• 9.377.714 stemmen

Strike Back - Seizoen 5 (2015)

Alternatieve titel: Strike Back: Legacy

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Chris Ryan

Met: Philip Winchester, Sullivan Stapleton en Robson Green

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Datum van release: woensdag 3 juni 2015

Eerst uitgezonden op: Sky1 (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Strike Back

Strike Back is een verhaal van bedrog, verlossing en wraak. Dit alles speelt zich af in de aaneengeschakelde levens van twee voormalige soldaten, nu leden van Section 20, een ultrageheime spionageafdeling van het Britse leger die zich toespitst op doelwitten met een hoge risicograad en dito prioriteit.

Afleveringen Seizoen 5 (2015)

1. Aflevering 1

3 juni 2015 (45 minuten)

Aan de vooravond van een mondiale top over nucleaire wapens met een delegatie uit Noord-Korea, komt Robin Foster, de Britse Ambassadeur in Thailand, erachter dat zijn dochter is ontvoerd door een gewetenloze bende in Bankok. Scott, Stonebridge en hun Section 20 sporen de schurken op door de kanalen en eilanden van Thailand.

2. Aflevering 2

10 juni 2015 (45 minuten)

Scott en Mike blijven zoeken naar degenen die verantwoordelijk zijn voor de bom op de Ambassade. De ambassadeur herstelt in het ziekenhuis met Chloe en zijn vrouw bij hem. Mike herstelt van een schouderverwonding en neemt het commando, terwijl Scott en Philip erop uit gaan om Ray McQueen terug te krijgen van de corrupte politie.

3. Aflevering 3

17 juni 2015 (45 minuten)

Shiro, de zoon van de ouder wordende baas van de Yakuza, rijst in macht met de hulp van Mei en zweert wraak op Section 20 voor de moord op zijn vader. Locke denkt dat er een tweede Noord-Koreaanse spion in de stad is en Stonebridge, Richmond, Martinez en Lock vechten tegen de aanvalsgolven van de Yakuza.

4. Aflevering 4

24 juni 2015 (45 minuten)

Hopend om de locatie van de vracht vanadium, een metaal dat nodig is voor het maken van nucleaire wapens, te krijgen, maakt Scott een deal met Faber en Mason, een stel premiejagers die Shiro willen doden.

5. Aflevering 5

1 juli 2015 (45 minuten)

Scott en Stonebridge doen zich voor als Russische bouwvakkers en komen zo de grens over met Noord-Korea in een poging om een strategische munitie-opslagplaats op te blazen. Mei heeft haar missie volbracht en keert terug naar een oude vlam.

6. Aflevering 6

8 juli 2015 (45 minuten)

In Noord-Korea moet Mei, die in het echt Li-Na heet, van haar mentor een bekentenis afdwingen van Scott en Stonebridge, waarbij ze Finn als dreigmiddel moet gebruiken. Ondertussen rekruteren Locke en Martinez een bekend gezicht in Rusland om hen Noord-Korea in te krijgen.

7. Aflevering 7

15 juli 2015 (45 minuten)

In Wenen leid een gekloonde telefoon van een Russische Maffioso Locke, Nina, Scott en Stonebridge naar een publiek plein en een meeting tussen Kwon en Oppenheimer, 's werelds meest beruchte bommenmaker en de man die Locke heel graag in de kraag wil vatten.

8. Aflevering 8

22 juli 2015 (45 minuten)

Met de hulp van Nina, sporen Scott en Stonebridge Matthias op, een jonge excentrieke crypto-analist die door Kwon en Li-Na is ingehuurd om belangrijke nucleaire codes te kraken.

9. Aflevering 9

29 juli 2015 (45 minuten)

Locke, Stonebridge en Scott zijn Li-Na en Kwon op het spoor en ze gaan op weg naar Geneve, waar een belangrijke conferentie over nucleaire ontwapening plaatsvindt. Dit zorgt voor een confrontatie tussen Section 20 en de Noord-Koreaanse afvalligen.

10. Aflevering 10

29 juli 2015 (45 minuten)

Neergestort na een gedurfde ontsnapping met een helikopter, proberen Scott en Stonebridge te ontsnappen aan een team van huurlingen in de Zwitserse Alpen, om een verrader te pakken. Hun munitie is bijna op en de jongens krijgen onverwachte hulp, alvorens een episch eindgevecht te moeten leveren tegen een overweldigende overmacht.

avatar van Locutus

Locutus

Supervette actieserie! Ja, totaal over de top, maar over shootouts en mooie vrouwen niet te klagen!

avatar van NRT

NRT

rechtop schreef:

Inderdaad. Het hoeft voor mij niet altijd een serieus verhaal te hebben. Heerlijke actie en ik weet niet of ik het #MeToo-tijden nog mag zeggen: prachtig vrouwelijk schoon.

avatar van Phantasm

Phantasm

Het beste seizoen tot nu toe, verslavende serie met geweldige actie 's.