• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.971 acteurs
  • 193.275 gebruikers
  • 8.985.823 stemmen
Avatar
 
banner banner

Early Edition - Seizoen 1 (1996-1997)

3,50 16 stemmen

Show titel: Early Edition

IMDb beoordeling: 7,6 (12.823)

Afleveringen: 23

Speelduur: 15 uur en 45 minuten

Ontwikkeld door: Ian Abrams, Patrick Q. Page en Vik Rubenfeld

Met: Kyle Chandler, Fisher Stevens en Shanésia Davis

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zaterdag 28 september 1996

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Early Edition

Gary Hobson was een doodgewone beurshandelaar in Chicago, totdat zijn vrouw hem verliet en hij in een hotelkamer is gaan wonen. Sindsdien verschijnt elke ochtend om 6:30u een mysterieuze oranje kat voor zijn deur samen met de Chicago Sun-Times-krant van morgen. Gary weet niet waar deze krant vandaan komt en waarom hij hem elke dag krijgt, maar besluit de krant te gebruiken om mensenlevens te redden en rampen te voorkomen. Hij krijgt hierbij hulp van zijn vrienden Chuck en Marissa.

Afleveringen Seizoen 1 (1996-1997)

  1. 1. Pilot

    28 september 1996 (43 minuten)

    Nadat zijn vrouw hem heeft verlaten, besluit Gary Hobson zijn intrek te nemen in een hotelkamer. De volgende ochtend verschijnt opeens een mysterieuze oranje kat voor zijn deur samen met de Chicago Sun-Times-krant van morgen. Hij besluit de krant uit te proberen door te gokken. Als hij ontdekt dat de krant ook de mogelijkheid biedt om levens te redden en rampen te voorkomen, besluit Gary een aankomende bankoverval te voorkomen.

  2. 2. The Choice

    5 oktober 1996 (41 minuten)

    Gary moet de moeilijke keuze maken om het leven van één klein meisje te redden of een vliegtuigcrash met meer dan 190 slachtoffers te voorkomen. De grootste verkeerschaos ooit in Chicago maakt de situatie nog lastiger.

  3. 3. Baby

    12 oktober 1996 (41 minuten)

    Nadat in de krant het bericht staat dat Chuck een tweeling ter wereld heeft gebracht in een lift tijdens een stroomuitval, probeert hij deze situatie uit de weg te gaan. Gary en Melissa proberen hem te overtuigen toch te gaan.

  4. 4. The Paper

    19 oktober 1996 (41 minuten)

    Tijdens zijn onderzoek naar de mysterieuze oorsprong van de krant van morgen komt Gary in aanraking met de aantrekkelijke Meredith Carson, een reporter van de Chicago Sun-Times. Zij is echter achterdochtig over Gary's ongewone kennis van een bepaald nieuwsbericht.

  5. 5. Thief Swipes Mayor's Dog

    26 oktober 1996 (41 minuten)

    Heel Chicago is in de ban van de loterij als de jackpot elke dag blijft stijgen. Ondertussen moet Gary achterhalen waarom iemand de hond van de burgemeester zou stelen.

  6. 6. Hoops

    2 november 1996 (41 minuten)

    Michael Williams, één van de populairste basketballers uit de middelbare school-competitie, heeft een hartaandoening dat hem de aankomende wedstrijd fataal wordt. Gary probeert hem te overtuigen niet te spelen, maar zijn coach wil juist het tegenovergestelde.

  7. 7. After Midnight

    9 november 1996 (41 minuten)

    Een zeventienjarige alleenstaande moeder is van plan haar baby af te staan en zelfmoord te plegen. Gary probeert haar te helpen en te herenigen met haar ouders, maar hij raakt wel erg betrokken.

  8. 8. Gun

    16 november 1996 (41 minuten)

    Gary leest dat een jongetje per ongeluk zijn broer neer zal schieten en zoekt contact met de jongens en hun gescheiden moeder om dit te voorkomen. Dan verschijnt de ex-man en escaleert de situatie.

  9. 9. His Girl Thursday

    23 november 1996 (41 minuten)

    Meredith Carson is terug en wil haar relatie met Gary hervatten. De krant is echter een obstakel, aangezien Gary niet wil dat Meredith erin leest. Als Chuck haar betrapt, sluiten de twee een deal, maar dat loopt uit de hand.

  10. 10. The Wrong Man

    7 december 1996 (41 minuten)

    Gary krijgt bezoek van zijn ex-vrouw Marcia die hem vertelt dat ze gaat hertrouwen. Ze wil de identiteit van haar nieuwe man niet prijsgeven, maar Gary ontdekt dat het zijn voormalige baas Phil Pritchard is. Dan verschijnt in de krant dat Pritchard vermoord gaat worden.

  11. 11. Christmas

    21 december 1996 (41 minuten)

    Gary probeert te voorkomen dat er een bom afgaat in een druk park. Hij besluit de hulp in te roepen van detective Crumb, maar die gelooft Gary niet. Ondertussen wordt Chuck gearresteerd en ontmoet hij in de cel een man die zegt dat hij de Kerstman is.

  12. 12. Frostbit

    11 januari 1997 (41 minuten)

    Het is twintig graden onder nul in Chicago en Chuck zijn verwarming begeeft het. Hierop trekt hij tijdelijk bij Gary in, die langzaamaan gek van hem wordt. Op straat komt Gary meerdere malen dezelfde dakloze jongen tegen. Als hij later in de krant leest dat de jongen dood zal vriezen, probeert Gary dit te voorkomen.

  13. 13. Mob Wife

    25 januari 1997 (41 minuten)

    Gary en Chuck raken per ongeluk betrokken bij maffiazaken als ze de aanslag op het leven van Theresa LaParco, het voormalige liefje van maffiabaas Frank Pirelli, voorkomen.

  14. 14. The Wall: Part 1

    1 februari 1997 (41 minuten)

    De ontdekking van een verborgen envelop, achtergelaten door Lucius Snow, valt samen met een bezoek van de Amerikaanse president aan Chicago. Gary ontdekt dat hij deel uitmaakt van een plot om de president te vermoorden en dat Snow in 1963 in een soortgelijke situatie zat.

  15. 15. The Wall: Part 2

    8 februari 1997 (41 minuten)

    Gary probeert nog steeds de aanslag op de president te voorkomen, terwijl hij uit handen van de FBI moet blijven. Zij denken dat hij de moordenaar is.

  16. 16. Bat Masterson

    22 februari 1997 (41 minuten)

    Een voormalige agent heeft de identiteit van de legendarische U.S. Marshall Bat Masterson aangenomen om zijn missie tegen de misdaad voort te zetten. Hij duikt telkens op dezelfde plaatsen op als Gary, die besluit om meer over de man te weten te komen.

  17. 17. The Jury

    8 maart 1997 (41 minuten)

    Gary wordt opgeroepen als jurylid in een tamelijk ongewone rechtszaak waarin de verdachte zichzelf verdedigt. Als de rechter besluit de gehele jury af te zonderen, verliest Gary zijn inzage in de krant van morgen.

  18. 18. Psychic

    12 april 1997 (41 minuten)

    Gary redt de zogenaamde helderziende Claire uit een gebouw met een gaslek. Zij is er van overtuigd dat Gary een echte helderziende is en geeft toe dat zij dat niet is. Als Gary de ontvoering van een jong kind niet kan voorkomen, besluit hij hulp te zoeken bij Claire.

  19. 19. The Cat

    13 april 1997 (41 minuten)

    Gary's zieke kat moet noodgedwongen een nacht bij de dierenarts blijven. De volgende ochtend ontdekt Gary dat zowel de kat als de krant bij Eunice, de moeder van de dierenarts, zijn verschenen. Er blijkt een connectie te zijn tussen Eunice en de vorige eigenaar van de krant, Lucius Snow.

  20. 20. Phantom at the Opera

    19 april 1997 (41 minuten)

    Gary voorkomt de moord op restaurateur Emma Shaw door een inbreker tijdens een kunstroof. Hij besluit haar verder te helpen en wordt langzaamaan verliefd. Door de krant wordt Gary echter gedwongen hun afspraakjes te onderbreken.

  21. 21. Faith

    26 april 1997 (41 minuten)

    In het ziekenhuis ontmoet Gary de jonge Rachel, die wacht op een donorhart. In de krant leest hij dat Rachel het hart krijgt van een tiener die tijdens een overval om het leven is gekomen. Gary moet de moeilijke beslissing maken om Rachel te redden ten koste van de jongen of andersom.

  22. 22. Dad

    3 mei 1997 (41 minuten)

    Nadat Gary's vader Bernie door zijn vrouw uit huis gegooid wordt, besluit hij tijdelijk in te trekken bij Gary. Hij ontdekt echter het geheim van de krant.

  23. 23. Love is Blind

    10 mei 1997 (41 minuten)

    Gary moet voortdurend het leven redden van een universiteitsprofessor die gaat getuigen in een belangrijke rechtszaak. Volgens Gary is de hoofdverdachte een studiegenoot van Marissa. De professor denkt echter dat Gary haar aan het stalken is.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

Intens sympathieke man die Kyle Chandler.


avatar van Scarafax

Scarafax

  • 103 berichten
  • 514 stemmen

Originele en leuke serie... was na 2 seizoenen echter wel op.


avatar van hatebreeder

hatebreeder

  • 906 berichten
  • 712 stemmen

Leuke serie die ik altijd graag mocht kijken.


avatar van Lebarron

Lebarron

  • 1019 berichten
  • 702 stemmen

Early Edition was een leuke en bovenal originele serie die eind jaren 90 op tv kwam. Het gaat over Gary Hobson(Kyle Chandler), een stockbroker uit Chicago, die op onverklaarbare wijze de krant van morgen vandaag krijgt. Gary stopt met zijn werk en is vervolgens elke dag bezig om rampen en ongelukken, groot en klein, te voorkomen. Hij krijgt hulp van zijn beste vriend Chuck(Fisher Stevens) en zijn voormalige secretaresse, de blinde Marissa(Shanesia Davis). Early Edition was leuk omdat geen aflevering hetzelfde was want de krant is immers ook elke dag anders. De eerste twee seizoenen waren het beste. Daarna vertrok Fisher Stevens en daarmee kwam een eind aan de trojka dat het gezicht vormde van de show. Hij werd vervangen door 3 personages de simpele goedzak Patrick Quinn(Billie Worley) en het jongetje Henry en zijn moeder Erica(Kristy Swanson). Zoals wel vaker denken tv en filmproducenten dat bijdehante en wijsneuzerige kinderen leuk zijn, maar in de praktijk blijkt meestal het tegenovergestelde. De kritiek nam toe en kijkers haakte af. In seizoen 4 waren Henry en Erica er niet meer maar de verloren kijkers konden niet meer teruggewonnen worden en de serie werd aan het eind van seizoen 4 gecanceld.


avatar van Dievegge

Dievegge

  • 3000 berichten
  • 7699 stemmen

Bij wijze van test heb ik eens een krant gelezen vanuit de vraag: "Wat had ik kunnen voorkomen als ik het een dag tevoren geweten had?" In de meeste gevallen was het antwoord: niks. Aan oorlogen, politiek en rechtszaken kun je niks veranderen. Alleen bij streeknieuws zou het soms mogelijk zijn: een brand, een ongeval of een misdaad. Gary Hobson ondervindt daarbij wel problemen. Soms gelooft men hem niet, of moet hij uitleggen hoe hij aan die informatie kwam.

Het uitgangspunt is dat de toekomst niet voorbestemd is, maar dat je door in te grijpen zaken ten goede kunt keren. De voorkennis mag in principe niet gebruikt worden voor zelfverrijking, al wordt dat nergens expliciet gezegd. Het is niet duidelijk waar Gary z'n inkomen vandaan haalt. Zou hij stiekem toch op de Lotto spelen? Chuck werkt als beursmakelaar, maar zorgt vooral voor assistentie en komische afwisseling.

Kyle Chandler ziet eruit alsof hij weggelopen is uit een reclamespotje voor scheerzeep. Shanésia Davis heeft de juiste oogbewegingen om geloofwaardig over te komen. Ze deed veldonderzoek in een blindeninstituut om haar rol voor te bereiden. Een helderziende aan een blinde koppelen, was een schrander idee. Ze is wel puur vertrouwenspersoon; een interraciale relatie vonden ze wellicht te gewaagd.

Als je het beeld op pauze zet, kun je zien dat een krantenkop vaak niet bij het onderstaande artikel past. De stad Chicago biedt geschikte decors voor scènes met drukte en actie. Het is een onderhoudende serie met spanning, humor en leuke acteurs, waarbij je niet al te hard na moet denken.

Favoriete afleveringen: 3, 4, 13, 18, 23.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.