• 9.378.340 stemmen

Rough Diamonds - Seizoen 1 (2023)

Alternatieve titel: Diamonds

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 49 minuten

Ontwikkeld door: Yuval Yefet en Rotem Shamir

Met: Kevin Janssens, Ini Massez en Robbie Cleiren

Oorsprong: België

Datum van release: vrijdag 21 april 2023

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Rough Diamonds

Noah Wolfson keert terug naar Antwerpen nadat hij jaren geleden zijn familie en de ultraorthodoxe Joodse manier van leven de rug heeft toegekeerd. Hij ontdekt dat zijn broer het eens zo machtige familiebedrijf in de problemen heeft gebracht door diamanten te verhandelen met schimmige partners. Ondanks de gespannen relatie met zijn ouders, broer en zus, probeert Noah de zaak te redden en de eer van de familie te herstellen. Het is de start van een lawine aan problemen die de familie tegen wil en dank de criminele onderwereld inzuigt. Bovendien worstelt Noah met de orthodoxe manier van leven en is de ooit zo eendrachtige en machtige familie Wolfson compleet verdeeld over zijn terugkeer en over de toekomst van hun diamantbedrijf.

Afleveringen Seizoen 1 (2023)

1. Aflevering 1

21 april 2023 (50 minuten)

Noah komt uit Londen om de begrafenis van zijn broer bij te wonen en hoort de schokkende waarheid over de toestand van het eens zo succesvolle familiebedrijf.

2. Aflevering 2

21 april 2023 (54 minuten)

De gevolgen van Yanki's louche deals worden duidelijk tijdens een arbitrage met een diamantleverancier, wiens genadeloze eis paniek zaait binnen de familie.

3. Aflevering 3

21 april 2023 (49 minuten)

De broers en zus zoeken een manier om hun afspraken na te komen en realiseren zich dat ze een slechte reputatie hebben. Gila probeert haar leven weer onder controle te krijgen.

4. Aflevering 4

21 april 2023 (49 minuten)

Na een zware week staat Eli in dubio wanneer hem een zakelijk voorstel wordt voorgelegd dat een dramatische impact zou hebben op Wolfson Diamonds.

5. Aflevering 5

21 april 2023 (53 minuten)

Tijdens de Rough Diamond Week doet zich een lucratieve kans op wereldwijde uitbreiding voor. Gila krijgt een verrassend voorstel dat haar doet nadenken over haar toekomst.

6. Aflevering 6

21 april 2023 (47 minuten)

Vóór de bruiloft van zijn dochter neemt Eli een noodlottige beslissing die hem dwingt schoon schip te maken met zijn broer en zus.

7. Aflevering 7

21 april 2023 (52 minuten)

Procureur Smets wordt geconfronteerd met de gevolgen van haar actie. Noah krijgt slecht nieuws en smeedt een gevaarlijk complot.

8. Aflevering 8

21 april 2023 (55 minuten)

Het diamantdistrict verkeert in shock. Noah en Eli willen een einde maken aan de ellende, maar dan brengt een verrader hun plan in gevaar.

avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

Leuke serie. Het geeft de werkelijkheid mooi weer. Het wisselen van taal is heel realistisch.

avatar van Killkong

Killkong

Best wel goede Belgische serie met als omkadering de Joodse diamantsector in Antwerpen.

De actiescenes zijn bijna van een Hollywoodiaanse kwaliteit.

Naar het schijnt klopt het gebruikte Jiddisch behoorlijk.

Van mij hadden ze de titel "Ruwe Diamanten" mogen noemen & de Engelstalige titel voor de internationale markt, zoals onze Scandinavische broeders doen, maar da's uiteraard maar een detail.

Door sommige ongeloofwaardige scenes verliest de serie iets van haar sterkte.

Maar het blijft uitermate vermakelijk entertainment.

avatar van Toontje G

Toontje G

Ik heb genoten van deze serie. Mooie verhaallijn en goed geacteerd. En misschien nog wel een tweede seizoen want er zijn nog wel wat zaken die nog afgehandeld moeten worden.

avatar van TurkseTroel

TurkseTroel

Met moeite tot aflevering 5 gekomen en ik geef t op. Ik had deze film liever als een goede drama gekeken, die verhaallijn met de maffia begon me te vervelen, vond t te langdradig worden. Bovendien leek t alsof de hoofdrolspeler de opdracht had gekregen van de regisseur om alleen met een geërgerde blik in de camera te kijken en verder geen andere expressie te gebruiken..pfffff..ook al heb je een knappe kop, maar dan wordt t wel heel eentonig om naar te kijken....Nee, jammer.

avatar van cales77

cales77

vermakelijke serie. Goed geacteerd. Kijkje in de joods orthodoxe diamanthandel/cultuur ook interessant.

Zullen heus wel wat onjuistheden inzitten maar vond het absoluut een origineel uitgangspunt ipv de zoveelste coke/maffia serie.

avatar van Lisabeth_mm

Lisabeth_mm

Erg ongeloofwaardig. Bijvoorbeeld: Ook een seculiere jood is verplicht een keppel te dragen op een begraafplaats. Anders mag je er niet eens komen.

avatar van shawna

shawna

Redelijke serie maar niet bijzonder, Ik was eigenlijk blij dat hij afgelopen was, werd beetje langdradig.

avatar van david bohm

david bohm

Begint heel aardig maar de laatste afleveringen zijn verre van boeiend. Dit komt ook omdat de serie behoorlijk voorspelbaar is. Acteerwerk vind ik ook niet geweldig.

avatar van Corcicus

Corcicus

Behoorlijke serie vol nieuwe verhaalelementen, wendingen, ontwikkelingen. De vaart zit er goed in en de Joodse context is een origineel gegeven. Kevin Janssens zet hier weer een zalige rol neer. Opmerkelijk toch hoe hij geloofwaardig overkomt als tough guy én als loser (bv. in die Ferry-serie). Ook opmerkelijk is hoe weinig deining het veroorzaakt wanneer gojem zich verkleden als Jood . Had de hele tijd een onwennig jewface gevoel naar analogie met blackface, al moet wel gezegd dat Robbie Cleiren het met zoveel overgave doet dat je het echt gelooft. Aanrader voor liefhebbers van het misdaadgenre.

avatar van Jointz

Jointz

Fijne serie, met veel plezier gekeken. Aanrader als je van misdaad houdt.