ad
 • 139.546 films
 • 6.580 series
 • 19.902 seizoenen
 • 430.929 acteurs
 • 280.181 gebruikers
 • 8.076.073 stemmen
Avatar
 
banner banner

Show Me a Hero (2015)

3,76 68 stemmen

Show titel: Show Me a Hero

IMDb beoordeling: 8,0 (9.742)

Seizoenen: 1 seizoen

Afleveringen: 6

Datum van release: zondag 16 augustus 2015

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Show Me a Hero

Afleveringen Seizoen 1 (2015)

 1. Aflevering 1

  Nick Wasicsko wordt verkozen als de jongste burgemeester van een grote stad in Amerika, maar veel tijd om te vieren heeft hij niet. Nog voor zijn officiële aanstelling overschaduwt de verplichting om sociale woningen te bouwen in de blanke wijken van Yonkers zijn nieuwe ambtstermijn.

 2. Aflevering 2

  De poppen gaan aan het dansen wanneer een moegetergde rechter de burgemeester en gemeenteraad van Yonkers voor een ultimatum stelt. Intussen kijken de inwoners die vastzitten in hun sociale woningen in de sloppenwijken van West Yonkers toe hoe de blanke bewoners van East Yonkers hun ongezouten mening ventileren over de plannen voor nieuwe sociale woningen in hun buurt.

 3. Aflevering 3

  Burgemeester Wasicsko slaagt er eindelijk in om een zekere consensus te bereiken. Hij jaagt het huisvestingsplan er na een heikele stemming door en er wordt eindelijk werk gemaakt van de bouwplannen voor nieuwe sociale woningen. Maar het wordt al snel duidelijk dat Wasicsko een hoge politieke tol zal moeten betalen.

 4. Aflevering 4

  Een nieuwe burgemeester belooft plechtig om de huisvestingsprojecten stil te leggen al wordt nooit helemaal duidelijk wat hij in dat verband precies zou kunnen bewerkstelligen. Nick Wasicsko probeert zich intussen te verzoenen met zijn - machteloze - leven als gewone burger. De bouw van de woningen neemt intussen een aanvang.

 5. Aflevering 5

  Gesterkt door de groeiende erkenning voor zijn rechtvaardige strijd in de oorlog rond de sociale huisvesting, begint Wasicsko zijn politieke comeback te plannen. Intussen worden de inwoners voor de nieuwe sociale woningen gescreend en geselecteerd.

 6. Aflevering 6

  De nieuwe inwoners moeten een intensief oriënteringsproces doormaken en hierdoor gaan velen twijfelen of het wel een goed idee is om naar een buurt te verhuizen waar ze niet welkom zijn. Terzelfder tijd wordt Mary Dorman, destijds zelf een uitgesproken tegenstander van het project, gerekruteerd om de nieuwe bewoners te bedienen op een wijze die zelfs zij verbazingwekkend vindt. Terwijl de bewoners hun intrek nemen in hun nieuwe woningen, begint voor Nick Wasicsko andermaal de lange klim naar politieke leefbaarheid. Maar uiteindelijk blijkt een tweede hoofdstuk te hoog gegrepen voor de gewonde jonge politicus.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

 • 7201 berichten
 • 3165 stemmen

Over het juridische en politieke getouwtrek rond sociale huurwoningen in blanke middenklasse wijken. Oscar Isaac is weergaloos goed als de naar de top klimmende Nick Wasicsko: iemand die netwerken in het het ons-kent-ons wereldje aan de top tot in de vingers door heeft, die weet hoe hij zijn charmes en bravoure als jonge hond in de strijd moet gooien. Maar dan verliest hij zijn populariteit, keren oude vrienden zich tegen hem, en moet hij met lede ogen aanzien hoe politiek zijn imago maakt en breekt. Het knappe is dat het plot je elke episode opnieuw meeneemt in de persoonlijke euforie, ontreddering, hoop en desillusie van deze positieve comeback kid. Je gunt hem het moment waarop hij eindelijk de vruchten mag plukken van zijn politieke vasthoudendheid in die ooit ingewikkelde kwestie rond de huurwoningen.

Parallel aan de opkomst en mogelijke ondergang van Wasicsko staan de losstaande verhalen van enkele etnische minderheden in een slechte volksbuurt. Niet wat je verwacht van de samenwerking Paul Haggis/David Simon, maar juist die (voornamelijk) multi-etnische zijlijntjes komen niet helemaal uit de verf. Zij voelen net iets teveel als erbij gesleept om een soortgelijke binding te kunnen krijgen als met de centraal gestelde burgemeester. Toch is het samentrekken van de politieke werkelijkheid van Wasicsko met de gevolgschade op deze personages thematisch wél een sterk element. Het ontmantelt politieke besluitvorming als een log monster dat maatschappelijke ontwikkelingen tegenwerkt in plaats van dat het de ruimte biedt om moeilijke kwesties adequaat onder de aandacht te brengen.


avatar van L'enfantTerrible_mm

L'enfantTerrible_mm

 • 77 berichten
 • 449 stemmen

Het is inmiddels al bijna een jaar geleden dat ik deze serie heb gezien en ik ben nog steeds niet over het einde.


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

 • 7201 berichten
 • 3165 stemmen

L'enfantTerrible schreef:

Het is inmiddels al bijna een jaar geleden dat ik deze serie heb gezien en ik ben nog steeds niet over het einde.

Heftig ja, ook omdat het zo goed is opgebouwd met die flash forwards.Je weet dat het niet goed afloopt, maar zóóó slecht dan ook weer niet. Auw.


avatar van james_cameron_mm

james_cameron_mm

 • 225 berichten
 • 409 stemmen

Uitstekende zesdelige miniserie van HBO over de schrijnende wijze waarop sociale woningbouw in blanke wijken in het Yonkers van de jaren '80 de bewoners van de stad verdeelt. Indrukwekkend in elkaar gezet, met een prima cast en rake dialogen. Mooi tijdsbeeld ook. De complexe politieke situatie wordt door regisseur Paul Haggis zeer onderhoudend in beeld gebracht. Vaak erg grappig, maar dat doet niets af aan de emotionele stootkracht van het geheel.


avatar van scorsese

scorsese

 • 8764 berichten
 • 8694 stemmen

Uitstekende mini-serie waarin een nieuwe burgemeester verplicht wordt sociale woningbouw te bouwen in de middenklas-wijk. De verschillende verhaallijnen zijn redelijk gelaagd en complex en werken zowel op macro- als op micro-niveau. Maar het blijft allemaal wel inzichtelijk, waardoor dit een boeiende zit is. De sterke cast maakt het verder af. Top-tv.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.