• 9.180.386 stemmen

Dune: Prophecy - Seizoen 1 (2024)

Show titel: Dune: Prophecy

Afleveringen: 6

Speelduur: 6 uur en 33 minuten

Ontwikkeld door: Diane Ademu-John en Alison Schapker

Met: Emily Watson, Olivia Williams en Jodhi May

Datum van release: zondag 17 november 2024

Eerst uitgezonden op: HBO Max (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dune: Prophecy

Deze serie, die zich net als het filmtweeluik afspeelt in het universum van Frank Herberts 'Dune'-romanserie, vormt een prequel van voornoemde films. Het verhaal wordt verteld door de ogen van een geheimzinnige vrouwenorde, genaamd 'Bene Gesserit', die uitzonderlijke gaven bezitten door hun meesterschap over zowel lichaam als geest. Langs deze weg kunnen de vrouwen invloed uitoefenen op de politiek en de intriges die zich afspelen in het imperium, waarbij ze hun eigen belangen en plannen op de poltieke kaart willen zetten.

Afleveringen Seizoen 1 (2024)

1. 1. The Hidden Hand

17 november 2024 (1 uur en 06 minuten)

Op Wallach IX doet de jonge Valya Harkonnen een belofte aan de Zusterschap. Dertig jaar later komt Valya's langverwachte plan in gevaar.

2. 2. Two Wolves

24 november 2024 (1 uur en 03 minuten)

Nadat Valya bericht heeft ontvangen over de gebeurtenissen op Salusa Secundus, brengt ze Theodosia naar het keizerlijke huis om de situatie te helpen beheersen. Ondertussen doet Desmond een bekentenis aan keizer Corrino, schakelt Tula met tegenzin Lila in voor een cruciale missie, en er heerst wantrouwen rond Keiran Atreides, de zwaardmeester van Huis Corrino.

3. 3. Sisterhood above All

1 december 2024 (1 uur en 02 minuten)

Na een tragedie maakt de jonge Tula zich zorgen dat ze ondanks haar familienaam geaccepteerd wordt, terwijl een sceptische Valya worstelt met de beslissing om de zusterschapsgelofte af te leggen. Jaren later ontvangt Valya een bericht dat haar vermoedens bevestigt, en Tula rouwt om een ​​verlies.

4. 4. Twice Born

8 december 2024 (1 uur en 03 minuten)

Nadat bijna alle acolieten dezelfde nachtmerrie hebben, probeert Tula de oorsprong van hun verontrustende dromen te begrijpen. Ondertussen, aan de vooravond van de grote bijeenkomst van de Landsraad, zet Valya haar plan in gang om Huis Harkonnen te verlossen, confronteert Ynez haar vader met geruchten rond Desmond, en zweert Kieran samen om een ​​rebellenaanval te bevorderen die de Sisterhood moet proberen te dwarsbomen.

5. 5. In Blood, Truth

15 december 2024 (58 minuten)

Terwijl Tula probeert te voorkomen dat haar geheime project ontdekt wordt door de andere zusters, gaat Desmond op oorlogspad om opstandelingen uit te roeien.

6. 6. The High-Handed Enemy

22 december 2024 (1 uur en 21 minuten)

Terwijl Tula worstelt met de verbluffende onthulling van Desmonds ware identiteit, ontdekken de acolieten een verwoestend lang bewaard geheim over de Sisterhood. Ondertussen voert Valya haar plan uit voor de ontsnapping van Ynez... wat leidt tot een epische confrontatie met de steeds machtiger wordende Desmond.

avatar van Bla

Bla

• 2072 stemmen

Eerste aflevering belooft veel goeds!

3 2 1 cut

Gisteren de eerste aflevering gezien. Een mooie start met zeker mooie beelden. Tuurlijk, iets andere kwaliteit dan de twee voortgaande films maar er zit zeker wel een herkenbaarheid in wat betreft sfeer, uitstraling en taal. Ik vroeg mij wel af waarom er in iets meer dan 10.000 jaar geen vooruitgang is geboekt in bv de bescherming van de lichamen bij bv de gevechten . Die werkten toen dus al precies hetzelfde.

Er wordt wel veel gepraat wat het dan een beetje soort GoT of House of Dragons sfeer geeft. Hoop intriges (maar ja, op welke werkvloer is dat niet). Ik vind vooral de basis die gelegd wordt voor de Bene Gesserit erg interessant. Leuk om al die vrouwelijke gaven zich te zien ontwikkelen. Dat geeft het ook iets mysterieus wat mij als man intrigeert.

De jonge versie van Emily Watson (Valya Harkonnen) vond ik trouwens ook zeer goed ! Die had van mij nog wel wat langere screen tijd mogen hebben. Emily Watson zelf speelt een wat letterlijk en figuurlijk ‘dikker’ personage die mij nog wat te vaag was. Ik moest wel even wennen aan het feit dat er daar ook disco’s waren

De beelden rondom de gave van Desmond Hart zijn ook intrigerend. Wat vage beelden wat hem is overkomen (wel erg mooi) zodat hij ietwat psychotisch is en iets bijzonders kan. Travis Fimmel speelt dat zeker overtuigend.

Zeker benieuwd naar wat zich hier allemaal voor ons gaat onthullen en waar het naar toe gaat leiden.

avatar van Agnimaatje

Agnimaatje

3 2 1 cut schreef:

Idd.

avatar van SparkyStation

SparkyStation

Ja, het ziet er prachtig uit, Goed verhaal? Waarschijnlijk.

Het probleem zit niet in de 'look' maar in de 'feel'.

Het voelde aan alsof je kind na jaren zangles en training op tv mag optreden. Maar vervolgens slechts wat gekraai laat horen.

Dat vervult je niet met trots.......

avatar van bolushapper

bolushapper

Ik geef het een kans vanwege "Ragnar"(Travis Fimmel) maar ik vond de eerste aflevering slaapverwekkend.

Maar dat komt vast door de overkill aan vrouwen.

avatar van schram101

schram101

bolushapper schreef:

Maar dat komt vast door de overkill aan vrouwen.

Goh..

3 2 1 cut

Net de tweede aflevering gezien. En ik begin interesse te krijgen in de rode draad van het verhaal waar Desmond Hart en de Bene Gesserit een grotere rol in lijken te krijgen. Ook worden er mooie linken gelegd naar gebeurtenissen die zich in de 1e aflevering af speelden. Dat maakt de serie interessant. Het is niet een leeg verhaal maar eentje met diepgang.

Het enige wat ik nu graag zou willen is om eens naar Arrakis te gaan om daar te kijken wat de kern van het verhaal is m.b.t. deze planeet. Ik hoop dat dit gaat komen.

Septua

6 afleveringen waarvan er nu al 2 gevuld zijn met welles-nietes discussies, wat een gezeik. Zat vaak met mijn ogen te rollen als karakters tegen hun geweten in alsnog deden wat ze niet wouden, om er constant een discussie om heen te voeren. Heel vermoeiend.

Het enige dusver wat echt goed is zijn de score, decor en animaties.

3 2 1 cut

Twee afleveringen te zien en dan worden er toch stemmen gegeven. Vreemd. Er komen er nog 4 aan. Hoe kan je een serie al beoordelen terwijl je nog niet eens de helft hebt gezien. Net zoiets als The Shawshank Redemption uitzetten als Andy net de gevangenis ingaat en dan een 2.5 geven..

3 2 1 cut schreef:

Ze zouden voor deze site een script moeten schrijven dat er niet gestemd kan worden totdat alles volledig uitgebracht is. Datums van de afleveringen zijn er al, koppel het aan het stemmen.

3 2 1 cut

Hoera ! In aflevering 3 kwam Jessica Barden weer volop in beeld. Die had in de eerste aflevering een goede indruk achtergelaten. Wederom gewoon een prima aflevering waarvan ik vooral de verklaring voor het begin van de ruzie tussen de Harkonnens en de Artreides sterk vond. De serie moet wel uitkijken dat ze niet teveel uit het vaatje van Game of Thrones gaat tappen. Ik had op een gegeven moment het gevoel dat de ‘Winter Is Coming’ periode was aangebroken. En ergens lijkt het alsof we wat afstand nemen van het Dune 1 en 2 gevoel en gaat de serie een eigen smoelwerk krijgen. Natuurlijk, je merkt dat het budget wat minder ruim is (naar ik vermoed) aan de beelden en dat er veel in de studio’s wordt gefilmd en op kleine locaties.

Toch zou ik ook wel wat meer de diepte in willen gaan omtrent de kennis en kunde van de Bene Gesserit. Wel gaaf om te weten hoe de heksenstem is ontstaan maar ik wil meer. Tuurlijk, het is het begin van de Dames maar er zit zoveel mysterie, geschiedenis en kracht in.. Kom maar op !

Septua

Aflevering 5 is ook wel weer slecht hoor, als het niet in een Dune setting was zou je denken dat het een GTST aflevering is.

3 2 1 cut

En langzaam begin ik af te haken. Het wordt steeds meer een ‘hoop gelul’ en weinig Dune wereld te worden. Zoals hierboven beschreven idd een soort GTST aan het worden. En een steeds slechter te volgen verhaal wat zich uitspreidt over verschillende figuren. Arrakis speelt geen rol, de Artreides en Harkonnen worden verbonden (maar dat zie je in aflevering 2 al aankomen) en nu wordt het gebracht als een super cliffhanger in deel 5 (vermoed ik).

De scheel kijkende truukjes van Travis Fimmel worden goedkoop en zelfs de rol van Emily Watson wordt vager en vager (de actrice zelf lijkt ook wat om zich heen te kijken met het idee dat ze wat zinnen moet opzeggen maar zelf niet weet waar het eigenlijk over gaat).

Oja, je ziet nog wel wat ruimteschepen vliegen (maar waarom ?) dus dan is het zeker sci-fi . En het allerslechtste zijn de ‘van de straat geplukte’ figuranten bij de banket etentjes van de Keizer. Die mogen elke keer zeer verwonderd elkaar aan kijken als er weer eens ‘iets vreemds’ gezegd wordt in de soap. En dan maar weer eens met elkaar proosten op de Keizer enzo.

Deze serie haalt de glans van de films van Villeneuve af. En dat vind ik jammer. De Bene Gesserit zijn een intrigerend gegeven in de boeken van Herbert. Nu zijn het een hoop vrouwen die wat aan lummelen.

Septua

Welgeteld 2 prima afleveringen, waarvan de stukken in diverse afleveringen die zich in het verleden afspelen veel sterker zijn dan de stukken in het heden. Teveel GTST filler, het plot zelf is wel interessant. Seizoen 2 wil ik nog steeds een kans geven, er is zeker potentie.

avatar van david bohm

david bohm

Ik zat best wel lekker in deze serie totdat een onnavolgbaar slot wordt gebreid aan het hele gebeuren dat sowieso bol staat van de intriges en met vele verhaallijnen.

Het is lastig om de zusters uit elkaar te houden, hebben ze het over een Dorothea, geen idee. Ook jammer dat degene met de meeste airplay een ouwe taart is.

De flashbacks met een hoog Game of Thrones zijn het interessantst en verklaren de verhoudingen.

Op zich is de finale goed te volgen maar deze zit zo propvol gebeurtenissen dat het gewoon een beetje teveel is.

Al met al toch wel genoten van deze serie ondanks de minpuntjes.

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

Dune: Prophecy heeft met de nodige films en boeken onuitputbaar bronmateriaal. Dat komt wel goed zou je zeggen, maar helaas. Er zijn namelijk teveel inwisselbare personages met vergeetbare dialogen, die het vage verhaal maar weinig diepgang kunnen geven. Ook de laatste verhelderende episode kan me uiteindelijk niet als een snijdende zandstorm omver blazen.

2,5 * Los zand