• 9.380.148 stemmen

Ontwikkeld door: Russell Lewis

Met: John Simm, Richie Campbell en Brad Morrison

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: dinsdag 2 juli 2024

Eerst uitgezonden op: ITV1 (Verenigd Koninkrijk)

• NPO Start Bekijk seizoen 4 via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Grace

Grace is een getroebleerde, doch uiterst methodisch werkende detective. Wanneer zijn vrouw Sandy vermist wordt, kan hij zijn gedachten moeilijk bij zijn werk houden. Dit alles brengt zijn reeds turbulente carrière, dat al gekenmerkt werd door zijn voor de politie onorthodoxe werkwijze, nog meer onder de loep van de mensen hogerop. Grace loopt zo het risico van de baan waarvan hij houdt verwijderd te worden.

Afleveringen Seizoen 4 (2024)

1. 1. Dead Man's Time

2 juli 2024 (1 uur en 27 minuten)

Na een brute roofoverval in Brighton vecht de bejaarde bewoonster voor haar leven. Hoewel de buit miljoenen waard is, gaat het de familie alleen om een antiek horloge, dat voor hen van onschatbare waarde is. Roy Grace en zijn team gaan op onderzoek uit.

2. 2. Want You Dead

9 juli 2024 (1 uur en 30 minuten)

Op een afgelegen plek op het platteland wordt een dode aangetroffen. Er is vlakbij een man in pak gezien en op het lichaam zit een aparte vloeistof. Dan wordt er in hartje Brighton nog een dode man gevonden. Het zoeken van de dader is net een puzzeltocht voor Grace en zijn team.

3. 3. You Are Dead

16 juli 2024 (1 uur en 30 minuten)

Wegwerkers vinden menselijke resten onder een pad bij Hove Lagoon. Tegelijkertijd wordt er een jonge vrouw als vermist opgegeven. Een ijzingwekkend kenmerk linkt de twee gevallen aan elkaar, en daar blijft het niet bij.

4. 4. Love You Dead

23 juli 2024 (1 uur en 29 minuten)

In Engeland wordt een bekende van de politie dood aangetroffen. Grace onderzoekt zijn dood, maar krijgt ook een belletje van collega's in New York over een moord in Frankrijk, mogelijk een maffia-zaak. De echtgenote van het slachtoffer wordt dringend gezocht, omdat zij ook gevaar loopt.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Beste seizoen tot nu toe. Serie wordt alleen maar sterker.

avatar van AniSter

AniSter

De serie waarbij in de titel van iedere aflevering het woord "dead" voorkomt, wat al iets over de inhoud zegt.
Ik heb de eerste vier seizoenen gezien waarbij ik dit laatste seizoen het beste vond. Niet alleen om de constante kwaliteit en het iets hogere verassingsniveau wat de afzonderlijke plots betreft, maar ook omdat het verhaal Sandy, dat door alle vier seizoenen liep nu eindelijk tot een afronding is gekomen. Misschien dat het in seizoen 5 verder gaat rondom zoon Bruno. We zullen het zien.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Alle Roy Grace boeken gelezen. Tof dat ze hier een serie van hebben gemaakt. Uiteraard snap ik dat je een boek niet met 1,5 uur kunt verfilmen, maar heeft iemand enig idee waarom ze van aflevering 2 "Want You Dead" een totaal ander verhaal hebben gemaakt? Het wijkt gewoon 100% af van het boek.

Voor de rest heerlijke serie met goede casting.