• 9.376.839 stemmen

Murder Is Easy - Seizoen 1 (2023)

Show titel: Murder Is Easy

Afleveringen: 2

Speelduur: 1 uur en 57 minuten

Ontwikkeld door: Sian Ejiwunmi-Le Berre

Met: David Jonsson, Morfydd Clark en Penelope Wilton

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: woensdag 27 december 2023

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

• tv Aflevering 1 - vandaag om 14:15 uur op BBC NL

Plot Murder Is Easy

In het jaar 1954 zit Luke Fitzwilliam op de trein naar Londen wanneer hij Miss Pinkerton ontmoet. Zij weet hem te vertellen dat het dorp Wychwood under Ashe geteisterd wordt door een seriemoordenaar. De inwoners zelf doen de overlijdens af als ongelukken, maar de vrouw weet wel beter. Wanneer ook zij komt te sterven, trekt Luke eropuit om de moordenaar te vinden.

Afleveringen Seizoen 1 (2023)

1. Aflevering 1

27 december 2023 (59 minuten)

2. Aflevering 2

27 december 2023 (58 minuten)

avatar van joolstein

joolstein

De laatste jaren waren de Britse tv-aanpassingen van Agatha Christie verhalen wat donkerder maar deze Murder Is Easy is dat juist niet! De miniserie in twee-delen baadt zich in vol zonlicht en bezit levendige kleuren. Het verhaal uit boek gaat als volgt; Luke Fitzwilliam, recent teruggekeerd uit de koloniën, (hier iemand uit Nigeria) zit op de trein. Wanneer de oudere vrouw Lavinia Pinkerton die hij in een trein ontmoet, wordt vermoord nadat ze hem heeft verteld over verdachte sterfgevallen in Wychwood onder Ashe, gaat hij daarheen om onderzoek te doen. In dit verhaal vallen ongekend veel doden. De cast is grotendeels in orde, David Jonsson is uitstekend maar mist misschien net iets aan gewicht om de mannelijke hoofdrol goed te dragen Het is dan ook Morfydd Clark die hier voor mij de grote aantrekkingskracht bezat. Een nieuwe draai geven aan een oud verhaal juich ik alleen maar toe! Deze bewerking is misschien net iets teveel "op zondagmiddag, lui op de bank" maar nog steeds wel goed gedaan, en de geweldige Christie-verhalen blijven vermakelijk en tijdloos!