• 9.378.647 stemmen

42 Días en la Oscuridad - Seizoen 1 (2022)

Alternatieve titel: 42 Days of Darkness

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 33 minuten

Ontwikkeld door: Gunther Kaempfe, Angela Poblete, Mariane Hartard, Juan de Dios Larraín en Pablo Larraín

Met: Néstor Cantillana, Amparo Noguera en Pablo Macaya

Oorsprong: Chili

Datum van release: woensdag 11 mei 2022

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot 42 Días en la Oscuridad

Op een ochtend verdwijnt Verónica Montes spoorloos uit haar huis. Haar zus Cecilia en de advocaat Víctor Pizarro beginnen in een race tegen de klok aan een zoektocht om haar te vinden. Samen proberen ze de nalatigheid van de overheidsinstellingen, de vooroordelen van de samenleving en de intimidatie van de pers het hoofd te bieden en al het mogelijke te doen om de waarheid aan het licht te brengen.

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

1. 1. Esas Cosas No Pasan Acá

11 mei 2022 (47 minuten)

Nadat een vrouw uit haar huis is verdwenen, waarschuwt haar man de politie, raakt een advocaat geïnteresseerd in de zaak, en leidt haar zus een zoektocht in de omgeving.

2. 2. ¿Qué Dirían de ti Si Desapareces?

11 mei 2022 (42 minuten)

De politie ontvangt een anonieme brief. Pizarro voert zijn eigen onderzoek met de hulp van twee medewerkers en biedt zijn diensten aan de familie aan.

3. 3. La Casa del Frente

11 mei 2022 (41 minuten)

De media strijken neer rond het huis van de familie Montes. Mario wordt verdacht wanneer inconsistenties tussen zijn verklaring en Verónica's oproeplijst worden gevonden.

4. 4. Día 42

11 mei 2022 (43 minuten)

Mario wijst Cecilia en haar man aan als verdachten. Braulio en Nora geloven niet meer in het onderzoek. Een ontdekking legt de nalatigheid van de autoriteiten bloot.

5. 5. No Creo Lo Que Dicen

11 mei 2022 (41 minuten)

Pizarro en zijn team delen het forensische rapport met Cecilia en zetten hun onderzoek voort. Jaren later leidt een nieuwe aanwijzing tot heropening van de zaak.

6. 6. Cada Vez Más a Oscuras

11 mei 2022 (59 minuten)

Een bekentenis doet de hoop van de familie op gerechtigheid herleven, maar het gebrek aan bewijs dreigt de zaak te schaden. Kari stelt haar vader een pijnlijke vraag.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Met pijn en moeite 2.5* voor deze letterlijk mistroostige miniserie.

avatar van lang pee

lang pee

Ik vond dit een zeer goede serie, over hoe de onmiddellijke omgeving reageert op een onrustwekkende verdwijning. Gebaseerd op ware feiten. Ongelooflijk hoe dom justitie en de politie deze zaak aanpakt, het is toch overal hetzelfde triestige liedje. Prachtig land trouwens Chili, absoluut de moeite, het enige minpuntje aan deze serie vond ik de afschuwelijke muziek.....

avatar van het lallende kadaver

het lallende kadaver

het was weer allemaal veel te langdradig maar zo zijn serie,s nou eenmaal..

wellicht helpt het om maar 1 aflevering per week te kijken zoals vroeger op de tv en niet alles in 1 avond wel een goed verhaal

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Prima Chileense serie, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Een vrouw uit de middenklasse, getrouwd met 2 kinderen, verdwijnt op een dag. Wat is er gebeurd? Is ze ontvoerd? Is ze vermoord? Is ze zelf weggegaan? Het is een relatief korte serie (6 afleveringen), toch wordt het verhaal in een rustig tempo opgebouwd en is het desondanks spannend. Heb me wel vermaakt.