ad
 • 141.807 films
 • 6.864 series
 • 20.886 seizoenen
 • 470.256 acteurs
 • 285.289 gebruikers
 • 8.180.091 stemmen
Avatar
 
banner banner

Grimm - Seizoen 2 (2012-2013)

3,66 32 stemmen

Show titel: Grimm

IMDb beoordeling: 7,8 (111.172)

Seizoenen: 6 seizoenen

Afleveringen: 22

Datum van release: zondag 12 augustus 2012

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Over Grimm

Grimm draait om Nick Burkhardt die met partner Hank Griffin voor de politie van Portland werkt. Nick woont samen met zijn vriendin Juliette die dierenarts is. Hij is als kind na het overlijden van zijn ouders opgevoed door zijn tante Marie die na een aanval op straat uiteindelijk aan de gevolgen hiervan komt te overlijden. Vlak hiervoor vertelt zij hem echter op haar sterfbed hun familiegeheim. Zijn familie stamt af van de familie Grimm en zijn verantwoordelijk voor de balans tussen de mensen en ‘Wesen’ hier op de wereld. Wesen (het Duitse woord voor wezens) zijn mythische figuren waarover de gebroeders Grimm ook in hun verhalen schrijven. Alleen Grimm’s kunnen deze Wesen zien voor wat zij echt zijn en met het overlijden van tante Marie moet Nick deze taak van ‘beschermer’ op zich nemen. Een taak waar hij in eerste instantie moeilijk mee om kan gaan. Maar met de hulp van zijn vriend Monroe, een ‘Blutbad’ die Nick tijdens een van zijn zaken leert kennen, leert Nick gaandeweg wat het precies inhoudt om een Grimm te zijn.

Afleveringen Seizoen 2 (2012-2013)

 1. 1. Bad Teeth

  De Royal Familie plannen een aanval op Nick, die voor een moeilijke keuze komt te staan. Ondertussen proberen Monroe en Rosalee om Juliette uit haar coma te krijgen. Hank heeft intussen andere zorgen aan zijn hoofd.

 2. 2. The Kiss

  Terwijl Nick en zijn moeder het opnemen tegen de moordenaar van de Royal Families, proberen Rosalee en Eddie nog steeds het leven van Juliette te redden. Hank ontdekt dat de FBI jacht maakt op zijn partner, terwijl Renard kleur moet bekennen.

 3. 3. Bad Moon Rising

  Nick helpt een vroegere vriend van Hank om zijn dochter terug te vinden. Juliette wordt ontslagen uit het ziekenhuis, maar Nick blijft het moeilijk vinden dat ze hem niet meer herkend.

 4. 4. Quill

  Nick ontdekt een nieuwe en gevaarlijke ziekte die risico's inhoudt voor Wesen. Monroe en Rosalee hebben een date. Hun avond verloopt echter niet zoals gepland. Renard maakt kennis met een vluchteling die van Europa naar Portland is gekomen.

 5. 5. The Good Shepherd

  Wanneer er van een Wesen kerk geld van een online bankrekening wordt gestolen, gaan Nick en Hank op onderzoek uit. Ze ondervragen de leden van de kerk en vragen naar verdachten en rare activiteiten. Later komt er iemand achter hem aan voor de sleutel die Nick van zijn tante Marie heeft gehad.

 6. 6. Over My Dead Body

  Angelina is weer terug in Portland en heeft slecht nieuws. Ze is ingehuurd om Monroe te vermoorden, in ruil voor $25.000. Nick vraagt aan Hank of hij Monroe wil beschermen.

 7. 7. The Bottle Imp

  Het huidige onderzoek van Nick en Hank betreft een labiel uitziende man die met zijn dochter op de vlucht is. Monroe komt erachter dat op de winkel van Rosalee passen moeilijker is dan hij dacht. Ondertussen belt Adalind Com. Renard en vraagt wie haar moeder heeft vermoord, Renard vraagt waar ze is, waarop ze zegt dat ze op een plek is waar hij haar niet zal vinden. Renard stelt voor dat ze terug naar Portland komt vanwege de huidige gebeurtenissen.

 8. 8. The Other Side

  Nick en Hank onderzoeken een Competitie op een school die snel een dodelijke draai krijgt wanneer een jongen wordt vermoord. Ondertussen wordt Adalinds huidige locatie onthuld.

 9. 9. La Llorona

  Vanwege een serie van verschrikkelijke kindermoorden en ontvoeringen werken Nick en Hank samen met Valentina Espinosa, een mysterieuze detective, en Juliette, als Spaans vertaler. Hoe verder de zaak vordert, hoe meer Nick denkt dat het patroon van de zaak veel lijkt op dat van het Mexicaanse horrorverhaal La Llorona.

 10. 10. The Hour of Death

  Wanneer er een brute moord wordt gepleegd en deze online wordt gezet, verkeert de Wesen populatie in Portland in paniek. Wanneer Nick zijn onderzoek vordert, komt hij erachter dat het patroon hetzelfde is als van een specifieke lijn van brute Grimm's. Is er nog een Grimm in Portland? Of heeft Nick te maken met een sadistische copycat? Ondertussen neem Renard het op zich om Juliette te helpen met haar huidige situatie.

 11. 11. To Protect and Serve Man

  Hank begint terug te denken over een arrestatie die hij vroeger heeft gemaakt, de man zwoor dat het zelfverdediging was tegen een monster. Met de man zijn doodstraf die steeds dichterbij komt en Hanks nieuwe ervaringen met dank aan Nick, vraagt hij zich af of de man zijn absurde verhaal misschien waar zou kunnen zijn en ze gaan op onderzoek uit om de man te redden.

 12. 12. Season of the Hexenbiest

  Adalind keert terug om ieders leven te verwoesten en haar moeders brutale dood te wreken. Ze focust zich op Nick en die het dichtst bij hem - vooral Hank en Juliette. Ondertussen blijft Renard's obsessie escaleren. Een verrassingsbezoek aan de kruidenwinkel biedt Monroe meer dan hij ooit had verwacht.

 13. 13. Face Off

  Nadat Nick achter het geheim van Julliete en Renard is gekomen, moet hij om zien te gaan met de gevolgen daarvan. De zoektocht naar de sleutel wordt steeds heftiger. Rosalee en Monroe werken aan een speciaal plan. Wu krijgt een melding over een schietpartij in het huis van Juliette.

 14. 14. Natural Born Wesen

  De Wesen gedragscode komt in het gedrang wanneer Nick, Hank en Monroe een reeks bankovervallen onderzoeken. Julliete krijgt flarden terug van haar herinneringen, waardoor ze denkt dat ze gek aan het worden is.

 15. 15. Mr. Sandman

  Nick moet nog wennen aan zijn nieuwe alliantie met Renard. Ondertussen onderzoekt hij een moord waarbij het slachtoffer is verblind door parasieten in haar ogen. Julliete haar hallucinaties worden steeds duidelijker. Adalind schakelt hulp in voor haar zwangerschap.

 16. 16. Nameless

  Wanneer een brute moord een bedrijfsfeest abrupt tot een einde brengt, bevinden Nick en Hank zich ineens in een heel speciaal gevecht met de Wesen. Juliette haar hallucinaties worden steeds duidelijker.

 17. 17. One Angry Fuchsbau

  Wanneer ze moet opdraven in een jury, schakelt Rosalee de hulp in van Nick, Hank en Monroe. De advocaat van de dader misbruikt zijn krachten namelijk. Een terugkeer naar de trailer geeft Juliette weer een hoop nieuwe herinneringen.

 18. 18. Volcanalis

  Op Portland te redden is het een must voor Nick om zijn nieuwste vijand te stoppen. Een zwangere Adalind ontmoet een nieuwe bondgenoot in Europa. Juliette weet langzaam om te gaan met de vele confrontaties met haar verleden.

 19. 19. Endangered

  Zijn nieuwste zaak doet Nick twijfelen over het bestaan van Aliens. Ondertussen doet hij ook verder onderzoek naar de sleutel. Juliette krijgt nu ook romantische flashbacks van haar en Nick.

 20. 20. Kiss of the Muse

  Nick leert een Wesen kennen die mensen weet te beïnvloeden, die dicht bij haar in de buurt komen. Juliette nodigt Nick uit om te komen eten. Rosalee komt voor het eerst in de trailer van tante Marie.

 21. 21. The Walking Dead

  Hank en Nick ontdekken een nieuwe dreiging. Adelind zit midden in een strijd tussen Frau Pech en Stefania. Juliette eist van Monroe dat hij zijn ware aard laat zien.

 22. 22. Goodnight, Sweet Grimm

  Wanneer alles weer normaal lijkt te worden tussen Juliette en Nick, belandt Nick in een bizarre zaak. Renard krijgt onverwachts bezoek van zijn broer.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Bottleneck

Bottleneck

 • 8073 berichten
 • 2026 stemmen

Gaat vrolijk verder waar S1 gebleven was, met dezelfde pluspunten (sfeervolle locaties, originele vondsten, leuke cast, beetje humor) en minpunten (veel van hetzelfde, te weinig impact).

De hele verhaallijn over Adalind met Hank en Juliette duurt me te lang en is niet boeiend genoeg, zo'n beetje na halverwege de serie (ook al speelt het een grote rol).

Eigenlijk vind ik de losse cases die ze behandelen en al die soorten Wesens, hun onderlinge relaties en de Duitse termen, het leukst. Erg creatief weer.

PS Opeens is er een knullige, The-A-team-achtige voice over tijdens de intro, maar daarmee stoppen ze gelukkig na een paar afleveringen.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.