• 9.376.911 stemmen

- Nog geen stemmen

Alternatieve titel: Connected

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 27 minuten

Ontwikkeld door: Christopher Collins, David Mettler, Latif Nasser, Erik Osterholm en Lydia Tenaglia

Met: Latif Nasser

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 2 augustus 2020

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Connected: The Hidden Science of Everything

Wetenschapsjournalist Latif Nasser heeft een bijna kinderlijke fascinatie voor de wereld als hij er enthousiast naar kijkt. In deze documentaireserie onderzoekt hij de verrassende en complexe manieren waarop we met elkaar, de wereld en het hele universum zijn verbonden. Nasser richt zich op onderwerpen zoals bewaking, stof, atoombommen en zelfs uitwerpselen in een poging om te zien of er een lijn getrokken kan worden tussen verschillende, schijnbaar niet-verbonden natuurlijke zaken.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

1. 1. Surveillance

2 augustus 2020 (45 minuten)

Ooit het gevoel gehad dat je in de gaten gehouden wordt? Dat kan kloppen. Latif verkent de soms schattige, vaak enge manieren waarop surveillance ons leven binnendringt.

2. 2. Poop

2 augustus 2020 (47 minuten)

Natuurlijk, het is vies en het stinkt, maar uitwerpselen zijn complexer dan we denken en bevatten veel geheimen, veel problemen en mogelijk veel oplossingen.

3. 3. Dust

2 augustus 2020 (39 minuten)

Een stofje lijkt onbeduidend, maar een stofwolk krijgt veel voor elkaar: van het genereren van zuurstof en het afzwakken van orkanen tot het bemesten van het regenwoud.

4. 4. Digits

2 augustus 2020 (46 minuten)

Latif verkent een wet van numerieke kansverdeling die van toepassing is op klassieke muziek, hedendaagse sociale media, belastingfraude en wellicht het hele universum.

5. 5. Clouds

2 augustus 2020 (50 minuten)

Wat heeft de wolk boven je hoofd te maken met de cloud waarin je gegevens zijn opgeslagen? Een scheepswrak en een haaienbestendige tuinslang verschaffen het antwoord.

6. 6. Nukes

2 augustus 2020 (40 minuten)

Ze zijn mogelijk onze afschuwelijkste uitvindingen, maar dankzij kernwapens weten we dingen over onszelf en onze wereld die we anders nooit hadden kunnen weten.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.