• 9.381.574 stemmen

Show titel: The Penguin

Genre: Misdaad / Drama

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 46 minuten

Ontwikkeld door: Adam Kassan, Colin Farrell, Craig Zobel, Daniel Pipski, Dylan Clark, Lauren LeFranc en Matt Reeves

Met: Colin Farrell, Cristin Milioti en Rhenzy Feliz

Datum van release: donderdag 19 september 2024

Eerst uitgezonden op: HBO Max (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk miniserie via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Penguin

De gebeurtenissen in deze miniserie spelen zich één week na de gebeurtenissen uit 'The Batman' af. Men volgt hier hoe langzaamaan de ster van Oswald "Oz" Cobblepot aan de hemel van de criminele onderwereld van Gotham City rijst. Hij zal uiteindelijk verworden tot een grootheid, genaamd 'The Penguin', die zichzelf de 'gentleman der misdaad' noemt, door de straten van Gotham City manoeuvreert, en naar eigen zeggen alles pakt dat hem toebehoort.

Afleveringen

1. 1. After Hours

19 september 2024 (1 uur en 07 minuten)

Na de dood van Carmine Falcone probeert Oz zichzelf te legitimeren in de criminele onderwereld van Gotham.

2. 2. Inside Man

29 september 2024 (56 minuten)

Sofia probeert de kracht van haar familie veilig te stellen, terwijl Oz zowel de Falcone- als de Maroni-familie in zijn voordeel probeert te spelen.

3. 3. Bliss

6 oktober 2024 (1 uur)

In de hoop de toekomst van Gothams drugshandel onder controle te krijgen, moeten Oz en Sofia eerst de skeletten in hun kast aanpakken. Ondertussen wordt Victor heen en weer geslingerd tussen zijn nieuwe leven en wat er nog over is van zijn oude leven.

4. 4. Cent'Anni

13 oktober 2024 (59 minuten)

Sofia wordt geconfronteerd met de gebeurtenissen die haar in 'The Hangman' hebben veranderd en die hebben geleid tot een tien jaar durende strijd om te overleven in het Arkham State Hospital. Ze maakt plannen voor een hoopvollere toekomst.

5. 5. Homecoming

20 oktober 2024 (55 minuten)

Nu zijn beginnende operatie op het spel staat, doet Oz een wanhopige stap.

6. 6. Gold Summit

27 oktober 2024 (53 minuten)

Ondanks de pogingen van zijn vijanden om hem uit te roken, probeert Oz zijn bereik in de stad uit te breiden. Ondertussen kruist Victor het pad van een voormalige tegenstander.

7. 7. Top Hat

3 november 2024 (47 minuten)

Oz vecht voor het behoud van zijn gezin en zijn onderneming, terwijl Sofia een schokkende ontdekking doet.

8. 8. Great or Little Thing

10 november 2024 (1 uur en 09 minuten)

De waarheden worden blootgelegd als Oz Cobb het einde van zijn reis nadert en zijn machtsstrijd met Sofia tot een hoogtepunt komt.

Haha, dit wordt wel tof.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Goh, ze hebben Colin Farrell wel echt heel onherkenbaar gemaakt. Ik moest het echt even op zoeken of hij het wel was.

avatar van Dick Starbuck

Dick Starbuck

Eerste afl ...smaakt naar meer.

avatar van movierakker

movierakker

Echt een serie naar deze tijd . Veel special effects, kort verhaallijnen en onmogelijke situaties.

Niet geloofwaardig en onder de noemer Drama valt dit al helemaal niet te plaatsen.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

movierakker schreef:

Conclusie van een korte verhaallijn na 1 aflevering kunnen trekken?

avatar van DreamTech

DreamTech

mcdaktari schreef:

Dat moest ik geweldig gedaan !!

avatar van ThomasOMalley

ThomasOMalley

Ik heb de eerste 3 afleveringen gezien en ik moet zeggen dat ik erg aan het genieten ben. Het heeft ergens dat donkere Gotham-achtige sfeertje, zonder dat het te stripachtig aanvoelt.

In The Batman (2022) vond ik de dynamiek tussen Batman en Penguin geslaagd, maar de afwezigheid van een echte superheld was voor mij een verademing. Achteraf gezien had ik misschien een vergelijkbare aanpak voor Joker liever gezien. Ik bedoel in de vorm van een serie of miniserie, zodat het karakter en zijn ontwikkeling goed kunnen worden uitgewerkt. En dan zonder verwijzingen naar Bruce Wayne. Zoiets.

avatar van Agnimaatje

Agnimaatje

DreamTech schreef:

Dat moest ik geweldig gedaan !!

Vooral zijn ene voet....

Geen sprake van happy feet....

Happy Foot?

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Helft gezien (4 afl) en ik ben verkocht. Zit heel goed in elkaar en twee klasse hoofdrolspelers! Geen superhelden gedoe, gewoon een maffia serie. Heerlijk

Kan niet wachten op de rest...

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Top serie!

avatar van mikey

mikey

Het duurt te lang. Teveel melodrama. Begin is wel veelbelovend moet ik toegeven.

avatar van Agnimaatje

Agnimaatje

Gelukkig nog maar 1 aflevering te gaan; zonde van de tijd om naar te kijken.

avatar van Fikret8

Fikret8

Deze versie van The Penguin lijkt op Salar Azimi.

avatar van Ronjossch

Ronjossch

Top serie, goede acteurs/actrices en eindelijk weer serie die van begin tot eind TOP was.

Inderdaad erg aardig als introductie, maar ik hoop toch wel op een spoedig vervolg dat wat anders zal zijn.

avatar van Armin

Armin

Carb0neum schreef:

Gelukkig nog maar 1 aflevering te gaan; zonde van de tijd om naar te kijken.

Ongelooflijk!

avatar van wouds601

wouds601

Goede serie, bleeft toch wel 8 afleveringen geboeid kijken. Leuke twists tussendoor en goede mix van drama / actie.

Mocht er een tweede seizoen komen dan pak ik die zeker weer mee.

avatar van Debo

Debo

Goede serie maar de laatste aflevering raakte kant noch wal i.m.h.o.

Vooral nogal gewaagd dat hij zo redelijk onverwachts Vic vermoordt. Dat heb ik maar zelden gezien dat een hoofdpersonage in een serie zo'n redelijk random gruwelijke actie onderneemt waar het publiek bepaald niet blij van wordt

avatar van Bibi88

Bibi88

Wat een gave serie! Ben totaal niet van de superhelden. Van alles vind ik batman nog het leukst. Hier ook een verademing dat er geen superheld aanwezig was!

Het verhaal bleef mij boeien. Op het begin na verliep de serie lekker vlot en bleef het spannend. Vrijwel allemaal interessante personages met subliem acteerwerk.

Het einde was schokkend wat ik zelf niet zag aankomen de moord op Vic was schokkend maar goed! Dit is hoe de penguin echt in elkaar zat. Een narcistische psychopaat, compleet gestoord. Vond het helaas niet kloppen dat hij zijn "vriendin" niet vermoordde. Dr reden waarom hij Vic vermoordde werd uitgelegd en daarom snap ik niet dat hij haar in leven liet. Anticlimaxx

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

Frank. schreef:

Ik had hier ook mijn vraagtekens bij, maar heb er een theorie over. Eve is inderdaad het enige lijntje met zijn verleden, dus waarom in leven laten? Oz heeft zijn moeder een penthouse met uitzicht over Gotham beloofd - en die heeft ze eindelijk nu. Maar Francis verkeert in vegetatieve toestand. Ze kan zich niet in woorden of gebaren uitdrukken. Is alles dan voor niets geweest? Hier komt echter het enige 'nut' van een levende i.p.v. dode Eve naar voren. Door zijn moeder te role playen kan zij namelijk precies hetgeen doen waar Oz zijn hele leven zo naar hunkert: hem moederlijke bevestiging geven. Eve is (net als alle anderen) uiteindelijk maar een figurant in Oz' krankzinnige toneelstukje. Alles en iedereen moet wijken voor zijn weg naar eeuwige roem. Het bevestigt des te meer wat voor gewetenloze narcist hij is.

avatar van afca_fanatic

afca_fanatic

Ik kan genieten van zijn haat aan iedereen, zijn narcistische eigenschappen en zijn grote toneelspel. Alles is een complot en dan het einde.. Ik zag het niet aankomen, maar ik vond het erg sterk.

avatar van metalex1

metalex1

Vervelende serie. De verwachtingen lagen bij mij hoog na het geslaagde “the batman”. Niets lijkt hiervan uit te komen. Ik vond de karakters oninteressant, het plot kon me niet bekoren. Oz die telkens gevangen wordt genomen en zich uit de situatie weet te schieten, na verloop van tijd wordt het lachwekkend.

Ik stop nu ook met mijn tekst, ik raak geïrriteerd als ik aan de serie denk.

avatar van eldorado

eldorado

Frank. schreef:

Zij was de vervanger van zijn moeder.Waar hij alles voor deed. Dat maakte ik op uit de dansscéne.

avatar van eldorado

eldorado

Het is voor mij niet duidelijk wat die brief die Sofia op het laatst kreeg te betekenen had. Ze lachte erbij....Kan iemand zijn mening hier over geven?

avatar van mikey

mikey

eldorado schreef:

dat is de brief van catwoman volgens mij. sofia's halfzus en ook slachtoffer van papa de maffiabaas, Sofia lacht misschien om de te smeden alliantie

avatar van Kondoro

Kondoro

Cent'Anni vond ik een bijzonder saaie aflevering. Voor de rest best een coole serie hoor.

avatar van Bibi88

Bibi88

metalex1 schreef:

Ik stop nu ook met mijn tekst, ik raak geïrriteerd als ik aan de serie denk.

Hierin ga ik met je mee. De dulle manke penguin kan zich uit alle benarde situaties redden. Dat was wel wat lachwekkend.

avatar van dimi303

dimi303

Dick Starbuck schreef:

Eerste afl ...smaakt naar meer.

Hetzelfde hier.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Tja. Ik begrijp de lof, het hoge gemiddelde op de site en de positieve recensies: Colin Farrell is geweldig, er zitten aardige-spannende momenten in de serie, het is mooi gemaakt. Toch haalt de sfeer het voor mijn ergens bij The Batman. Minder duister, iets goedkoper. Dat zit ook in de plot, die ik soms warrig en soms ook voorspelbaar vind. De strijd met Sofia komt nooit echt tot leven, helaas, en ik merkte dat ik op den duur meer uit plichtsgevoel dan uit verlangen keek. Ook jammer: dat er geen enkele referentie naar Batman in zit. Gemiste kans. Kleine 3,5*, vanwege Farrell, de zorgvuldigheid van het geheel en de interessante sfeer.