• 9.378.666 stemmen

Ontwikkeld door: Russell Lewis

Met: John Simm, Richie Campbell en Rakie Ayola

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 1 mei 2022

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

• NPO Start Bekijk seizoen 2 via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Grace

Grace is een getroebleerde, doch uiterst methodisch werkende detective. Wanneer zijn vrouw Sandy vermist wordt, kan hij zijn gedachten moeilijk bij zijn werk houden. Dit alles brengt zijn reeds turbulente carrière, dat al gekenmerkt werd door zijn voor de politie onorthodoxe werkwijze, nog meer onder de loep van de mensen hogerop. Grace loopt zo het risico van de baan waarvan hij houdt verwijderd te worden.

Afleveringen Seizoen 2 (2022)

1. 1. Not Dead Enough

1 mei 2022 (1 uur en 29 minuten)

Hoofdinspecteur Roy Grace onderzoekt de moord op de vrouw van een rijke zakenman en filantroop. Al snel komt er een hoofdverdachte in beeld en het bewijsmateriaal stapelt zich op. Als er nog een jonge vrouw wordt vermoord, komt er steeds meer druk te staan op het rechercheteam om een verdachte te arresteren. Grace blijft echter graven tot hij de schokkende waarheid achterhaalt.

2. 2. Dead Man's Footsteps

8 mei 2022 (1 uur en 29 minuten)

Als het skelet van een vrouw wordt gevonden in een afvoerbuis, brengt dat nare herinneringen boven voor Grace. De verdwijning van zijn vrouw speelt ook na zeven jaar nog een grote rol in zijn leven. Deze nieuwste zaak leidt hem en zijn team steeds dieper in een duister web van leugens, moord en waardevolle postzegels. De meedogenloze dader moet snel gepakt worden.

3. 3. Dead Tomorrow

22 mei 2022 (1 uur en 29 minuten)

Bij toeval wordt een lichaam gevonden in het kanaal dat is toegetakeld. Grace en zijn team vermoeden al snel dat het hier gaat om illegale handel in organen en de gruwelijke uitbuiting van jonge immigranten. Gewetenloze criminelen profiteren van de wanhoop van ouders van zieke kinderen, en het wordt een race tegen de klok om meer slachtoffers te voorkomen.

avatar van ZAP!

ZAP!

De 1e afl. begon sterk, maar werd helaas steeds slapper, al heb ik niet altijd even goed opgelet.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Ik vond de 3e afl het sterkste. Fijne serie.