• 9.378.387 stemmen

Psych - Seizoen 1 (2006-2007)

Show titel: Psych

Afleveringen: 15

Speelduur: 10 uur en 45 minuten

Ontwikkeld door: Steve Franks

Met: James Roday, Dulé Hill en Corbin Bernsen

Datum van release: vrijdag 7 juli 2006

Eerst uitgezonden op: USA Network (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Psych

Shawn heeft een buitengewoon observatievermogen en kan daardoor opvallend goeie tips geven bij moeilijk oplosbare politiezaken. Zo goed dat de politie een beetje achterdochtig wordt en hem gaat verdenken van betrokkenheid. Om niet in de problemen te komen zegt Shawn dat hij helderziend is en dat hij daarom zulke waardevolle aanwijzingen kan geven. Om deze maskerade vol te houden moet Shawn wel met tips blijven komen anders valt ie door de mand. Hij maakt van de nood een deugd en wordt met zijn vriend Gus privé-detective die met behulp van zijn (vermeende) helderziendheid met rechercheurs Carlton Lassiter en Juliet O'Hara zaken moet oplossen. Dat dat niet altijd soepel verloopt ziet zelfs Shawn al van verre aankomen.

Afleveringen Seizoen 1 (2006-2007)

1. 1. Pilot

7 juli 2006 (43 minuten)

Wanneer Shawn Spencer de politie een cruciale tip bezorgt, onder het mom dat hij helderziend is, wordt hij zelf als verdachte gearresteerd. On zijn naam te zuiveren richt hij het detectivebureau Psych Invastigation op met zijn goede vriend en partner Burton Guster.

2. 2. Spellingg Bee

14 juli 2006 (43 minuten)

Wanneer een doordeweekse poging tot sabotage in een regionale spelwedstrijd ontaardt in de mysterieuze dood van de Spellmaster, worden Shawn en Gus opgetrommeld om te zaak op te helderen.

3. 3. Speak Now or Forever Hold Your Piece

21 juli 2006 (43 minuten)

Shawn en Gus ontpoppen zich tot ongenode gasten op een chique bruiloftsfeest wanneer ze een antieke verlovingsring, die op onverklaarbare wijze uit een zwaarbewaakte onkraakbare kluis verdween, willen terughalen. Tot overmaat van ramp leidt de diefstal ook nog eens tot moord.

4. 4. Woman Seeking Dead Husband - Smokers Okay, No Pets

28 juli 2006 (43 minuten)

Bij de speurtocht naar de gestolen buit van een dief, wordt Shawn opgetrommeld om met een geest in contact te treden en de weduwe van de dief te helpen.

5. 5. 9 Lives

4 augustus 2006 (43 minuten)

Shawn is er heilig van overtuigd dat een zaak die als zelfmoord wordt afgedaan, eigenlijk een moord is. Opdat hij zijn onderzoek zou kunnen voortzetten, doet hij alsof de kat van het slachtoffer hem aanwijzingen geeft.

6. 6. Weekend Warriors

11 augustus 2006 (43 minuten)

Shawn en Gus wonen de re-enscenering van een gebeurtenis uit de Amerikaanse Burgeroorlog bij. Een slachtoffer speelt zijn rol met net iets teveel overtuiging.

7. 7. Who Ya Gonna Call?

18 augustus 2006 (43 minuten)

Shawn en Gus onderzoeken de bewering van een man die zegt dat een spook hem probeert te vermoorden. Juliet en Lassiter, van hun kant, onderzoeken de moord op een psycholoog.

8. 8. Shawn vs. the Red Phantom

25 augustus 2006 (43 minuten)

Shawn en Gus infiltreren een stripbeurs door zich voor te doen als assistenten van eregenodigde George Takei. Hun missie; een vermiste tiener terugvinden.

9. 9. Forget Me Not

19 januari 2007 (43 minuten)

Wanneer een vriend van de familie met geheugenproblemen beweert dat hij een oude moordzaak heeft opgehelderd, gaat Shawn op onderzoek uit. Temeer daar de zaak vermoedelijk verband houdt met een recentere moord.

10. 10. From the Earth to the Starbucks

26 januari 2007 (43 minuten)

Wanneer Lassiter begint te twijfelen aan zijn vermogen om misdaden op te lossen, probeert Shawn zijn vertrouwen een zetje te geven door hem te helpen bij de mysterieuze moord op een astronoom.

11. 11. He Loves Me, He Loves Me Not, He Loves Me, Oops He's Dead

2 februari 2007 (43 minuten)

Shawn krijgt een bizarre opdracht voorgeschoteld; een naakte man die beweert dat hij ontvoerd werd door Aliens. Zijn onderzoek leidt hem naar de wonderlijke wereld van het speeddaten.

12. 12. Cloudy...Chance of Murder

9 februari 2007 (43 minuten)

Een lokale weerman wordt daags na een vrijpartij dood aangetroffen. Zijn vriendin wordt van moord beticht, al houdt ze zelf vol dat ze onschuldig is. De zaak intrigeert Shawn zodanig dat hij haar verdediging wil adviseren in ruil voor toegang tot het dossier.

13. 13. Game Set...Muuurder?

16 februari 2007 (43 minuten)

Nadat Shawn Gus uit een bedrijfsuitje heeft 'gered', onderzoeken ze de verdwijning van een plaatselijke tennisvedette.

14. 14. Poker? I Barely Know Her

23 februari 2007 (43 minuten)

Een vriend van Henry weigert om zijn zoon Brandon als vermist op te geven nadat hij 30.000 dollar heeft ontvreemd. Shan stemt erin toe om de zoon op te sporen en hij ontdekt dat Brandon betrokken was bij een illegaal pokerspel. Intussen probeert O'Hara om Lassiter te verrassen voor zijn verjaardag.

15. 15. Scary Sherry: Bianca's Toast

2 maart 2007 (43 minuten)

Shawns speciale gaven worden tot het uiterste getest. Een aspirant-lid van een vrouwelijke studentengroep stierf in een psychiatrische instelling, waar het zogezegd spookte. Juliet infiltreert de sociëteit om het verdachte sterfgeval op te helderen.

avatar van Hrundi v. Bakshi

Hrundi v. Bakshi

Na 3 afleveringen had ik het wel gezien. Als je niet houdt van Amerikaanse humor (in dit geval met name grappig proberen te doen door overdrijving): niet kijken.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Hrundi v. Bakshi schreef:

Precies dit. Maar 10 afleveringen volgehouden. En 1 jaar later de laatste van het seizoen. Het is te gemaakt grappig en te geforceerd. Ik dacht na 1 jaar (de vorige afleveringen weer wat vergeten) "doet hij nou zou als ironie". Nee, ik kan het niet nog 100 afleveringen volhouden. Zeker niet als er leukere dingen zijn die ik wil zien.