkelijk deze vrouwen aantrekt. Joey wil voortaan leven zoals Jessy en schaft zich een nieuwe garderobe aan.

7. 7. Knock Yourself Out

30 oktober 1987 (30 minuten)

Danny moet een belangrijke bokswedstrijd verslagen. Net voor de match stelt hij aan één van de boxers een vraag over het feit dat zijn vrouw hem verlaten heeft. De boxer wist echter nog van niets en is zo van slag dat hij tijdens de wedstrijd vrijwel onmiddellijk neergaat. Intussen stellen Joey en Jessy vast dat baby Michelle verkouden is. Ze proberen haar hoestsiroop te geven, maar dat ziet Michelle niet zitten.

8. 8. Jesse's Girl

6 november 1987 (30 minuten)

Jessy is kwaad op Joey. Jessy was verliefd geworden op Corinna, een meisje waaraan hij gitaarles gaf. Maar zij viel voor Joey, toen ze hem 'The Wizard of Oz' zag opvoeren voor de kinderen. Jessy voelt zich dan ook bedrogen door Joey.

9. 9. The Miracle of Thanksgiving

20 november 1987 (30 minuten)

De familie viert voor het eerst Thanksgiving zonder Pam Tanner, Danny's overleden vrouw. Danny wil er een leuke dag van maken zodat de kinderen hun moeder niet te veel missen. Maar door een onverwachte sneeuwstorm kan oma niet komen en staat Danny er alleen voor. Ze proberen er met z'n allen het beste van te maken en maken samen een maaltijd klaar. Wanneer Stephanie de taart laat vallen en de kalkoen van DJ mislukt, komt het gemis van Pam weer naar boven.

10. 10. Joey's Place

4 december 1987 (30 minuten)

Joey gaat twee weken weg om op te treden in een aantal universiteiten. Danny wil van deze tijd gebruik maken om de garage om te bouwen tot een eigen kamer voor Joey. Terwijl Danny, Jessy en de kinderen volop plannen maken, voelt Joey zich buitengesloten. Hij is ervan overtuigd dat niemand hem zal missen. Wanneer hij weer thuiskomt, is hij dan ook dubbel verrast als hij zijn nieuwe kamer ontdekt.

11. 11. The Big Three-O

11 december 1987 (30 minuten)

Danny kan amper geloven dat hij dertig jaar wordt. Voor zijn verjaardag willen Jessy en Joey nieuwe hoezen kopen voor de zetels van Danny's auto. Maar wanneer Jessy de auto neemt om te hoezen te laten maken, komt de auto in de baai terecht. Het verjaardagsfeestje van Danny eindigt dan ook in mineur wanneer hij dit ontdekt. Joey en Jessy willen Danny opbeuren door voor hem een nieuwe, gelijkaardige auto te kopen.

12. 12. Our Very First Promo

18 december 1987 (30 minuten)

De tv-zender waar Danny voor werkt, wil promofilmpjes maken voor elk van hun verslaggevers. Danny en zijn familie zijn eerst aan de beurt. De regisseuse Ronny is echter te zeer op kijkcijfers belust en wil Danny's familie helemaal anders voorstellen dan ze zijn. Danny gaat hier niet mee akkoord. Ondertussen is Stephanie ervan overtuigd dat er een monster in huis zit.

13. 13. Sisterly Love

8 januari 1988 (30 minuten)

Jessy vindt dat DJ zo goed acteerde in het schooltoneel dat hij aan Danny voorstelt om voor haar auditie te regelen voor een reclamespot. DJ is onmiddellijk laaiend enthousiast, maar Danny niet. Hij is bang dat DJ teleurgesteld zal zijn als ze de rol niet krijgt. DJ krijgt het idee echter niet meer uit haar hoofd. Uiteindelijk mag ze naar een auditie voor een reclame voor ontbijtgranen. Jessy en Stephanie gaan met haar mee. Ze doet haar auditie zo goed dat de assistent van de grote baas haar de rol geeft. Terwijl DJ en Jessy de kamer even uitgaan, verovert Stephanie echter het hart van de baas. DJ is razend wanneer ze hoort dat de rol uiteindelijk naar Stephanie gaat.

14. 14. Half a Love Story

15 januari 1988 (30 minuten)

Jessy gebruikt de schattige Michelle om Robin aan te trekken en uit te vragen. Wanneer hij thuiskomt, ontdekt hij dat zij een oude vriendin is van Danny en dat ze blijft eten. Die avond komt ook Jill langs, een andere vriendin van Jessy. Hij had die avond een date gepland met Jill, maar was dit glad vergeten. Jill wordt ook uitgenodigd om mee te eten en vertelt aan Robin hoe Jessy haar hart veroverde met Michelle. Robin weet genoeg en wil geen date meer met Jessy. Jessy staat voor de moeilijke taak om haar ervan te overtuigen dat er meer in hem zit dat zij denkt.

15. 15. A Pox in Our House

29 januari 1988 (30 minuten)

Stephanie heeft de waterpokken. Joey en Jessy krijgen het van haar over, waardoor Danny plots een nieuwe babysit moet zoeken voor Michelle. DJ gaat naar een pyjamafeestje en Danny zelf moet weg voor zijn werk. Wanneer Danny ten einde raad is, offert DJ zich op. Zij blijft thuis van haar feestje om op Michelle te passen. Ondertussen weigert Stephanie te aanvaarden dat ze door haar ziekte niet naar school kan, terwijl er die dag net een echte ballerina op bezoek kwam – iets waar ze al lang naar uit keek.

16. 16. But Seriously, Folks

5 februari 1988 (30 minuten)

Joey krijgt de kans om op te treden voor een talentscout, maar hij verspeelt zijn kans wanneer Phyllis Diller, een bekende komediante, in zijn plaats optreedt. Joey is er nu van overtuigd dat hij het nooit zal maken en is vast besloten om voortaan als een serieuze zakenman door het leven te gaan. Wanneer DJ zijn voorbeeld volgt en haar gitaarlessen opgeeft, proberen Danny en Jessy om Joey aan het verstand te brengen dat hij niet alles overboord mag gooien door die ene teleurstelling.

17. 17. Danny's Very First Date

12 februari 1988 (30 minuten)

Danny voelt zich aangetrokken tot Linda, maar durft haar niet uit te vragen. Hij is ook bang dat het te vroeg is om weer afspraakjes te maken. DJ en Stephanie zijn droevig wanneer ze horen dat Danny iets voelt voor Linda. Ze willen niet dat hun moeder vervangen wordt. Ondertussen proberen Jessy en Joey een glijbaan te maken voor Michelle, in de hoop dat ze haar favoriete speeltje 'Benny' – een vieze, oude vod – dan zal achterlaten om op de glijbaan te spelen.

18. 18. Just One of the Guys

4 maart 1988 (30 minuten)

DJ kijkt uit naar het bezoek van haar favoriete neef Steve. Maar wanneer Steve langskomt, blijkt hij sterk veranderd te zijn. Hij doet nu liever aan sport met Danny, Jessy en Joey in plaats van met DJ te spelen. DJ blijft gekwetst achter en doet haar best om bij de jongens te horen.

19. 19. The Seven-Month Itch: Part 1

11 maart 1988 (30 minuten)

Danny en Joey gaan met de kinderen een weekend naar Disneyland. Stephanie kijkt er erg naar uit. Maar ook Jessy verheugt zich op het weekend, want nu kan hij eindelijk eens alleen zijn met zijn vriendin Samantha. Wanneer dikke mist ervoor zorgt dat hun vliegtuig niet kan opstijgen, komt de familie echter terug naar huis. Stephanie is droevig omdat ze nu niet naar Disneyland kan en het romantische weekend van Jessy is verpest. Hij raakt gefrustreerd omdat hij geen privacy heeft in het huis van de Tanners. De volgende ochtend vinden Danny en Joey een briefje van Jessy waarop staat dat hij voor onbepaalde tijd weg is.

20. 20. The Seven-Month Itch: Part 2

18 maart 1988 (30 minuten)

Jessy telefoneert naar huis om te zeggen dat hij gaan skiën is met zijn vrienden. Wanneer DJ en Stephanie te horen krijgen dat Jessy weg is, zijn ze bang dat hij weg zal blijven. Ze bedenken een plan om hem weer thuis te krijgen: ze bellen hem op met het nieuws dat Michelle ziek is. Jessy wil niet naar huis, maar kan alleen nog maar denken aan de zieke baby.

21. 21. Mad Money

29 april 1988 (30 minuten)

Joey heeft plots een hoop geld, wanneer zijn moeder een vergeten obligatie van hem terugvindt. Hij koopt geschenken voor de hele familie. Al wat Danny wil is dat Joey aanbiedt om zijn oude schuld terug te betalen. Joey is dit echter vergeten en koopt hem een abonnement voor een pretpark. Jessy treedt op als een Elvis-imitator om wat bij te verdienen, maar hij schaamt zich hierover en probeert het verborgen te houden voor de familie.

22. 22. D.J. Tanners's Day Off

6 mei 1988 (30 minuten)

DJ's idool, Stacy Q, komt handtekeningen uitdelen in het winkelcentrum. Dit is voor DJ de grote kans om haar te ontmoeten, maar hiervoor moet ze wel een dagje spijbelen van school. Van Danny mag ze dit niet, maar hij is die dag net weg en via allerlei trucjes, die ze van Jessy leerde, slaagt ze erin om Joey wijs te maken dat ze ziek is en naar de handtekeningensessie te gaan. Maar ze wordt betrapt door Joey, die ook een handtekening kwam halen om haar te verrassen.

avatar van joolstein

joolstein

Deze serie is zo'n beetje het slechtste wat erop televisie gebied ooit uit is gebracht! Dit had nooit maar dan ook nooit een tweede seizoen mogen hebben! Helaas werden het er nog zelfs 8

En dit jaar word er wederom geprobeerd om het een nieuw leven in te blazen??? Onbegrijpelijk!

avatar van arno74

arno74

Ja zeg, wat een waardering hier! Dit is gewoon een hele leuke familieserie met veel onschuldige humor.

avatar van Miszmi

Miszmi

Ik sluit me aan bij Arno, vind het vreselijk ondergewaardeerd hier. Natuurlijk is het geen pareltje en zijn er betere series te verzinnen, maar het is een heerlijke serie om gedachteloos weg te kijken. Inmiddels ook al een stuk gevorderd met het tweede seizoen, die ik tot nog toe wel beter en leuker vind dan deze eerste, met name doordat Michelle begint te praten.

Wat ik overigens aan dit seizoen het mooiste vind, wat ook doorgaat in het volgende seizoen, is de liefde die ik met name tussen Michelle en Jesse zie. Iedere aflevering een beetje meer, alsof het zijn eigen kind is die hij tegenover zich heeft en het lijkt er ook op dat Michelle tijdens de opnames het beste op hem reageert. Ik weet niet goed hoe ik het uit moet leggen, maar de chemie tussen hen lijkt echt het sterkst.

Tevens heb ik vaak het idee dat er nogal wat geïmproviseerd wordt en dat kan ik ook wel waarderen. Hoe iedereen op de kinderen reageert is mijns inziens niet altijd geacteerd. Stephanie die geregeld in de lach schiet, waar dat volgens mij niet helemaal de bedoeling is. De meeste improvisatie vindt echter plaats met, wederom, Michelle. Ik vermoed wel dat dit in latere seizoenen wat minder gaat worden, zodra ze een stukje ouder is. Ik vind het mooi om te zien dat ze echt kunnen genieten. Krijg absoluut geen gedwongen gevoel, maar vooral het gevoel dat ze dit met zoveel plezier hebben gemaakt. Dit betekent voor mij ook iets en juist daarom kan ik van de serie genieten.

Ik blijf voorlopig lekker nog even verder kijken, of ik alle acht de seizoenen uitkijk zien we dan wel weer.

avatar van krosnicky

krosnicky

joolstein schreef:

Dan heb jij nog nooit naar een aflevering van de buurt politie gekeken Om nog maar te zwijgen van de film

avatar van krosnicky

krosnicky

Leuk vermakelijke serie en naar mate de serie vorderd worden de grappen ook beter en met hun 20 min speelduur kun je er met gemak een paar episodes per dag bekijken ik zit nu halfweg het 1 ste seizoen en vind het al jammer dat seizoen bijna voorbij is maar ik heb nog 7 seizoenen te gaan en dan heb ik nog Fuller house dus er is nog lang geen reden tot paniek ??

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

joolstein schreef:

Niet alleen geprobeerd, maar het is ze ook gelukt om nieuw leven in te blazen . Fuller House heeft al 3 seizoenen Nou vind ik Fuller House een beetje crap, maar Full House was geweldig

avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

Heb af en toe wel eens een aflevering gezien, maar de serie niet actief gevolgd.

avatar van Scarafax

Scarafax

Weet nog wel dat ik vroeger echt alle afleveringen keek... tijdje geleden weer reeks gezien maar wat slecht eigenlijk. Is de tijd niet goed doorgekomen...

avatar van Keepthechange1980

Keepthechange1980

Destijds smulde ik hiervan, maar als ik het nu zie vind ik het veel te zoet.

Ontzettend verwende kinderen ook, konden totaal niet tegen de minste kritiek.

Kregen ze na eerst eindeloos veel begrip en geduld eens een keertje straf, renden ze gelijk stampvoetend naar boven, ondertussen manipulerende kreten als "I thought i was your little princess!" roepend.

En daarna kwam natuurlijk uiteindelijk ook het begrip vanuit hun kant, wat bezegeld werd met een reeks omhelzingen, waarna ze dat de volgende aflevering weer allemaal waren vergeten en zich weer net zo verwend gedroegen.

avatar van wess16

wess16