• 9.377.371 stemmen

Abstract: The Art of Design - Seizoen 2 (2019)

- Nog geen stemmen

Show titel: Abstract: The Art of Design

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 33 minuten

Ontwikkeld door: Scott Dadich

Met: Christoph Niemann, Tinker Hatfield en Es Devlin

Datum van release: woensdag 25 september 2019

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Abstract: The Art of Design

Ontdek hoe 's werelds meest vernieuwende designers op allerlei vakgebieden denken en hoe design elk aspect van ons leven beïnvloed. De kunstenaars die voorbij komen zijn Christoph Niemann, Tinker Hatfield, Es Devlin, Ralph Gilles, Paula Scher, Platon en Ilse Crawford.

Afleveringen Seizoen 2 (2019)

1. 1. Olafur Eliasson: The Design of Art

25 september 2019 (45 minuten)

Olafur Eliasson maakt zintuiglijke, intense installaties, waaronder een lampverlichte zon in het Tate Modern en brokken poolijs in de straten van de stad.

2. 2. Neri Oxman: Bio-Architecture

25 september 2019 (45 minuten)

Kunnen we oplossingen ontwerpen voor een ecologische crisis? In het MIT Media Lab ontwikkelt professor Neri Oxman nieuwe materialen die de natuur nabootsen.

3. 3. Ruth Carter: Costume Design

25 september 2019 (47 minuten)

Ruth E. Carter, visueel verhalenverteller en regelmatig medewerker van Spike Lee, won een Oscar voor haar Afrofuturistische kostuumontwerpen voor Black Panther.

4. 4. Cas Holman: Design for Play

25 september 2019 (46 minuten)

Cas Holman, oprichtster van speelgoedbedrijf Heroes Will Rise, bedenkt gereedschappen en objecten om kinderen (en volwassenen) creatief te laten spelen.

5. 5. Ian Spalter: Digital Product Design

25 september 2019 (46 minuten)

Na toonaangevende, invloedrijke projecten voor Nike en Instagram legt Ian Spalter het proces van experimenteren met nieuwe productontwerpen uit.

6. 6. Jonathan Hoefler: Typeface Design

25 september 2019 (44 minuten)

Terwijl hij vintage horloges onderzoekt als inspiratie voor een nieuw lettertype, spit Jonathan Hoefler door zijn werk voor Apple, Obama's Change-campagne en meer.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.