• 9.379.668 stemmen

The Marvelous Mrs. Maisel - Seizoen 5 (2023)

Alternatieve titel: De Magnifieke Mrs Maisel

Afleveringen: 9

Speelduur: 8 uur en 33 minuten

Ontwikkeld door: Amy Sherman-Palladino en Amy Sherman-Palladino

Met: Rachel Brosnahan, Tony Shalhoub en Alex Borstein

Datum van release: vrijdag 14 april 2023

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Nederland)

• Prime Video Bekijk seizoen 5 via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Marvelous Mrs. Maisel

Deze serie speelt zich af in Manhattan, 1958. Miriam "Midge" Maisel heeft alles wat haar hartje begeert: een perfecte echtgenoot, kinderen en een appartement aan de Upper West Side. Maar dan verandert haar perfecte leven plotseling en moet Midge opnieuw beginnen. Ze ontdekt dat ze een verborgen talent heeft dat ervoor zorgt dat ze alle komedieclubs in Greenwich Village afgaat en zelfs mag langskomen bij Johnny Carson.

Afleveringen Seizoen 5 (2023)

1. 1. Go Forward

2. 2. It's a Man, Man, Man, Man World

3. 3. Typos and Torsos

4. 4. Susan

21 april 2023 (57 minuten)

5. 5. The Pirate Queen

28 april 2023 (57 minuten)

6. 6. The Testi-Roastial

9. 9. Four Minutes

26 mei 2023 (57 minuten)

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Na Superman is Mrs Maisel (Rachel Brosnahan) de grootste Joodse superheld. Ik heb vijf seizoenen lang genoten van die merkwaardige mengeling van hedendaags cynisme met ouderwetse screwball comedy. Visueel klopt alles: de levendige sets vol figuranten, de immense garderobe van Midge en de vele knipogen naar populaire cultuur uit die tijd. De serie is wel vaak style over substance, want na het fantastische eerste seizoen raakt de spanningsboog er iets te vaak uit. Het zijn meer losse sketches met enige continuïteit dan een vloeiend geheel. Maar maakt 't werkelijk uit? 'The Marvelous Mrs. Maisel' wist me elke keer weer te betoveren met haar immens charismatische titelfiguur en de magie van nostalgische straattaferelen. Het maakte me zelfs wat triestig dat ik deze wereld moest verlaten toen de slotepisode fragmenten liet zien van die overbekende sets.